Sunday, August 21, 2011

3 beranak keluar berbuka :)

 Teringin makan nasi kerabu..fikir-fikir owhh ada nasi kerabu best kt Belanga! terus "ok jomm! kesitu"

Tempat dituju kt SS TWO PJ..shopping Mall baru..best gak kt situ :)

Bulan posa ni idea lemau tak tau nak taip byk-byk  jd jom berjln-jln tgk gambar kami ;)


 Harraz mmg cenggitu tak tau dok molek2 ada je terkehel tersentel =P
mamy tetap menten hehehe :D
 gilir-gilir lah snap pic ;)
 org mkn nasik dia mkn kopok~ haihh mana nak kenyang anak oiii
 ok,masa ni mmg akk dah sloww~ kejap2 tgk jam huhuu makin tua makin melampau kan?
 olololooo ni time baik :)
cer tgk time gaduh! perghhhh dashsyattttt =P ahak ahak well mcmmana pong mak tetap menang :D
jd tak heran kalau budak bobok ni ckp "mamyyy abg mintak mahappp" sehari beribu kali =P
ok,skrg dia mmg bahasakan diri dia "abg" ehemm mau adik kah? huhuuu
 abg ni mkn nasi goreng belacan ;)
cun cun lah nasik goreng dia lengkap dgn ayam+salad acar bagai mmg sedapsss :D
 nasik kerabu yg sedapsss tu :)
seriusss sedapss harga dlm 9.90 kot..tp berbaloi lah dgn daging salai yg lembut tu :)
kalau sendiri nak salai tahun bila pulak nak dpt mkn kann ;)

owye ada order desert jugak : lompat tikam..pic takde =P

Masa nak ke Belanga mamy dah nampak Tuti fruti :) lama dah nak try tp tak kesampaian ..
jadi lepas je selesai mkn kt Belanga ajaklah 2 jejaka yg tak suka mkn aiskrim temankan diriku :)
 amik yg small cup :)
sana sini dah bgtau harga mmg mahal kan..jd akk pun takut nak press sesuka hati =P
eh..tp kan..masuk2 je adik tuti fruti yg baik hati bg mamy test semua perisa sbb mamy bgtau festime ni hehe tak tau camner nak buat dgn benda alah yg ada dlm tuti fruti tu =P maka nya dptlah mamy rasa sumerrr perisa sebelum choose pilihan sendiri :D
harga cuma rm5.30 hehee tak amik banyak pong..tu pun nak habiskan terkebil2 =P
 dlm tu ada ruang utk budak2 main :D
harraz dok kt situ..baba g hembus asap kt luar..mamy habiskan aicem yg sedapss :)

happy read ;)

19 comments:

~izan~ said...

wah akak..maintanin cun u!~

seronok tgk harraz hepi sgt bila ahli family dah lengkap... =)

mujur akak tak snap gmbr dlm mangkuk TF tu,kalau tak mau lap air liur ni hehe

syariza09 said...

tu tandanya harraz dh ready mau adik..hehehe..

selera kita sama ler...cuti ritu pon g mkn nasi krabu..sana sini citer psl TF, ok la nanti kalo gi sana nk ckp first time juga la, leh merasa smua perisa

-Sara- said...

cung ah mamy pakai tudung gitu! nk try pakai gtu gak pasni bleh? hehe :P

untunglah die, dh kenyang test rase free ekk..hehe

Zue AnnaLeeya said...

harraz dah nak adik tu... ehehhh...

sedapnya nasi krabu....
daging tuh bestnyer...
terliur sudaaa.... huhu

Lina said...

nampak best jer nasi kerabu tuh hehe

nazirah said...

hehe.. wah mamy jalan sakan bahagia je tengok .. abang tu nak adik tu mamy hehe ;)

mamyharraz said...

izan: akk org nak tolong snap pic mmg sengih jew hehee

alhamdulillah harrazlah paling hepi baba ada :)

TF akk sikit tu yg tak snap sbb tak mengiurkan hehe =P

sya:tp mamy tak ready lagi ehek ehekk =P

ye sya...dpt mkn nasi kerabu uhhh mcm "bestttttnyerrr" kan :D haa jgn lupe tau nnt nak g TF bgtau kt adik tu cam sy ckp hehee

sara: bulehhh apa salahnya nak pakai gitu ;) masa tu kenyang sgt jd rasa sikit2 jew hikss ;)

zue: hehe mungkin harraz dah rasa dia besar kann :)

lina: mmg best :D

nazirah:Alhamdulillah dpt gembirakan harraz :)

Mimy Hamid said...

wah mamy ada babah langkah panjang kan...best kan ada husbne leh kita bwa ke hulu ke hilir...janji i follow..mamy nak follow stail tudung la...berminat pulak...itu shawl terus ke or mm gitu..i like la

mamyharraz said...

mimy : mmg..ada kwn nak teman lajuu je langkah..buat lwn gaduh2 pun takper janji dia ada heehe..

tudung tu mmg stail gitu pakai saruk je beli kt brand outlet. senang sgt nak pakai takyah gosok.

Kakzakie said...

Sukalah kakak tengok harraz. Comel sangat....:)

Fieza79 said...

rasa nak meleleh tgk nasi kerabu dgn daging salai tu...aduss..

mamyharraz said...

kakzakie:tgh ada mood nak bergambar harraz tu :)

fieza: hehe soriii p cari cepat ya ;)

mekchu said...

semangat ehh badan harraz tu.. mesti peluk rasa mcm teddy bear :)

mekchu ni tak pernah ber tutti frutti lagi.. kalo pegi, mesti jakun.. hahaha.. bukan penggemar eskrim sangat.. tp teringin nak mencuba..

atty's said...

nasi kerabu tu mmg nmpk shedap.
kat bangi ni ada gak tutti fruiti..tp lom ada keinginan nak terai..

mamyharraz said...

mekchu:hik hikss aa badan dia mmg gebu mcm tedybear =P

sy pun bukan penggemar aiskrim..sekadar mencuba sbb terpengaruh :)

atty: mmg sedapp nasi kerabu kt situ..tuti fruti tu oklah sekadar mencuba :)

Softtouch [Hanim] said...

bestlah bila baba dah balik ye kak...senang nk kemana2...semua hepy je sy tgk..hepy utk akak tau....

ieda said...

dikkkkkkkkkkk sedapnya nasi kerabu !!! huhuhu nak jugak .. ari nie konon2 plan nak beli nasi kerabu berbuka anak beranak .. tgk2 gaji x masuk layie huhuhu cancel semua .. ekekek

x tahan tgk air adik tuu .. yumx3 :))

mamyharraz said...

hanim: syukur sgt baba dah ada..jd akk senang banyak :)

kakieda:tulah kak mkn nasi kerabu mmg kenyang takyah lauk lain dah..

ratusiput said...

seram gak nk masuk TF kan sbb sme dok kata mahal2.yelah syg gak duit nk makan eskim sebekas kecik tu sampai belas2 hengget.tp dgr rm5+ teruja gak nk teraiii...hehe..