Sunday, October 9, 2011

Bukit Melawati&Jeram Aroma Ikan Bakar :)

 Sabtu ;

Janjian dgn family mkn mlm kt Aroma Ikan Bakar :) kali ni giliran kami belanja mereka semua :D
nak tgg mlm lambat lg..jd ayah cadang naik bukit Malawati santai-santai keatas sana sementara tgg mlm tiba~

Cikngah&suami tak joint naik bukit nih...depa nak terus mkn malam jer :)

Naik keatas guna train yg sedia ada dgn bayaran RM3 sekepala ~ budak free
Sampai kt atas ni hati-hati dgn monyet yg banyak ituww =P yelah itu je pun yg ada kt atas ni jd layan kan je monyet tu semua ;)
 Ada banyak kisah sejarah tp tak sempat nak baca =P maka,kita bergambar je kt sign board ni :)

Pemandangan kt atas ni usah ckplah,,,sgt Indah!! cantikkkk sgt :)
ok,nilah train tu..berbaloi sgt dgn harga murah pastu pusing2 seluruh bukit Melawati :)

Ngeri okey dgn monyet tu~ jgn ko pegang sebarang makanan nnt siaplah dia terkam! ngeri tak? haku ngeri! hehe

tapi atok tak ngeri malah bermanja dgn mereka =P
Haaaaa berani? hehhhehh ni kes ayah beli mknan kt penjual terus monyet2 ni serang secara berjemaah huhuu
Dannnn budak kecik tu hanya atas dukung 24jam =P dia takut monyet tu huhu
walaupun hiburan hanyalah beberapa ekor monyet kami happy sgt :)

 masa yg berkualiti terisi dgn mereka yg ku sayang :)

dapat spend time dgn keluarga sendiri adalah saat yg sangat bernilai ~




*****************************************************


Aroma Ikan Bakar, Jeram Kuala Selangor :)


Lepas tunaikan tangungjawab kpd Allah(solat) terus kan perjalanan utk mkn malam :)

Penuh dgn manusia kt Jeram~ jd tempat yg best semua dah di booking org~

ni pun bersyukur ada juga tempat walaupun tak tepian pantai (berpusing cari tempat sampai mengah!) =P
Ngam-ngam cikngah sampai mknan pun dapat~

standartlah waktu tgg mknan semua siap hampir 1 jam ~
sayang-sayangku :)
Harraz cuma mkn nasi kosong boh kuah kangkung goreng belacan Tsskkk dia sampai skrg tak nak mkn lauk, habis camner nak buat? ini pun nasib dia mau mkn..kalau tidak bkn main liat ..
Antara menu kelmarin : Siakap 3 rasa
Udang goreng butter

Sotong goreng tepung;
ketam masak cili;

kerang bakar;

bawal goreng (permintaan sendiri)

pari bakar;

tembikai 2 jug;

ais kosong 1 jug;

teh tarik;

bali suam (mak)

All total RM280.00 (lebih kurang gitulah)

suka mkn kt sini sbb harga sgt berpatutan :) target harga mmg tak pernah lari like like likeeee :)
Masakan jgn ckplah memang tip top :D dari dulu tak pernah berubah :) ok vote utk Aroma =P (ini pendapat saya) :)

Owye; family dinner ni adik lelaki kami tak joint sbb dia memang tak mkn seafood ~ pelik kan? tp itulah yg benar..sbb tu tiap kali kami mkn seafod dia tak pernah nak joint ~
Hepi dpt belanja family (ok yg benarnya abg askar belanja) tp includelah kira turn kami (suami&isteri) yg belanja kali nih ;)

Okey tunggu mamy dpt bonus(aminnnnn) bulan 1 ni nnt turn saya pula belanja anda sumer k ;)

 nota :baju + tudung dan henbeg yg mamy pakai sumer baru ^___^ hehehehehh nak citer jugak tu =P

ok,nnt updated citer yg lain pula :))
happy read ;)

25 comments:

Fatin Mraz said...

waa..bestnya..jalan-jalan..makan-makan..

m..punya lah lama x ke sana.. dah ada train ke atas dah ye?

nway, the food look soo yummy esp. ketam bercili..

~izan~ said...

betul kak,tgk makanan dgn harga mmg sgt ok. sbb izan penah mkn sikit dari ni tp mahal kemain. lps ni nk try la gie sini tp tnggu la balik KL hehe..

mkn ramai2 selera bertambah2 kan.cuma kakal je dh mmg jenis bkn pemakan hehe

ieda said...

cantik nye bukit melawati nie .. ramai pengunjung ! siap ada monyet .. wah sure anak2 suke kalau ke sini nie :)

ctmarqonah said...

Terliur tgk udang tuh!!! Hehehehe.... Kira murah la mkn segala jenis seafood dgn harga yg mcm tuh...

mamyharraz said...

fatin:dpt luang masa dgn family mmg indahkan fatin :)

mknan mmg best :)

izan: mmg berbaloikan harga kt situ..akk mmg puas hati sbb mmg byk menu hari tu :)

nnt ddy pulang boleh izan berseafod pula ;)

kakieda: hehe monyet tu mmg banyak dan glamer2 belaka :)

ct:udang butter tu mmg besttttt hadoi teringat2 sampai skrg ;)

syariza09 said...

kelasss....atas bawah tepi smua baru....hahahaha

ngeri la tgk monyet2 tu, kalo AIman pon sure kena dukung 24jam. BM jauh tak drp Putrajaya? Takpernah sampai sana lagi.

Ketam tu nampak superb...Alhamdulillah rezeki dkongsi ramai2

mamyharraz said...

sya: *merah pipi* hehe kerlas maria sbb sumer baru =P

perjlnan dr segambut ikut highway baru dlm 1 jam tp kalau ikut jln lama nak dekat 2 jam! jd kalau sya nak pegi ikut jer highway ;)

Alhamdulillah rezeki dikongsi bersama :))

Mimy Hamid said...

harga berbaloi sangat makan sedap......mamy baju baru yer....hihihi bau kedai la...

Fieza79 said...

best nya bkt melawati..mesti sejuk je kan kat atas sana...

wallahh mkanaan best2..tk menahan air liur ni hampir meleleh dh hehee..

Riri Yoorin said...

mamy baju mamy cantik!! suweet pepel plak tuh

Softtouch [Hanim] said...

sy ngeri kak ngan monyet tu semua...

haah sgt best dpt luangkan ngan family..sy suka...tgk family akak teringat family sy...

xpernah mkn kat situ wpun dkt...

qemaishak said...

uwaaaaa ku terliur ketam itu...

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama teringin nak ke JERAM nie....

mamyharraz said...

hanim: akk pun ngeri! hehe

dpt luang masa dgn family saat yg sgtt indah kan hanim :)

qema: kannn... ;)

pepelbondaamani: must pegi sbb murah seafood kt situ ;)

Mama Gee said...

kalau ajak mr B pi sini mesti dia takmo hehehe...layan gambar dr mamy pun kira oraitslah...

mamyharraz said...

mamagee: mereka-meraka sumer ni pun mula2 takmo kesini..tp mamy yg paksa last2 mereka pulak yg lelebih =P hehe

-Sara- said...

niar betol..byk giler monyet tuu!
bestnyaa die mkn2 seafood! aduhh! hehe :P
cantikla tudung tu kak :)

mamyharraz said...

sara: akk pun suka tudung tu :") murah&lawa (perasan =P)

Tihara said...

sedap nye menu2 itu..best kan gi jenjalan n hepi2 camni :)

mamyharraz said...

tihara: saat yg dinantikan dpt bersama2 family sendiri :)

Amy Syaquena said...

sedap2nya la menu tue..udang tu yang x tahan tue..

❤ eyeme ❤ said...

uhh..br tau ada tmpt nama bukit melawati...leh a saya lawat2 weekend nnt..hikhikhik..(gatai...study malas!)

ratusiput said...

uishh mmg seramla kalau tetibe monyet terkam kan.ngeri jugak tu.kena monyet liar kang haru jugak.makan seafood satu family mmg seronok tp kalau kat jb ni ngerila kalau nak amik ketam...makan utk 4 orang pun leh jejak 200.

dela said...

makan ramai2 mesti meriah... :)

rATu kEBaYA said...

Selalu lalu lalang je kat jeram.. tapi tak pernah singgah.. nak cuba satu hari nanti..