Thursday, August 4, 2011

menu berbuka =P

 Nak citer aktiviti kat Kuantan pending lagik..sbbnya berkurun nak loading pic satu pun tak lepas..

Ok,takpe selang-selang citer menu berbuka ;) standartlah kan...masa nilah nak tayang mknan yg di masak hehehee..skrg sambil buat keje sambil google resepi..pehtu tak paham siap tanya org keliling nak masak itu camner nak masak ni camner sib baik ramai yg memahami..jd taklah haku kena maki bila tanya nak goreng ikan camner?.....ok tu mmg poyo =P

Resepi kt internet ni mcm-mcm sampai akak naik keliru..sbb tu lah perlunya guide dr taiko-taiko yg pandai memasak~ yelah rmh mamy mana ada segala rempah ratus yg pelbagai tu..dah borong mcm-mcm bila bukak balik resepi nak masak lengkuas tak dak! watdehekkk kan? jd nasihat dr taiko pandai msak jgn ko ikut sgt resepi tuh...pepandai sendirik je ejas mskan tu :D

meh nak tayang masakan menu berbuka smlm ;)

 hari tu buat sweet sour chic, ada balance segala nenas kiub tu jd smlm buat sweet sour ikan pulak ;) sekor cukup..ni pun ko tolak aku aku tolak ko nak soh perabih kan =P
tak de komplen dr partner hidup itu sudah cukup buat sy gembira =P < maknanya dia boleh telanlah kan?
 tomyam kegemaran anaknda :) tp ayahnda yg lebey2 mkn..alhamdulillah yg ni pun boleh di mkn dgn selesa ;)

 bubur jagung kegemaran sendiri ;) utk kakal mamy rebus je sbb dia tak suka yg nih..baba dia tak mkn pencuci mulut sbb cukup pencuci mulut dgn rokok dia grrrr!!

berbuka kt rmh sendiri mcm selang-selang..yelah rmh mak kan dekat..maka kami bergilirlah berbuka rmh sendiri pehtu rmh makayah~begitulah sampai kesudah....

 esok tak yah masak sbb baba nak bwk kami berbuka kt Felda ada farewell salah sorang anggota unit :D

happy read ;)

13 comments:

sha a.s said...

nyum nyummm...

♥cikmOt♥ said...

sedapnya bubur jagung tu...rasa cam nak buat gak la...

mamy tolong tolong...hehehe

-Sara- said...

cewah! meriahnyaa lauk2 mamy tuu :)

syariza09 said...

rajinnya ari kerja buat bubur jagungm kalo sya tgg ari minggu jer lah.

best la ari ni x yah masak..mkn puas2 tau

munna said...

sedapnya menu mamy....

mamyharraz said...

sha: ;)

cikmot: alaa jgn gitu cepattt p cari ek nnt =P

sara: ginilah org baru nak belajar msk ;) hehe

sya: perut tgh lapa laju je tangan berjln buat itu ini..cer kenyang..mana boleh dpt sampai 2-3 jenis lauk cenggini =P

munna:alhamdulillah boleh di telan :)

ieda said...

wah2 sedap dah nie dikkk ..
semua kena ngan tekak akak nie .. telur dadarrrr :))

mamyharraz said...

kakieda: telur dadar tu wajib ada hehe :)

Mimy Hamid said...

seronoknya mamy dah berbuka rumah sendiri ada husben lak tu...hepi for u

mamyharraz said...

mimy:alhamdulillah kami dah balik rmh sendiri :)

Softtouch [Hanim] said...

wa.....byknya akak masak....abg ada semnagat je kan...xde komplen maknanya sedapla kak....

Fieza79 said...

hadoi sedap nya tgk menu berbuka...

Riri Yoorin said...

mamy terliur la tgk.. hmm apa nk masak weekend ni yer.. haha kena pk dari sekarang