Wednesday, December 14, 2011

Luang masa bersama

 Sabtu kelmarin lepas baba habis duty cikngah dgn suami dia ikut kami balik damansara :)

Makan malam kt rmh kami..kakal sukalah cikngah ada..jd mamy mmg dia tak heran..ok,takpe kita bg chance..menu mlm tu simple jer..antaranya ;

Sotong : asalnya nak goreng kunyit..sekali adalah satu kepala sotong terlupa nak di buang dakwat..maka sotong goreng kunyit bertukar sotong masak kicap =P haha kami boh kicap utk cover & back-up kaler hitam tuh... dannn... berboraklah kami dua badik ;

cikngah : "ehh along..tak bahaya ke dakwat sotong tuh??"
along (hakulah tu) : "ehh takkkkkkkk!!" (jawab penuh yakin) padahal dlm hati "ehh bahaya ke tidak?" haha hentam jek lahhh

Hasilnya..alhamdulillah kami masih dlm keadaan ok selepas dinner dakwat sotong mlm tu ;) hikhikkk

 kata dah pandai baking kannnn jd selesai je mkn malam teruslah mamy baking kek atas permintaan mereka 3 org dlm pic tu ;) baba mana? dia bo layannn haha ok,ok dia busy dgn keje kt laptop =P "hai bangg keje ke online?" hehehe ok,betull baba buat keje ;)

Walaupun kek mamy tak glamer mereka bertiga mkn sambil puji lagi2 budak pakai baju kaler hijau tu uishhh terus haku *kembang* fineee mmg terasa rendah diri bila bukak je blog lain tgk kek yg mereka hasil kan kababommm tetiba tgk kek sendiri terus rasa hmmm rasa hmmmm hehe gitulaaa ;P

Tapi takpelahh baru mmglah begini janji ank suka itu dah kira ok yg se ok ok nya :D

 pic ni hari yg kami teman cikngah p spa manja-manja kan diri hehe mamy pun sekalilah..tp bwk anak masa p manja kan diri silap besarrr okehhh...ko bayangkanlah dia memekak kt dlm salon tu...tgh2 haku dgn cikngah "operasi" (hehe bukan bedah plastik tauu) dia nak terkencing..dok kejap dia nak minum...dok kejap nak itu ini haishhh berbululah kastemer that day dgn peel ank haku :") 
 Budak busyuk banga ni mmg kesayangan family.. yelah dia yg kecik kannn bau bacing pun tetapppp ramai yg nak cium..nak pelok..

kalau dia bersuara skrg mmg ko geram tahap nak lepukkk laju-laju mulut dia tahuk? hadoiiii aiii mmg kena ada kesabaran yg tinggi..tp sory lah yek...mak kau yg gagah perkasa nih mmg tak de kesabaran yg tinggi...dia menjawab je lajuuu je tangan ni jentik mulut dia huhuuu...namun kakal  good boy..tak banyak karenah..Alhamduliilah..cuma bab menjawab tu je..mamy kurang sabar hehe..

Moga Harraz Haikal jadi anak yg baik ya sayang :)


happy read ;)

17 comments:

Daddylicious said...

insyaallah doa ibu hebat tahu...:)

rosmawaty said...

best2 mamy rindu lak dgn niza dh lm x online dgn die...tgk harazz igt rayyan klu dgn adik aku cmtu ler...hihihi nie adik aku ado dkt sini nurien lak menepek dkt die hikhikhik

-Sara- said...

alahai seronokla harraz :)

Pepel BoNda AmaNi said...

budak2 skrang nie memang kan..klu bab menjawab...mak aih...pitam...ehhehehehehe...

syariza09 said...

hihihi...agaknya mulut harraz mcm molot aiman gak..ada jer yg nk sebut sampaikan ada plak yg kita naik geram..sama jer..tgn ni pon laju jer jentik2

kek mammy sedap la tu, tu yg sentiasa dpt request buat & buat lg

syariza09 said...
This comment has been removed by the author.
mamaNoriz said...

wah, gi spa ek?

sya dah 5 tahun tak jejak spa...

tpi ada boboi cerdik cam harraz tu mmg kite tak menang tangan kan...

ctmarqonah said...

Amiiiinnnnn.... Moga jadi anak yg soleh taw Kakal!!!! =)

Errrrr.... Mane gmbo mamy kakal nye???? Heheheh...

Mimy Hamid said...

kakal manja nya ngan cik ngah dia ..kemain mesra..ni meesti bodek lebih nak hadiah banyak dari cik ngah kannnnnnnn...mamy jangan jeles key..hihihi...

wahida said...

angah ni ke miza yg kol aku tadi nok? cantik orgnya...

kalau nak tanya apa2 lagi, jgn lupa kol aku yer...


p/s: kakal jadi kesayangan semua yer..mesti dia manja giler kan...hehe...

~izan~ said...

bila kak sya kata mulut kakal mcm mulut aiman terus terbayang aiman.hehe

masa jumpa kakal ari tu dia x cakap apa2 la plak hehe..

wah,akak baking lg.jeles! bila nk bg izan rasa plak!

gi salun bwk anak ye kak,tp takpe,pengalaman baru tu kak ehehe

eT said...

hehe...sekali sekala mmg best p salun...rasa "baru"...

ieda said...

ewkekekk anak2 dik .. itulah menjadi hiburan kita .. bila dah keletah bercakap nie .. adakalanya kita x tahannn :))

semoga kakal jadi kebanggan adik dan hubby :)

ratusiput said...

ratu pernah tau bwk anak2 masa tu gi urut kaki kat bangkok spa.jap g habis sume kerusi urut yg ada dalam tu dorang try pas satu..satu..mak oi...rase cam nak transform jd hulk je masa tu.ehehe...ble dorang buat cm umah sndiri.takpe yatie...bila dh slalu buat kek nanti...lelama expertla...pasni cuba la buat kek lain lak...

Cik Ina Do Do Cheng said...

mummy masa ni bestlah boleh peluk sakan ngan cium kalau dah besar tak bolehlah nak manja sangat cam sekarang ni.cik ina pun terbayang kalau firdaus dah besar , mesti boreng dah tak boleh duk kita manja .

Cho Zila said...

Harraz best disayangi semua ok... memang nampak kemesraannya... sotongtu memang derjer orang yang memang nakkkan dakwatnyer sengaja tak dibuangk... pernah terbaca resipinyer ... tak pernah buat...

Softtouch [Hanim] said...

bestnya harraz mnjadi kesygn ramai...untung harraz..

wa kak kek akak mnjadi pujaan ramai org..