Tuesday, August 16, 2011

De Palma Hotel Shah Alam

Alhamdulillah plan nak berbuka sama-sama dgn semua family dah pun terkabul sabtu lepas :)

Lokasi pilihan bersama De palma Hotel Shah Alam..saja pilih sini..biasalah org KL ngengada nak jln2 luar daerah =P padahal cawangan kt Ampang pun ada.. saja cari pasal kannn masa ontheway jln jem gilak okeh! akk dah mcm siput sedot dlm kete dok dendiam takut kena sembur dgn sumer org =P ahakk ahakk mamy+baba+harraz satu kete dgn ayah mak. cikngah dah jln dulu dgn suami dia.

Jangan memain dgn org lapar nih *bahaya* keh keh..syukur jem tu tak lama..pastu jln pun lancar je sampailah ke destinasi :)

Sampai kt sana..tengok ramainyaaa umat nak berbuka..untungnya pihak hotel bisnes laku di bulan puasa ;)

Tq utk kameraman(suami cikngah) yg tak jemu2 snap pic ahkak ;) gambar mknan mmg takde yg ada hanya gambar manusia ;) meh tgk sesama :D

dah booked awal..jd beratur utk amik no meja :)
nak register pun ramai gilak org..jd kenalah banyakan bersabar :)
nampak muka lapar akk tu?
jd mmg tak de masa nak bermanis-manis muka =P
mujur pakngah rajin snap2 pic kali ni :)
sbbnya mamy mmg malas nak snap pic sbb haku dah flet.
...dlm fikiran tak fikir lain melainkan *makanan* huhuu
relax la bangggg =P
dua org ni mmg teliti siket bab-bab booking ;)
mamy malas nak amik tau hehee yg haku tau mkn jer =P
yg ni pulak makanan dia mmg tak pedulik!
melasak je di mana-mana~
Harraz lah yg paling hepi :)
Ballroom buffet ni sgtlah luas..
mmg selesa..ada 100 jenis lauk pauk utk satu kepala RM55 net.
sgt berbaloi.sumer ada..tp main dish tentulah mskan melayu :D

owye..ada persembahan artis jugak :)
dan mlm tu persembahan dr now se heart < alaa artis nasyid tuuu.. ;)
dan Jay Jay kenal? alaaa yg nyanyi *bilaku kenang ku renung gambar wajahmu* wahhh gituww nak soh korang ingat jugak =P
masa ni mak demam.. :(
kesian mak..jd hari tu mak tak berapa enjoy nak mkn-mkn..
dlm ballroom sejuk..jd mak habis masa kt lobby...
next entry mamy citer pasal mak ya :)
masa ni akak dah kenyang jd boleh senyum :)
ayahku yg garang =P
kami asyik kena sound amik mknan byk2 heheee pastu dia paksa soh mkn sampai habis =P
alaaa ayah relaxxx ler kata mkn buffet mmglah kena ulang2 amik mknan =P hehehe
sejak cikngah ada kamera *hensem* mamy jd malas nak snap pic guna kamera sendiri =P
pastu pulak suami cikngah sgt rajin menyenap gambar tu lg mamy sukeeee :D

Kieran ;)
meja kami sebelah je dgn meja Kieran & family..
masa ni kt ruang teh tarik..cepat2 tegur dia nak bergambauuu tiheeee ;)
mmg kool lah abg Kieran nih ni yg akk syg *hotfm* :))

Balik dr sini p singgah PKNS tengok2 baju raya..omakaihhh mahal gilak harga baju kt situwww semua ratos2..kalau yg puluh2 pun kain jenis tok kadok~ alahaiii gimana nih baju raya tak dok lg ni...

nota kecik : shawl mamy pakai izan yg hadiahkan :) tq izan akk suka sgt :))

happy read ;)

12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

bab kene marah amik mkn bnyk yg kelako tuh..hikhikhik...

♥cikmOt♥ said...

mamy, perut saya leh makan sampai rm10 jek...lebih2 jadi jem...

Mimy Hamid said...

seronok makan buffet kalau semua kaki makan byk...best layan...de palma baper sekepala eh

-Sara- said...

makan buffet ni harus mkn byk klo x rugi byr mahei2..hihikk

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mkn ramai2...sy xpernha buke kat hotel kak...

wahida said...

mmg sonok mkn ramai2 cenggitu..mesti selera..
rm 55 perhead kira ok lah tu kan..tak la mahal sgt...

syariza09 said...

leh tahan gak regenya..betul la, mamy tengah lapar..moncong jaaa...hehehe

rajin mamy gi berbuka jauh2, sangup tu redah jem.
Ketara napak muka mak yg x sihat tu. skrg dh ok kot.

~izan~ said...

sori kak lmbt dtg sini..bz seharian ni.

akak dh pakai shawl tu ek? tp xnmpk plak kaler sebenar.hehe..marron kan kalau xsilap.hehe

seronok tu kak mkn mcm tu,byk pilihan.tp izan nie tank kecik,amik sikit je dh kenyang..

Liza Razak said...

bestnye dapat makan buffet...kalau ade 100 jenis pilihan confirm rambang mata.saya pon suka mkn :)

Lina said...

assalamualaikum...sejak geder2 kat kuantan ari tu baru ni berkesempatan nak masuk blog mamyharraz ni n jd follower, jemput ke blog sy nanti yer

wahhh mesti rambang mata ek nak mkn aper hehe

ctmarqonah said...

Uissssshhhhhh!!!! Makan x hengattt!!!!! Heheheheh... Bestnyeeeee.....

mamyharraz said...

mrs eady: atok harraz mmg kiut bab sound2 org =P hehe

cikmot:ni konsider org belanja..kalau byr sendirik mmg lambat sikit nak pegi ;)

mimy: betul tu buffet nak kena enjoy mkn kalau tak rugi ;) 55 net

sara: yup betul tu :)

hanim: sesekali hangout dgn family.sbb skrg ni susahnya nak erkumpul ramai2..yelah masing2 ada hal sendiri..

wahida:harga dia ok sgt kan :D

sya: hik hikss nampakkan muka org lapar camner =P

sanggup redah jauh..luas perjlnan luas pemandangan ;)

izan: kaler maroon..bila dlm pic jd kaler lain hehe..apapun tq sekali lg :)

akk tank besarr jd buffet takat ulang 10 kali no hal hehehee

liza: ya 100 jenis..mmg kena dok smp jemu mkn ;)

lina: wa'alaikum mussalam.
tq singgah sini :) nnt sy follow blog lina :)

ct:hehe mmg mkn tak hengat hari tu =P