Monday, September 26, 2011

Berjalan raya di hujung minggu :)

 Sabtu;

Open house rmh kaksue kt Gombak .. tp sebelum tu singgah Jusco beli hadiah utk anak kak sue sbb deme sambut birthday anak sekali dgn open house :) pastu menyempatlah Harraz berjimba kt tempat playground jj sekejap~

Menu-menu kt rmh kaksue mmglah banyak dah lah sedap2 belaka :D nasik ayam,sate,bihun sup uhhh berbagai-bagailah sempatlah menu2 tu sumer masuk dlm perut ai :") *sy kan pecinta mknanan :")
 Anak bujang mamy mmg over kek org kek mu jua? sabar jelah anak oiii sib baiklah mamy ni biasa dgn kak sue taklah malu sgt =P fineee dia geram tgk kecomelan gambar uyie kt kek tu ;)
 kann makin dekat dia dgn kek tu =P sabar ye sayang bulan 5 nnt mamy belikan kek sebesar ni ya ;) ehh bulan 11 ni pun ok juga kalau nak beli kek sebesar ni tp utk mamy lah ngehh ngehhh *ehem bulan 11*

agak lama lepak rmh kaksue sampailah cutting cake bagai baru beransur balik...tp bukan balik rmh..sbb dah dpt arahan dr tuan besar {ayah} suruh kami pegi Setia Alam kt Meru ada open house mak da {maksedara site belah ayah}~

kononnnnn nak pegi sendiri..haku ni dah tentu2 buta jalan...suami? ok maafkanlah dia sbb dia kan made in oversi   sabah = P mana tau peta jln KL!!! gerammm akk tau sbb suami pun sama buta jalan! jd apa lagi abg oii belikan gps satu! taklah asal bergerak je kita mesti SESATTTTT tensiiiiii mak tau!!!

Last-last mamy call ayah bgtau kami nak follow belakang~ yg pegi hari tu cu ani jugak (adik ayah) maka deme pun tgglah akk kt tol jln duta :)

tapiiii akak tetap nak gps!!! lajuuuuuu giler ayah dgn adik dia drive...terkial-kial kami nak mem follow hadoiii dah terasa berlumba kt jln raya nak mengejar deme punya pasal :"( haha kelakar jew tauuuu

Akhirnya sampai :))))

terus terkagum-kagum sbb rmh makda lawa sgtss menu pun sedapsss sgt ala-ala hotel sumer menu dia hari tu :D ohh terus hilang penat berlumba kete kt jln raya tadik =P
makan sambil bersantai-santai berjam-jam =P
ada coklat boleh cicah dgn marshamalow & buah-buahan ni part paling sukeee like like like :")
cup cake ni mmg yumehhh like like likeeeeee lagi :")
kami berkumpul kt bahagian dapur ;) nampak tak mereka-mereka dlm cermin tu? haaa begitulah meriahnya :D yg tengah2 tu sepupu mamy&cikngah :))

Balik agak dlm jam 9 sampai rmh mak~singgah bagi susu kt harraz..pastu sambung singgah rmh Marni (kwn mamy) kt Kuang..tu pun agak lewat kami sampai nak dekat jam 11 mlm~ haa hambik gigih beraya open house sampai lewat mlm =P Marni dah jemput...jd nak juga pegi jumpa dia walau sekejap...maaf Mar kami jamah sikit je sbb sgtlah kenyang plus ngantuk ~ terharu sgt layanan Marni,suami&faimily semua :))

Sabtu berlalu dgn kekenyangan~ :))

happy read ;)

10 comments:

NM02 said...

meru tu jalannya mmg pening sikit

syariza09 said...

mmg program yg padat sangat2..x perlah, pasni ajak chinta gi bli GPS yer, x yah susah2 drift kejar org depan lg..hehehe

menu umah sedara tu mmg ala2 hotel gitu...i like :)

Fieza79 said...

best nya kumpul ramai2 mcm tu dgn sepupu2...

mamyharraz said...

nm02: meru mmg pening~

sya: bygkan org perak bertemu sabah..pastu dok kl haha *pening mak!

menu mmg ala2 hotel sedapss belaka :)

fieza: berkumpul mcmni mmg best :)

Mimy Hamid said...

sabtu tak kenyang lol...ahad kenyang...sabtu takde lak open house sana sini tp ahad kemain pulak ramai jemput smpi tak terpegi

-Sara- said...

sampai tengah mlm..mesti penat kan...tp takpe gak perot kenyanggg.. hehe

Softtouch [Hanim] said...

penuh ha... jadual akak sabtu tu yer...meriah...

akak dha smpai kuang, singgah umah sy dah dkt sgt tu...hehehhee

tp nk dtg kol dulu yer..

Lelaki Ini said...

seronoknya makan2!

wahida said...

mak oiii, meriahnya dgn makanan dan happening lagi tu kumpul ramai2...

mamyharraz said...

mimy:time raya je boleh rasa mcmni hehe

sara: kenyang perut sampai keesokkannya hehe

hanim: oo kuang dekat2 rmh awk ya..berjiranlah kita kan..damansara damai tak jauh dr situ..

wahida: momen paling best bila dpt berkumpul :)