Thursday, September 8, 2011

Aidilfitri di mulakan dengan.....

 Alhamdulillah raya kali ni kami sekeluarga balik kampung Gelok,Lenggong Perak :)

Hanya kami  : mamy&family, mak&ayah dan cikngah&suami  yg beraya di rumah pusaka peninggalan arwah opah..Family adik beradik ayah yg lain sampai selepas solat aidilfitri...satu-satunya adik lelaki kami pun ada urusan sendiri tak dpt balik dan kami sgt memahami :)

Dari kecik mmg setiap kali raya mesti balik kampung..tp kebelakangan ni sejak arwah opah belah mak meninggal(mak&ayah sekampung)..rutin beraya kt kampung tidak lagi....kiranya sejak 5 tahun tak beraya kt kpg Gelok...aidilfitri kali ni sgt bermakna sbb kami balik kampung dan beraya di sini :) terima kasih arwah opah tinggalkan kami rumah pusaka utk kami tumpang berteduh :) terima kasih Allah kerana beri peluang rasa gembira ini :)


 Dua jejaka sentiasa menemani mamy :)

 Mak dan ayah kesayangan dunia akhirat :)

sesi salam-salaman&bermaaf-maafan :)
 mak mulakan dulu :D
 pastu akak :')
 akk lagi :')
 suamiku :')
 cikngah pula :)
 dan suaminya :)
 ehemmm akk lagi :')
 :')
 :)
 Harraz pula :D
 cikngah pula ;)
 Kami hanya 3 beradik : mamy yg sulong cikngah no 2 dan last adik lelaki :)
 Dan,Harraz satu-satunya cucu dlm keluarga ini :) sbb itu dia selalu dimanja dan di sponser selalu :)
 Anda bertiga mewarnakan hidup kami semua :)

Ini baru part pertama ;) nnt ada part phoshot pulak :D esok-esok akk boh kt entry :)

happy read ;)

13 comments:

Lina said...

seronok baca rakan-rakan yg balik beraya kat kampung...sy ni tak merasalah

Arizakiah said...

Salam...
Oooo..keluarga mamyharraz tak ramai ye...akak dari keluarga besar. Kalau raya riuh rendah........

Mimy Hamid said...

mamy tahun ni turn beraya ngan ur family la yer...huhuhu best la...kita jauh di perantauan..tak dpt salam kucup tangan kelaurga..hanya leh tepon je

wahida said...

mmg harraz jadi cucu kesayangan la yer...

syariza09 said...

masa cikngah salam, napak mcm harraz berguling kt lantai jer tu, kalo x silap laa..

bab ramai sponser2 ank ni, maknyer lg seronok..betul tak?? :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Fieza79 said...

suasana umah fieza pun tak ramai mcm tu la..kalo kak dan anak2 yg 3 org balik dr Langkawi tu baru la terasa ramai...

baju raya putih jgk ke..sama pulak..nsb baik match jgk tudung biru tu dgn tema raya kan..

mamyharraz said...

lina: raya dimana2 pun sama je yg penting ada kerjasama yg baik happy lah kita :)

Arizakiah: ya kak kami cuma 3 beradik je :)

mimy: tahun ni my turn cuba tgk tahun depan huhu mau nangis dipagi rayalah mamy =P hehe

wahida: satu2nya cucu mmglah ;)

sya: haaa awk pun perasan pangai harraz kan? mmg tgh buat perangai di pagi raya =P

bab sponser tu mmg maknya suka berganda-ganda :')

wanita2u:tq

Fieza:adik beradik tak ramai mcmnilah kan..ni yg terasa mau beranak lagi lagi dan lagi hehee

sy suka kaler putih :) ekceli baju tu ada labuci biru kt leher tp tak nampak sbb terlindung dgn tudung =P

Riri Yoorin said...

wah best yer

nazirah said...

wah biru lagi tu.. so sweet
suke tengok gambar cium dahi
tu. eeuuwww ( gatai nak kawen kak ) hehehe

ieda said...

sweet blue dik .. cantik .. suke akak tgk ..
pis2 raya akak terperap dlm kamera layie .. huhuh minggu depan baru ada .. sedih nieee

~izan~ said...

izan dah jumpa mereka semua..semua baik2 dan peramah..

seronok kan kak beraya kat kampung. terasa bebenor raya tu =)

Softtouch [Hanim] said...

mak ayah akak pun biru yer..

meriahnya....mesti harraz dpt byk duit raya kan...belanja untie boleh x?heeee