Wednesday, August 24, 2011

Kisah kau & aku ;) & persiapan raya V2

24/8/2011 tarikh kawin mamy&suami ;)

Kami yg ala-ala pasangan yg klasik lg kuno ni..taklah ye ye ohhh nak celebrate bagai =P dan jgnlah set dlm mind akak ni tetiba suamiku itu seprais kan candle light dinner atau sebijik kek utk rai kan tarikh ulang tahun dgn cara begituuu ;) hehee..tp mamy okey jew..takde sentap bagai sbb diriku juga begituuu hehehhh =P

Tahun lepas lg teruk lepas seminggu baru teringat "ehhh 24hb kan tarikh kawin kita kan abg?" dia jwb : "yelaaa aa kannnnn.." comel sgt kan? dah seminggu baru teringat =P

Ok, utk mengelakkan jd mcm tahun lepas, tahun ni awal seminggu akak dah beli somting utk kenang-kenangan bg pd suami :)) amik ko belum sampai date akk dah bagi kt dia hadiah anevesari! tu pun masa kt hospital Selayang time melawat mak hari tu =P hehhehhh..

Jam tangan tu lah mamy bg kt abg askar tu ;) sepasang dgn mamy :))
masa bg hadiah ni kt dia...mamy tanyalah apa perasaan dpt jam nih? dia jwb : tgh fikir nak bg balasan apalah pulak kt mamy.. bole? huahuahuaaa alah alah lahhhh sy ikhlaslah banggggg ;)
Smlm berbuka kt Johnny JJ Kepong :) oklah kan...sekurangnya ada momen utk di kenang :)

Lepas dah kenyang..masing2 amik haluan berbeza..sbb mamy mau p beli handbeg yg dah wish tuuuu ;) anak&baba p tempat playground mamy masuk tempat shopping :)

owhh sejak hari tu berkenan kt henbeg ..dok terkenang-kenang jer...asyiklah dok tgk pic kt henfon =P hari tu sempat snap :)

tp..hati manusia kan cepat berubah...bila pegi nak beli tetiba ubah fikiran...amik cuba henbeng tu rasa mcm tak sesuai..henbeg tu mmg stylo walaupun suami ckp mcm beg org tua =P mamy suka...tp bila dah try...fikir pakai bukan utk stylo semata-mata..tp henbeg kan ibarat almari bergerak mamy..jd kena fikir jumlah benda yg akan di sumbat dlm tu muat ke tidak..

jadi tolak tambah henbeg yg di pilih adalah ;

Ini :) Alhamdulillah bersyukur apa yg ada :) pakej dgn kasut raya sekali :))
ehemmmm syariza..smlm awk lega kan? hari ni sy dah lega jugak sbb dah ada kasut raya :D heheee

kira henbeg ni balasan jam tu lah kt mamy :D

Jom tengok henbeg yg di idam tp cancel beli saat-saat akhir =P


ni lah henbeg memula mamy dok aim...mmg stylo..ada tali panjang boleh sling..sangkut kt bahu..tp tak sesuai utk wanita lasak mcm akak ni =P kang anak haku buat perangai terus haku bukak tali tu buat libas bontot dia haha =P

esok lg sehari nak keje...aduhh duhh malasnya nak hadap keje...fikiran ni sudah berada di kampung halaman ;)


happy read ;)

14 comments:

Mimy Hamid said...

dapat juga yer hbag nngan kasu tgitu..sedondon...mamy tido ngan tenang la pasni...takpe pasni babah suprise hadiah lain ..tunggu je la mami ek..

:: Mrs.Eady :: said...

sedondon gitu...kelasss..:)

syariza09 said...

lawak arr..camner last year leh lupa ingatan, seminggu pulak tu br ingat...kikikiki

pompuan kannn...biasa arr, mula2 nk tu, pastu napak ni, nak ni pulak

tp kan beg yg wish tu mmg stylo la...cantik. bli la satu lg, raya kannn :D

-Sara- said...

mamy, semlm sara pon shopping kt jj kepong, sara bbuka kat marrybrown..xterserempak lah plak kita kan :)

Fieza79 said...

kira dh lengkap la persiapan raya..
fieza sabtu baru nk cari kasut dn henbeg...

Selamat Hari Raya..maaf zahir batin

munna said...

dah dpt yg diidamkan..lega rasanya....

mamyharraz said...

mimy: Alhamdulillah dah dpt benda baru utk raya :) hepi sgt ..

mrseady:hehe kebetulan mcm sama :)

sya: hehe tahun ni advance sikit :) awal lg dah ingat :)

pompuan mmg camtu kan..last minit boleh berubah hati =P

kalau takat puluh rm mmg dah amik beg stylo tu..mahai lah sya T.T

sara: ye ke..alahai sebelah menyebelahlah kita time berbuka tu..mamy lama kt situ sampai jam 10 lebih..

fieza: syukur dah settle separuh :)
slmt hari raya maaf zahir dan batin .

munna: Alhamdulillah lega :D

Kalamhati said...

waaaahh mamy bergaya la dgn handbag n kasut raya nnt..=)

ieda said...

aloor sayu je akak baca nie .. at least ada moment2 indah tuu kan .. menjelang perpisahan ke2 nanti .. huhu sbar ye dikk .. adik dan izan sama2 kuat .. akak doakan selalu insyaallahh :)

wahh cantik handbag tuu :)

~izan~ said...

akak,mujur akak tak beli beg yg gmbr bwh tu sbb izan ada satu bag mcm tu,material kilat2 jugak brand CR tp kejap je dia mengelupa.jaga bagai nak rak alih2 camtu.beli dkt2 4rat gak,tensi tau.

then pilihan akak tu tepat sgt,cntik.kaler coklat cantik! takde la gaya beg org tua.. =)

wahida said...

wah...kelassss....dapat henbeg ngan kasut yg cantik dan sedondon lagi...bertuahnya....

selamat hari raya aidilfitri....
ampun maaf dipinta kalau ada terkomen over kat sini yer....

mamyharraz said...

kalam hati : Syukur :) dptlah beraya dgn hepi :D

izan:nasib akk tak amik yg tu..yelah mmg mahal tp mmg lawo kan..

lawa ya ok tq izan :)) hehe

wahida: dah raya kann mesti sumer nak baru heehe kalah budak =P

slmt hari raya juga :)
samalah kita ya..harap dimaafkan jika tersalah bahasa :)

Softtouch [Hanim] said...

samalah ngan kami kak..xromantik...kalu xdpt apa2 dr asben mmg xsentaplah sbb sy pun mcm tu jgk..heeeee...

cntik kak kasut n beg tu..sedondon gitu..

klaka lah akak ckp tali beg nk pukul bontot harraz tu..gelak sy sorang2...heeeeeeeeee

ratusiput said...

org pompuan cmtula kan kalau dah kenan takle tido nyenyak.beg itam tu cantik gak.ratu pun dh lama tak bli hndbeg.suke pakai slingbag sbb dah ade 2 hero kan.lg selamat rasa :) tp slalu mmg cr yg besar skitla senang leh jd beg doraemon...