Sunday, August 7, 2011

D'Saji Felda, Ampang

Sabtu,ikut baba berbuka kt luar..tempat kt D'Saji Felda..alaaa dekat2 jln Semarak tu ;)

Glam betul tempat tu..klasik sgt sesuai dgn jiwa ai..tp malangnya tak banyak pic dpt di snap =P.. mana taknya sampai2 je Harraz dah buat drama! nak tgk ikan! org sebok nak berbuka dia sebok nak tgk ikan kt kolam depan pintu masuk tuh~ saboooo jelaaaaa T___T jd haritu mamy mmg tak kuasa nak bergambar-gambar ~

Harraz peel baru dia skrg ngam-ngam timing nak berbuka dia pun sebokkkkkkk nak mcm2 bikin org panas..ok fine nasib mak ko yg garang nih dah masak dgn peel ko yeh? nasibbbbb kalau tidak mau gaduh besar antara mamy&harraz =P hehe situasi cvamni bukan kt luar je...kt rmh pun sama! budak kecik mmg camni eh?

Jadinya..time org lain menikmati juadah berbuka haritu..mamy&harraz dok tepi kolam mengadap ikan flower hon,ikap kap! bole? =P modd dia tetiba jd ok lepas 1/2 jam camtu...barulah dpt mamy nikmati juadah dgn lapang dada :D
Harga satu kepala tak tau bape..kata org belanja kannnn =P memang sageslah p sini sbb mmg bestlah..suasana,menu mmg akak suka :)))))
ni je berjaya di snap. menu lain terus *hilang ingatan* nak snap sbb haku telan laju2..manalah tau kot kakal sentap meragam nak tgk segala jenis ikan lagik kt depan tuh! hehe *burok lantak =P ada anak kecik mmg begini...time mood dia ok dia akan ok sampai ko sudah...cer time mood dia ke laut *pitam!!!*
Olive kegemaranku :) cicah dgn sos tuuu arghhhh best besttttt ;) owye menu kt sini campur-campur k. ada segala kambing ke..omputih punya menu ke semua ada..melayu tentu2lah ada. ;)
nampak tak kolam ikan ni? yg Harraz dok mengadap tuuuuu haaaa kt sinilah haku dok dgn dia masa org lain syok-syok menikmati makanan =P belakang Harraz tu ada org main muzik gamelan kira mcm stage depa lah tu ;) cool kan?
masa ni dah nak balik.mood dia pun hepi semacam je..anak oo anak..

apapun..mlm tu kami hepi sgt :D tq baba bawa kami berbuka sama-sama :) nnt bwk lagi ya ;)

******************

Ahad,berbuka kt rmh sendiri :)

Barang dapur penuh peti ais jd menu mcm2lah nak di masak eceh! nasib menjadi..kalau takkkk *nangislah ko* hehee..

jomlah tgk apa yg dah di masak semalam ;)
mee goreng :D
masa beli brg dapur haritu...suami amik mee basah ni..boleh dia tanya depan2 org reti tak masak mee? dan dan haku jawap pandaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! helo? malu lah ai kalau geleng kepala kan? =P

ok takpe kita anggap je itu cabaran :D alhamdulillah mee goreng berjaya di masak dgn elok sekali ;) ngeh ngehhh..
Diakhiri dgn masak lemak labu kesukaan sendiri :) mana boleh berbuka tak mkn nasik..tp smlm bila dah mkn mee perut ni dah tak boleh mkn nasik...makanya nasik smlm carry foward bwk bersahur pg tadi.buat nasik goreng. :) oklah kan tak membazir :D


happy read ;)

14 comments:

munna said...

sudah lapar bila melihat pic makanan ni....

wahida said...

mcm best je mkn kat situ...mahal tak dear?

mamyharraz said...

munna: sy tgk pic ni pun terliur =P hehe

wahida: tak silap 50++

syariza09 said...

agaknya kan org2 yg tengah berbuka tu mesti simpati tgk mamy..org lain tengah sedap2 mkn ikan, mamy pula sedap2 mengadap ikan kolam hehehe...nk wat camnakan...ank kita sama ja mamy buat peel yg blh hangin satu badan :)

pasal mee tu kan, sajer baba nk merasa mamy masak. kalo tanya blkg2, konpem la mammy kata x pandai, dh tu x merasa la baba mkn mee grg...hehehehe

Mimy Hamid said...

bestnya mami org belanja...tak belanja harganya baper..mmg diakui makanan under dsaji sedap tau..sbb tu klu dpt invitation kenduri kawen dewan felda je..terus konpom..sbb sedappp

Fieza79 said...

wahh tempat makan tu pun cntik ye..bertambah selera.!

sha a.s said...

kak, tahun ni ade la plan nk buka kt situ..xtau la jd ke x...dgn fmly semua

bestnye! ramai yg ckp puas hati :)

~izan~ said...

wah,dpt soklan cepumas ek time nk beli mee hihi..ala,mesti pndai punya la kak kan..mee grg aje..jgn nk buat rojak2 mamak bagai sudah hihi..

mamyharraz said...

sya: mmg simpatilah tgk mamy dok tercanggung kt situ hehehee..kesabaran mmg nak kena banyak..

alhamdulillah mee goreng berjaya di masak :)

mimy: mmg sedapss menu kt situ kan..haihh rasa nak repet je lg :)

fieza: tempat tu mmg lawa..

sha: sesuai sgt bwk family kt sini :)

izan: tulah sekali keluar soalan kalah paper exam hehehe :)

-Sara- said...

heee..bdk2 mmg cmtula mamy..sabor jelah byk2 kan.. :)

mamyharraz said...

sara: budak mmg sama je kan..sabar jelahh :)

hyazz said...

lama dah tak buka pose kat luar..huhuhu

mamyharraz said...

hyazz: sesekali outing berbuka kt luar best juga ;)

Softtouch [Hanim] said...

ada anak kecik mmg mcm tulah kan kak...perangai depa ni skr dijangka gitu..

sedapnya bebruka org blnja....

wa...rajinnya akak masak...menjadi plak tu akak masak..tahniah tahniah..