Saturday, October 15, 2011

cerita hari ahad~

Salam ahad :)

woahh rajin kan singgah nak menaip hari cuti begini ;)

mamy kt kem askar nih..meneman abg askar set-up barang yelah isnin-khamis dia cuti sbb nak kena jaga anak..mak kan masud wad jd kami kena amik giliran cuti keje utk jaga anak~hmm kesian harraz sbb dari kecik dia tak pernah kami hantar kt org melainkan nenek dia..

kadang tengok manja nya perangai harraz kita naik geram! tapi...bila difikir-fikir balik beruntungnya diri ini sbb bila tinggalkan anak hati ini tak pernah risau..sbb mak sendiri jaga .. jadi kasih syg nenek kpd cucu tu sgtlah melimpah ruah..sebab tu harraz lebih tumpu kt nenek dari mamy yg garang ini =P ~ kalau anak hantar kt rmh org mahu ke dia layan anak kita sebaik mak? "terima kasih mak"  bukan nak tuju pd sesiapa...yelah kalau takde pilihan..apa boleh buat..terpaksalah guna cara lain nak letak anak kt mana kan...


apalagi..nak citer.. ;
dulukan mula2 ada facebook dpt jer request fren makaihh suka kemain dpt tambah kenalan..tak kira org tu ntah sape-sape pakai approve jer janji hari-hari fren list berganda =P tp skrg ni malasnya haku nak approve lagi2 org yg kita kenal =P rela aku sensorang kt page tu janji ketenteraman diri ku tidak di ganggu ;) statment mcm artis?fedulik! kahkahh serius...yg ada tu pun rasa cam hmmm entahlahh.....

kt blog ni pun haku terkapai-kapai sebenarnya hahaaaa....dulu memula kt sini lagi keseorangan...menaip jer suka hati..pastu mamy nih jenis kalau baca blog org yg itu yg itu jeeee sbb jarang masuk blog yg tak berapa kenal..sbb nnt tak faham ~ dan kalau dah termasuk je blog org terus jer follow =P pastu terus berbunga-bunga bila kita follow dia follow balik haha...pastu kejung lagi blog haku sbb tak rajin blogwalking =P sejak berkenal-kenal dgn sorang dua blogger mereka lah  yg pimpin tangan mamy  ke dunia blog barulah muncul followers :D kalau tidak dok kejung 2-3 org follower jer hahaaa...

tapi skrg dah oklah sbb angka utk follower pun dah meningkat..taklah dok bwh seratus hehe mcm tak best jer kalau followes bwh seratus kan? (mamy lah fikir camtu) dan skrg dah jaranglah mamy blogwalking nak follow org :") kalau ada pun yg menarik di hati ku mmg terus terjah blog org tu & follow terus!  :)

Jadinya yg "dekat dihatiku" kt ruang sebelah tu mmg hari2 mamy klik ;) tapi ada yg mamy tak berani komen sbb "malu" heheee tapi suka sgt baca entry mereka~ blog ni pun mamy tak nak jdkan stress kepada diri..jadi slogan yg tepat utk blog mamyharraz nih "rajin aku updated! tak rajin aku dok jer dendiam" hahahaaa

oklah dulu..dua beranak dah perang besar =P mamy sibuk updated entry harraz ligat bergedik! dan skrg baba dia ngamuk sbb dia berdiri atas key board!! boley? kahkahh eh oklah kang haku pulak kena hempuk dgn itu keyboard..

babbaiiii :D

owye lepas ni kami nak g hospital Selayang lawat mak ;) "mak cepat sembuh ya" kami sayang mak sgt sgt.





happy read ;)

14 comments:

~izan~ said...

wah,hebat harraz,diri atas keyboard ekeke.. baru anak jantan tu. hehe...

ala kak,followers ribu riban pun kalau org x baca takde makna kak..kita slow2 je..cool gitu hehe...

moga ibu akak cepat sembuh.nnt balik kl nk jumpa akak g moleh? hehe

ratusiput said...

salam kenal...ratu singgah kejap dlu nnti free nak jelajah dr a to z :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

setuju ngan kat izan, follower sikit janji ramai orang baca, cik ina tak pernah cari follower dulu-dulu masa mula berblog adalah, sekarang dah tak kisah janji ada org baca.dah selesa ngan jumlah unik visitor cik ina

semoga mak ko cepat sembuh ye.

Mama Gee said...

samalah mamy...
skrg ni kalau org yg tak kenal...mmg takkan diapprove pun..kalau approve pun dia duk senyap je baik tak yah kan..

harap makcik cepat sembuh

mamaNoriz said...

harraz berjoget ke depan laptop sbb nak halang mak dia blogging ...ekekekeke


takpelah mamy, sama je kite... follower semput lagi...
janji ada yg sudi baca dan komen pun dah bersyukur.....

Mimy Hamid said...

ada hikmah mamy dari blog kita kenal cuma tak sua muka je lagi..bila mamy...umah dekat jek..roger roger ek nak jumpa...malu ajak riri sekali..ok jekkkkkkkk

nazirah said...

hee tanx sbb cci ada dkt list "dekat di hatiku " tu .. cci pn sme gak .. mcm mammyharraz ni .. kdg2 cci bz so tak dpt nak bw tp bile tak bz abes sume blog cci terjah trmsk blog mamy ni hee tq ek ;)

mekchu said...

mekchu tidak tersenarai dalam 'dekat dihatiku' itu :'(

tak pe, tetap jenguk blog mekchu jugak kan.. thankssss....

syariza09 said...

FB tu kalo kwn skolah yg x rapat pun sy malas nk approve, bknnya apa, kekadang tu deme bukannya ikhlas pun tp cuma nk korek2 hal2 kita jerrr..x der pon x per.

biar betik kakal atsa keyboard, mesti muka baba merah nyala tgk aksi gerun tu....hahaha

harap2 mak mamy cpt sembuh yer

NM02 said...

camner mak skang?

ieda said...

yelah dikk kalau dulu akak pun jarang BW .. skrg nie ok lah kan .. ramai kenalan kita di alam blogging nie .. kena pandai buat entry dan x semua leh share kat sini .. sbb mcm biasa .. alam maya nie same je ngan alam nyata .. ada je yg suke berdengki .. sama2 kita lalui dengan happy

alamakk harraz dah naik atas keyboad ! aadoiii kes berat tuu dik ekekke :)

akak ada dlm list dekat dihatikan .. sbb yati selalu dekat di hati akak :)

mamyharraz said...

izan: nnt dtg KL bgtau yeh :)

ratu : tq singgah :)

cikina:ada org baca&komen blog kita baru terasa "ermm ada pun org baca" hehe ;) apapun tq ya cikina :)

mamagee: kannn gee..rasa mmg malas nak approve lg2 org yg kita kenal..

tq ya gee :)

mamaNoriz: kann..janji ada org baca&sedikit follower jadilah ;)

mimy: ya,dr bloglah kita kenal :D suka sgt..okey nnt kita jumpa :)

cci: sama2 & tq juga :)

mekchu: blog anda kn best jd mana boleh miss baca :)

sya: itulah harraz mmg ganas..samalah mcm mak dia ni eh..haha..

tq sya atas doa awk :)

nm02:alhamdulillah mak dah sihat :)

kakieda: betul tu kak..sama-sama kita lalui blogging dgn rasa gembira baru boleh tepis segala rasa syak (berkata utk diri sendiri) :)

akk juga selalu dihati sy :)

wahida said...

follower hanya sebagai bonus..apa yg aku suka bila ramai yg drop komen..itu lagi buat hati aku berbunga2...

keep blogging ye dear...

mamyharraz said...

wahida : setuju sgt2..follower hanya sbg bonus..yg penting dpt komen tu yg buat hati berbunga2 :))