Monday, September 19, 2011

Felda Mempaga 3

Sambung citer smlm :)

Sepatutnya citer kenalah ikut turutan tp dah lama dok terperam kt dlm draf ni apakata keluarkan je citer ikut suka :")

Perjalanan dari Kuantan, ayah amik jln bengkang bengkok yg buat haku mabuk sepanjang perjalanan semata-mata nak cari durian kt kawasan hutan~ nasib tak bertemu dgn org bunian =P hehe

Last-last jumpa durian kt Felda Mempaga 3 area rmh makngah~
Exited sgt kami 2 badik sorang putih sorang gelap T.T ngehhh

Kami suka durian yg saiz kecik...tp berlainan dgn ayah dia suka yg saiz besar isi gemok2~
Jadi bertekaklah mike kt situ nak pilih kecik ke besar =P

mike : ganti nama kpg "korang" hehhehehh
Akhirnya pilih kecik & besar :D biar adil :)

Cikngah&mamy belanja :")
best dpt kameraman yg baik hati {suami cikngah) dia suka amik gambar tanpa di minta :")

tengah2 pilih durian boleh sempat lagi tuuu :D

Pic tuan rmh takde ;)

mamy kannn lemah sikitlah nak letak pic org lain kt blog ni...bukan apa ada yg tak suka glamer mcm haku kang tak pasal2 kena saman jd langkah selamat blog ni biar muka akk je :") ngehh ngehhh kot terselit pic org lain tu anggap jer kebetulan :) ok? deal? kalau family sendiri oklahh contoh adik badik,makayah,anak,laki itu mmglah wajib ada dlm blog ini :))) ewah!

sambung;

Perut dah kenyang  siap mkn tghhari :)

apalagi buat aktiviti wajiblah kalau ke sini ;) :pancing ikan :D

bukan main suka anak bujangku itu :))
mereka juga gembira :)

memang tenang suasana kt rmh makngah ni~
Kolam ni banyak ikan..tp pepandailah ko pancing dgn sabar :)

tapi ptg tu sekor ikan pun tak mengena =P

oklah sekurangnya dpt rasa cagut ikan kt pancing tu pun jadilaaa~
Cikngah bab pose bg je kt dia ;)

mmg dpt ketenangan bila pandang pemandangan yg hijau :))

happy read ;)

19 comments:

eisyaawie said...

lepas raya nie...x jumpe lai durian.....rindu nak mkn durian..nyam-nyam..

~izan~ said...

byknyer teratai ek tasik tu.takpe kak,tak dpt ikan pun rasa hepi jugak sebab aktiviti yg best mcm ni. seronoknya!~

syariza09 said...

sib baik adil pilih doyan besar & kecik, kalo tak, mesti ada yg majok..hehehe


mamy x try pancing ker, takkan wakil kt baba & harraz jer

mamyharraz said...

eisya: yelah kan..kemana durian pegi agaknya .. rindu jugak.

izan:sesekali ber aktiviti mcm ni mmg happening sgt..bunga teratai tu mmg lawa :)

sya: mamy hanya pancing baba jeww keh kehh :")

ctmarqonah said...

Xdpt ikan sebab ikan tuh mesti dh kenyang... Hehehehe...

Riri Yoorin said...

best yer fishing

Mimy Hamid said...

seronok nya kawasan felda ni...very the siap leh fishing tu..menarik

mamaNoriz said...

sya pun lomah lutut klu ke kuantan sbb jalan nye tu...huhu

teringin betul sya nak mancing camtu... syok betul...

salam kenal n foloooo :)

mamyharraz said...

ct: hehe mungkin ikan tu nak beger =P

cikriri:sesekali mmg best :D

mimy: kann lain suasana :)

mamaNoriz:tq folooo & salam kenal ;)

sesekali aktiviti mcm ni mmg best :)

Lina said...

sampai kat Mempaga cari durian hehehe

Mama Gee said...

ni kalo mr b jumpa ni mau berjam2 dia bertapa tepi kolam tu....dia mmg pantang jumpa lopak air...heheehe

mamyharraz said...

lina: hanya kebetulan singgah hehe :)

mamagee: owh ya..mrb suka pancing..mmg sapa kaki pancing sure suka kolam makngah ni ;)

ieda said...

felda mempaga tu akak pernah dgr , tapi x pernah sampai .. hermm siap memancing lagi tuu ..

dikk mahal tak deyan kat area situ .. dah x musim skrg kann :)

mamyharraz said...

kakieda:felda mempaga tu tak jauh dgn pekan bentong..

area sana mmg murah ..tp skrg mcm tak musim mesti mahal agaknya..

Qhaifa Nur said...

salam singgah

tngok durian tu yg tak tahan ni...


dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

-Sara- said...

mesti sejuk kan kg tuu..menghijau jee pemandangan :)

Softtouch [Hanim] said...

siap pncing ikan lg tu..nmpak kecik yer tasik tu tp byk ikan...sape yg suka memancing tu mmg sy respect lah sbb kene byk bersabar...

wahida said...

aku tak suka memancing...sbb aku ni jenis tak sabar...huhu...

oh...durian....

fazilzura said...

i like doyannnn , tp x leh makan banyak2 psl ado gastrik huhuhu kang panas bdn susah plak ..


emmm tenang tui tmpt memancing, adik ipor zr suke le memancing