Friday, August 3, 2012

Niat membeli

Salam Jumaat :)

Bukak blog sana-sini berpinar bijik mata ni tgk org shopping raya..mulalah aku gelabah..sbbnya keperluan ank bujang baru 20% ada...lagi 80% masih belum beli..mamy? pun sama..tudung raya pun tak beli lagi..nasib baju raya aku dah siap..jadi taklah rasa terpinggir bila baca entry kengkawan hehe gila saiko sgt kan..org shopping aku yg gelabah T___T

Tiap-tiap tahun Harraz dpt sponser dr acu,cikngah ngan atok nenek wahh ni part mamy paling suka! jd sbb tu lah menunggu je ni bila deme nak hulur duit kt harraz nih =P dan semalam cikngah bgtau ada belikan sepasang baju utk harraz :) syukur alhamdulillah.tq cikngah...pastu smlm acu pulak bg duit utk beli baju raya harraz..syukran syukran..baba ko bila nak bg kt mamy duit shopping? hmm takpe kita tunggu ;P

Hati ni berbelah bagi..tak tau nak kata camna..hmm mungkin sbb raya tak sama-sama dgn mak ayah,adik beradik..sbb tu mcm kosong..kosong..kosong...tp dalam pada tu seronok juga bila fikirkan nak balik Sabah jumpa dgn kesayangan-kesayanganku~

Adatlah kan dah berjodoh dgn org jauh..kenalah hadapi detik-detik beraya tanpa mak ayah hmm sobs sobss..

Bersedialah tgk mamy harraz sedih dr malam raya sampailah ke pagi raya....sbb time tulah waktu yg paling syahdu - dah naik ke tengahhari dan masuk raya kedua oklah...

oklah..tak mo fikir yg sedih-sedih..kita fikir yg happy-happy je..


happy read ;)

30 comments:

Nieyl said...

HUHU~nieyl pun x sempat lg nie nak shopping akak...next week baru nak shopping ckit..itu pun mlm raya nak beli brg lg...hehehe~

atty's said...

kty baju dah okeh..cuma samping firdaus belum beli..kasut raya ngn handbag raya kty lom beli lagi.

tu lah kan yati.adat bejodoh ngn org jauh..tp sekurang2nya yati seronok ada kampung mil.

kty ni mak pun kat sini.
mil pun dah duk bangi..blkg umah je..
tak merasa suasana balik kg..tak besh gak raya kt kl nie

mamyharraz said...

nieyl: ohh akk ada geng..ok baru sedap hati sikit..sbb ingatkan akk je belum mula shopping hehe

kty: tulah kan..sy ni jodoh org jauhhhhhh yg amat..kty pulak dekat je pulak..tp ada kelebihan masing2 kan kty..

harap sy dpr kawal emosi masa mlm raya nnt..

-Sara- said...

mcm2 jelah akak nii..hehe..xpee slow2 shopping :)

kakcik said...

Kakcik belum ada apa2 persiapan raya pun... :(

ieda said...

itulah pengorbanan kita kan yat ..
bila lum kawin memang berkepit ngan mak ayah ..

tu bila nak kawin dan cari jodoh selalu doa jgnlah dpt org jauh2 ekeke
sib baikk akk dpt org dekat jeee .. saudara lak .. alhamdulillah

x perlah dikk tulah pengobanan kita kan .. next year kg yat lak ;)

fiza said...

Saya pon belum shopping raya lagi.

norhidana said...

huhuhui takpelah dik bkn selalu sesekali kan... cik abg tu pun nk beraya ngn family dia gk...

AiNuN FaUzI said...

Jgn risau kak.. Akak xsedihnye dok kat sane sebab family in laws akak sumenye best2!!!

bunga_rose said...

sama laa.. tak beli satu apa pun lagi baju utk anak.. minggu depan kot baru cari, tak pun ahad ni hahahah malasnye nak bersesak dgn org ramai

Daddy Ziyyad said...

amboiiii...jauh betul balik beraya ya tahun ni..ke sabah gituu :)

Riri Yoorin said...

mamy riri tak beli apa2 lagi pon

Qhaifa Nur said...

persiapan belum lengkap sepenuhnya...
tak sabar nak shopping tambah apa yg patut hi..hi..

:: Mrs.Eady :: said...

ehh..same la kiter!thn ni kiter raya kat Labuan tauuu...

Rasp said...

i nie anak 4 org...
so memang lah kena start shopping raya awal2 lagi sis...
sebulan beli skit sebulan beli skit...
kalo nak beli sekali rappp...
sakit poket ku sis :D
dah ler kompeni tak dak nak kasi bonus kannnnn....
so mine is 90% dah settle...
tinggal skit2 nak touch up jer lagi...

bila kawin dgn org jauh ada pros and cons kan sis...
tapi kenalah kita see the pros so tat kita tak sedih sgt kannnn....

NEKCIK said...

tu le...uols tak mau ikut cakap nekcik..cari sebelah umoh jer..jimat cuti..jimat tol..jimat airmata!!..lawak jer!! dah jodoh kat sblah!!
tapi mammy..redhalah..jgn sedih..siaan kat cik abe..janji mammy sekeluarga semua ada..itu lah kebahagiaan ...ya ampuuun ..lebih lebih pulak nekcik ye1...tak kena kat dia ye!!

lieyalatif said...

kak...awat ko update cite ari jumaat tapi tarikh kuar kamis kak....rugi kak nanti tak naik kat bloglist org lain awal2....

wahh bertuah harraz kak...ramai sponsor...rezeki die kan...dah senang sikit ade yg sponsor..dpt kite spend ke bende lain kan kak....

tu laa dugaaan kalo beraye jauh kan kak....takpe kak...kite pikir jek turn kite tahun depan...sure rase hepi balik.....

mekchu said...

tak aci nih harraz di sponsor..

Kesuma Angsana said...

KA pown x 100% siap beli lagi masih ada yg nak kena cari lg hehehe

Wanieys said...

takmo2 sedih kak...nk wat cm mana kan dh jodoh org jauh...cewaaahhhh pandai cakap jer wani ni kan xkena kat wani hahaaaa...klu kena kat wani pun ntah2 nangis xberlagu pa hikhikhik

Wanieys said...

takmo2 sedih kak...nk wat cm mana kan dh jodoh org jauh...cewaaahhhh pandai cakap jer wani ni kan xkena kat wani hahaaaa...klu kena kat wani pun ntah2 nangis xberlagu pa hikhikhik

Softtouch [Hanim] said...

betul kak kdg2 bc blog org boleh saiko n buat kita gelabah..sy dicha punya dlm 10% la.danish dah complete..heeee...mmg beli dr bln 6 ari tu bj budak2 ni..

bertuah harraz ada sponser semua pakcik untie n nenek atuknya...anak sy yg sponser atuk nenek dia je kak...alhamdulillah...

xpe kak,..nnti kaku sedih akak kol je mak akak..tp sy percaya family in law akak mesti pndai nak adjust akak spy akak x sedih sgt...

azievee said...

Anak-anak dah selamat...tp maknyer ape pun x beli lagi...huhuhu...sib baik baju yang ditempah udah siap..

ellynadyra said...

jauh betul beraya ni sob sob apapun semua mereka adslah kesayangan kan!

ratu siput said...

betul2.ratu pun tak bli lg tudung utk baju raya.baju moden mmg tak bli.sep budget.just bli utk anak2 je.maklumlan ck ngah tanam anggur skang ni kan kena jimat2 skit smentara nak cari keje baru.ooo..tidak...kena redha yg pntg suami disisi :)

wahida said...

ko jgn sedih2 dear...ko dah ada family yg sgt best tau...ada family mertua yg best jugak....
see, ko dah ada semua....

take care okeh...

ariana said...

Jgn sedey yati..akak pun tak beli apa2 pun lg utk raya..baju anak pun belum..ingat nak turun KL mggu depan sambi2 abg meeting...baru lh nk cari.
Alhamdulillah murah rezeki Kakal..ramai yg sponsor..brp helai lah baju raya dia agknya..masa ank baru sorang ni lah boleh bergaya banyak hehe.

Bab beraya rumah inlaw tu..biasa lah kita sebagai isteri ni kan..pikir kan yg positif..dpt jalan jauh, naik flight lg..hehe

Hans said...

saya pun xshopping lagi
tgh tunggu gaji masuk

syariza09 said...

ooo...thn ni beraya jauhlah yerr...x per, x per kt sana ramai yg akan hiburkan hati

Mimy Hamid said...

oh yati sy dah rasa berjauhan di pagi raya..menangis teresak esak 3 hari jugak la nak pulih...takpe dah jodoh org jauh terima saja la..


baba dapat RM500 tu bonus...dpt la tu yati sikit..waaaaaaaaaa jom gi soping tudung