Tuesday, September 27, 2011

Ahad gembira :)

 Ahad ;

Pagi dah siap-siap nak keluar sbb banyak agenda menanti~ sebelum tu singgah Mcd penuhkan perut kakal baru bergerak dr Damansara Damai... mulanya dah janji-janji dgn kwn mamy {siti} nak lunch sesama kt kedai kwn kami {dedek) tetiba siti call bgtau ada hal...makanya kami tiga beranak jew ke kedai dedek kt Kepong...  dia baru bukak kedai mkn kt situ :)

Dok dlm 1/2 jam bg chance kt kakal main playground pastu teruskan perjalanan~

Lama gilak tak jumpa dedek!! kwn mamy masa kecik2 kami terputus hubungan nak dekat 20 tahun!! last2 jumpa kt Facebook dlm 4 bulan yg lepas :))  teruja punya pasal berborak lupa nak amik gambar T.T ow ye dedek ni la satu-satunya kwn lelaki yg mamy ada dan ngam ho! ngeh ngehh =P berbual-bual sampai habis bihun semangkuk,nasik lemak sepinggan,kuih muih,kopi secawan,milo {semua dedek yg masak!} dan harraz pun mengamuk! kami pun beransur gerak~ bila nak bayar dedek ckp dia belanja :") "alahaii ko ni dedek malu aku tauuuuu =P tak pe nnt aku dtg bwk ramai-ramai mkn kt kedai ko eh ;)"

Ke Kem baba ;)

 Dua beranak ni tensi dgn akk sbb asyiklah nak snap snap =P sukati laaa habis gambar sapa lg mamy nak snap? kehkehhh
" ko apehal?" haha mcm gitulah dlm hati baba agaknya T.T
 Baju baba pakai nih dia komplen baju pompuan! watdehek bang oiii ai beli takkan pakai belasah jeee kiut apa gambar kete kt baju tu kan? hehe

pegi kem bukan ada keje tapi CARI keje!! sbb map tempat baba nak g  krusus kt area Subang minggu ni tertinggal kt situ~ kalau mamy cuai tawww pun marah kannnnn =P ok takpe maafkan jelah dia ~
 Ok nilah krusus yg dia sedang attend...bolehlah bukak kedai gambar lepas pencen kan bang ;) ngehhh ngehhh ;) oitt mamy dah pernah servey krusus photoshop kalau kt luar dekat2 RM1500 tauu oklah ni kerajaan hantar free =P "lepas ni jgnlah malas edit gambar sy yeh bang" :")
 Sambil baba studi map anak kesayangan layan upin ipin :D

Lepastu berdesuppplah ke Subang surver tempat krusus baba.. surver awal2 nnt taklah tercongok-congak pepagi buta cari tempat krusus tu ~ hmm nak buat camner laki bini buta jln T.T

Dah jumpa terus ke Empire Subang :)))

 Kat belakang mamy tu slide terpanjang hari tu ada org naik huhuu gayattttnya walau sekadar tengok =P haku ko bglah free tak hingin okeh nak gadaikan nyawa sendirik =P elok sihat terus dpt sakit jantung uhhh ngeri!~

Dah puas cuci mata keluar masuk charles&keith {ejaan abaikan =P} cotton on dah terbekenan satu dua brg kt situ tp nak beli mmg tak buat masa ni =P jd baiklah kita sambung cari makannn ;)

Dua beranak tu hepi bila henpon mamy bateri habis!! pastu samsung tab pun bateri habis!! pastu kamera pulak tertinggal! hishh vengang jew taww pic atas tu berjaya di snap pastu bateri dgn samsung langsung tak boleh on!! T.T gerammmm =P

Nak mkn kat Serai tp kena Q tu pun nnt depa call kalau ada tempat kosong..last2 mkn kt Chilis ~
 Dann lepas mkn kt Chillis mamy gegas p Serai tapau Pavlova yg sedapssss nih :D like like likeee
 nilah rupa bila dah sampai rumah =P tak pernah lg jumpa pavlova sesedap ni.. baba&harraz tak suka =P jd mamy menikmati sensorang sambil minum cadbury hot choclate mmg feeling! yumeehh :D

Hujung minggu akan dtg  ni pun padat time table~


happy read ;)

16 comments:

syariza09 said...

hihihihi...nk gelak2 dulu sbb ayat mammy ni lucu2 blaka.

tshirt tu cute per..sib baik la kaler itam, kalo pink lain la. syiok la pasni ada org rajin yg edit pic, lg makin rancak la mammy snap sana sini.

tgk pavlova pon dh tau sedap, bila la nk cuba agaknya

~izan~ said...

akak ni lawak la hehe...

sedap ke pavlova tu ? izan bygkan manis huhu..

nk try buat tp ntah jd ke tak hehe

izan adobe ni pn belasah aje kak,godek2 smpai hilang gmbr asal haha..best la asben akak g kursus...

cun akak ber shawl siti!~

makdara TERdiva said...

tak pernah lagi sampai ke empire subang tu..

tengok2, pg td dah meletop..huhu

Mimy Hamid said...

penuh program ahad mummy..semua sempat aje...beraya sempat..berkursus pastu makan pulak....best kan sepend time cuti2...avlova serai sedapp yer kena try ni

mamyharraz said...

sya: smlm kan adalah dia ajar sy sikit2 nak edit nih hamboii garang okeh =P *kedekut ilmu hehe

izan: mmg menarik sgt adobe ni tp tulah nak kena byk sabar kan..

pavlova tu tak manis sgt..tp feeling dia mmg best..akk rasa tu putih telur sbb bila mkn rapuhh jew hehe pepandai teka =P

makdara: mmg terkejut tetiba dah meletop hehe..

mimy: sgt padat bila partner ada..cuba partner takde mau aktiviti di rmh jelah..

kena try pavlova serai mmg owsem :)

-Sara- said...

amboii kemain mamy kite nii..weekend jee panjang kaki yee..hihikk

eisyaawie said...

pavlova yg penuh ngan strawberry .... rupa pon dah nampak sedappp

ctmarqonah said...

Mcm best je pavlova tuh kak!!! Tuh ke Empire yg akak ckp kt twit tu ea??? Seronok kakal dpt jln2 ea???

mamyharraz said...

sara: sy ada gang bolehlah kesana kemari..cuba takde gang..doklah dendiam =P

eisyawie: mmg sedap :)

ct: mmg best :) aa empire tulah hehe kakal sonok mamy lagiiiii sonok berganda ngehh :D

ieda said...

wah banyak xtiviti dik ya .. yelah nielah masanya nak luangkan dengan hubby dan anak kan :)

pavlava tu menarik mata dan minat akak lah .. sedap nampak tuu .. erghhhhhhhhhh

wahida said...

bestnya dpt kursus free mcm tu...jeles okeh..

cute apa t shirt tu kan...

mamyharraz said...

kakieda:hujung mgg je beraktiviti weekdays rutin sama je :)

nampak menarik dn yg penting sgtlah sedap :)

wahida: jgn dia malas nak edit2 lepas ni sudahhhh..

haaa kan dah kata..kiut kan? hehe

Fieza79 said...

best nya dpt kursus free mcm tu..lps ni mamy bg je la tugas edit gamba2 semua..hehee..

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xreti pakai adobe...lepas ni pic akak cntik2 lah...mahal ye kursus adobe tu..untung asben akak...


pavlova, sy xpernah rasa..teringin nk rasa...

mamyharraz said...

fieza: harap2 dia tak malas nak edit2 lepas nih =P

hanim: akk ni lagiiii tak reti guna benda tu..

pavlova tu bg akk sedap sgt..tp citarasa org kan berbeza..tp mmg sedaplah :)

ratusiput said...

mmg tgh hot pavlola ni...tp nak terai tkt manis.pastu ade yg describe dia cam marshmelo...lagila...sbb marshmelo pun tak makan...tp tgk menrik sbb byk buah2...