Sunday, September 18, 2011

Aidilfitri 2011 yg Indah :)

 Aidilfitri 2011 :)

Selepas sesi salam bermaafan kami sekeluarga bergambar raya kt laman rmh :)
Setting je kamera tu cepat2 lah stanby :D

 Nampak jauh pic ni tapi bila mamy cuci ok je pulak :)
...bersama cintaku sepanjang hayat..
 Cinta sepanjang hayat :)
 nak kan pic yg sempurna  mmg tak dapatlah kalau nak jugak sempurna kena pegi studio barangkali...
 Pagi raya tahun ni hanya kami yg ada sbb adik beradik ayah yg lain selepas sembahyang raya baru sampai~ dari Penang KL sumer sampai dlm tengah hari ~

pic ni kami beraya rmh cik ani dok berdepan dgn rmh arwah opah...dialah banyak membantu tengok-tengok kan rmh bila di tinggalkan kosong~
 Hari raya hari tu cuaca sangatlah panas! jadi alasan utk tak nak bergambar mmglah sesuwei :P lagipun kann bila dah bertemu saudara mara yg jarang sekali dpt bertemu berborak adalah lagi penting dari berfoto-fata ~
 anak bujang kesayanganku ni sibokkk mengendeng samsung galaxy tab cikngah dia~ sebabkan benda nilah mood dia out dipagi raya T.T sabarjelah bebanyak~
 time beraya rmh mak sedara ayah~ kandid sajork :)
makanan adalah super sedapssss :")
 yeahhh inilah opah sedara kesayanganku ~opah cik~
kami kalau balik kampung tentu2 akan singgah rmh opah bertanya khabar itu pun kalau opah ada kt kampung sebab dia selalu on off kt kampung ni ..time table dia penuh dgn aktiviti :))

 Ini antara pic yg dpt di snap sebelum tukar baju ~

Dannn lepas seharian melawat-lawat sedara mara terdekat kami pun patah balik pulang ke rumah~
Dann mereka-meraka dari Penang dan KL sudah pun sampai makanya penuhlah rmh yg semalamnya agak sunyi :D

Dannn bersedialah cop tempat tido memasing :D {indahnya momen itu}

Momen yg tak boleh dilupa tiap kali family dah sendat rmh bila masa tgg turn masuk bilik air~ masak lah ko kalau ko bangun lambat dan tetiba ko nak cepat =P {kesabaran sgt penting} nngehh :)
 Masa ni mak-mak kt bawah dah terjerit2 panggil sbb ada yg mahu melawat kubur {mereka kan baru sampai} ada yg nak sambung raya.. kami? fedulik kan suara itu yg penting meh kita bergambar :D huhuuu
 my lovely CINTA :))

 Kenangan Aidilfitri kali ni sangat indah utk di kenang :)

utk mak&ayah : Insyaallah selagi hayat di kandung badan kami adik beradik akan bahagiakan mak&ayah seadanya :)

happy read ;)

11 comments:

♥cikmOt♥ said...

huwa...rindu pada suasana raya la mamy...sob sob...

-Sara- said...

cantik umah kampung mamy..nampak sejukk jee :)

munna said...

meriahnya sambutan raya mamy.... rumah lama tu.... mmg cantik klu berphotoshoot....

Lelaki Ini said...

wah..
masih mood raya ek???

Mimy Hamid said...

seronok nya gambar camni...kg mamy klasik la ..nampak tadisi...mami ni nakbgtau...muka mami macam muka dottie la..sebijik..tengok hantu bonceng tak watak gegirl..comell sama la

syariza09 said...

kalo dh ramai2 camni, saper lambat siap ler Q panjang masuk blk air..cer bayangkan kalo tetiba jer nk cherry berry...hahahaha

~izan~ said...

cantiknya umah tu..bestnya dpt bergambar kat situ..sgt best!~

biru itu sejuk mata memandang =)

mamyharraz said...

cikmot: yg tgk sekali lg ni pun rindu juga huhu

sara:suasana kpg mmg tenang je..

munna: mmg sgt sesuai lg2 ada yg tukang snap :D

lelaki ini: raya kan sebulan :D

mimy: okeh nnt nak g tgk hantu bonceng waktu terdekat nih hehehe

sya:kalau ada masalah *itu* mmg nasib badanlahhh haha

izan:akk syg rmh itu..sayang sgt sgt sgt... :)

eisyaawie said...

rumah lama nie....tinggi jer...siap boleh melepak bawah umah...suka2...:D

mamaNoriz said...

umah kampung tu betul2 klasik la...

jaga baik2 tu, jgn di modenkan...sayang...hihi

Softtouch [Hanim] said...

cntiklah umah arwah opah akak...umah tinggi kan..sgt terasa suasana kampung...

sy pun kalu balik umah PIL mmg mcm tu kak...bilik ada satu mana muat kan..so tidolah kami ramai2 kat hal...heeeeee