Wednesday, March 16, 2011

Monster ku ;)

Nak citer kisah monster mamy ;)

kejap je nak masuk 3 tahun.. mei ni genaplah umur budak busuk ni ^^
lambat dpt kaki..umur setahun tiga bulan baru hegeh2 nak berjln..
tak de tatih2 bangun terus berlariiii jer =P pelik haku bukan dia reti jln slow2 tp dia BERLARI! heee

lahir2 badan dia memang dah bobok k, sgt hantap jadi mamy sgt pelik bila dukung anak org lain ringan mcm kapas =P sbb anak sendiri sgt gebuuu heee alhamdulillah harraz tak banyak ragam..kenyang perut dia ok lah..tp jgn lapar mengamuk okey T_T tskk perangai sebijik mcm mamy =P dulu mamy kuat tido tp sejak monster hadir dah kurang dah tabiat tu yelah nak tido camner kalau mlm2 bangun menyusu sampai 4-5 kali T_T tapiii sikit pun mamy tak rasa terbeban ;) skrg kurang dah dia bangun tgh mlm nak susu..hmm mamy pulak rindu nak buat rutin time monster baby :)

sekarang ni mulut dia masyaallah pot pettt pot pettt 24 jam!
tido je dia berenti berckp T_T
liat nak mandi T_T gerammm je smlm nenek mandikan meraung mcm kena cubit =P
dah siap dia dtg kt mamy nak pakaikan dia baju pastu tanya dia kenapa dia nangis
"kenapa kakal nangis?"
dia jwp
"nenek tu lepuk kakal habis bocor badan kakal" ~ huaaaaa sambung nangis =P

kadang2 mamy geram tercuit dia~ dia marah okeh =P
pastu dia ckp "mamy ni knp tolak kakal?habislah badan kakal koyak" hehe

mak citer smlm ;
jiran hujung nampak harraz jln sorang2 pastu jiran tu tanya "mana nenek?"
harraz jwp ~ "tu... nenek jln mcm raksasa nampak?" T_T suka2 dia ckp nenek mcm raksasa T_T

dia suka ganti nama dia sbg 'kakal' singkatan haikal kot ^__^
tp kadang2 bahasakan diri dia harraz :)

dah kenal nama2 family heeee nenek yg ajar =P
mamy nama hati  ~sepatutnya Norhayati =P
baba nama usop ~sepatutnya Yusof
nenek nama eha ~tak reti sebut Zaleha
atok nama beri ~ keh keh sepatutnya Sabri =P
cikngah nama za ~ tak reti sebut Norhaniza panjang sgt =P
acu nama amir ~ oklah yg ni sbb nama acu Azmir ^____^

last nama ni dia reti sebut penuh =P
kucing nama KINTAN heheee yg ni dia boleh sebut penuh =P
tak de citer best nak share..sbb tu create citer ni pagi2 ni hehee ;)
ohhh misss sgt2 dgn budak busyuk ni

13 comments:

rATu kEBaYA said...

comei betul budak cute ni

eLYies said...

kak tie monster kak tie bln mei ni yer 3 tahun..monster yies plak nak masuk 2thn bln mei ni..sama la plak..hehehe

~izan~ said...

comeynya kakal hehe.. smpai koyak yer kalau mamy tolak kakal hehe...

kiss utk kakal yer kak!~

syariza09 said...

hahaha...kucing juga yg untung, dpt pula sebut nama penuh KINTAN.

alamak! nenek Harraz dh jadi raksasa, sib baik Harraz lom jd Ultraman, kalo tak abis di fire kan nenek :)

mamyharraz said...

ratu kebaya ~ :) mamy tgk rasa nak puk puk je budak tu =P hehe

yies~ ow monster kita bulan yg sama kann

izan~ hehe tulah ayat dia kadang tak tercapai dek akal =P

bestnya mummy cute kiss kakal ^__________^

mamyharraz said...

syariza~ hehe tulah kintan gak yg untung dr manusia2 lain keh kehhh

hehe ayat harraz tu suka2 hati dia je sabar jelah =P

Fieza79 said...

bijak betul la budak cute ni..anak sape la tu kann..hehee

mamyharraz said...

fieza~ heeee budak ni mmg banyak ckp =P

IDAZS said...

bijak dan sungguh cute!

lucu pulak bila dia ckp bocor badan dan koyak tu. pandai!

ganas betul mamy tolak sampai koyak badan kakal. hikhikhik

comella :)

mamyharraz said...

idazs~ budak ni mmg byk perangai hehe ;)

ayat2 dia guna memang kelakar =P

Softtouch [Hanim] said...

he he he....klakarlah kakal ni kak...bdn dia bocor ye nenek tepuk....mana dia dpt ayat tu yer...bijak bijak...

akak rindu yer zaman malam2 kene bgn byk kali..apa kata bg kakal adik...hehehehehh jgn marah..

~izan~ said...

akak,dah start cuti ke..takde hapdet pun hehe

mamyharraz said...

hanim~ tulah ayat dia memang over hehehe

alamak ok nnt kita tgk nextyear.. ;) hehe manatau ada rezeki kakal nak dpt adik pulak kann =P

izan~ ada lg belum cuti last week akk kena p site tu yg tak updated ;) tq singgah sini :)