Sunday, November 25, 2012

Dadih Strawberi

Minggu ni tak kemana jadi ,tangan nih rajin google sana sini nak try resepi ..saja try-try..dari aku melayan perasaan yg on off sana sini baiklah cari alternatif berfaedah utk pujuk hati yg gundah gelana sobs sosbs..

Ok, baik kita cerita tentang dadih bukan cerita tentang sedih ;)

Hasil google maka, terjumpa dgn blog kakak cantik ini  resepi dadih cukup perfecto! keredit utk beliau > LINK BLOG - terima kasih kak Nani atas resepi yg sedap ini.Follow resepi tu bulat-bulat..sikit pun aku tak derhaka ;)


 Ini hasilnya setelah di sejuk dpt freezer ... sgt yummylisious .. sempurna di tekak sendiri..aku saja letak dlm gelas gorjes tu sebabnya senang kalau nak makan..lagipun persembahan biarlah mantap ye dak?walau rasa kelaut tp dapat memancing mata yg nak memakan nya itu sudah cukup :D

happy read ;)

22 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

maveles!!!

norhidana miswan said...

bestnyer, tp skrg nih sgt pemalas lak... boleh tak agaknyer jd heheh

lenkali bt lebih antar kt ukay perdana ek

mamyharraz said...

mrseady: sgt marveles ;)

kakdina: ukay perdana?ok.baiklah :D

Myideakini [dot] com said...

Assalamualaikum....

Sedahnya dadih ni....

Anyway MYideakini singgah baca, komen & follow....

Dijemput untuk join segmen MYideakini....

Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

Terima kasih...

♥cikmOt♥ said...

bestnya...makan time sejuk sejukkk

Daddy Ziyyad said...

betul la..letak dlm gelas tu, presentation mmg menarik!

MaMa Rey said...

letak dlm gelas menarik..sedap kalau makan sejuk2 time cuaca panas2

rostina76 said...

salam mamyharraz....kros dah follow. hensemnya harraz :)

♥ Wina ♥ said...

nak jugakkkk

atuk baik said...

Assalamualaikum Mamy


nyam nyam...

4feet8 said...

terinat makan strawberry fresh kat Bandung haritu, lebih manis dari cameroon..sgt manis..

wahida said...

wuit....sedapnya nok....dah la tgh puasa ni...huhu...

Kakzakie said...

Masuk cawan macam ini pun senang nak pegang dan selera pun naik kan..

Zana Ariana said...

nyum nyum...mmg best dadih strawberi..tambah sedap sbb dok dlm gelas berkaki tu..:)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa sedap nampaknyer tu...nak jugak hehe

Nad @ MamaZN said...

Nmpk sedap tu..bleh try flavor lain kot kan?

Mamamya said...

sedapnya makan klu cuaca panas2 kan.... :)


***tq follow blog ^____^

Nieyl said...

nieyl paling suke dadih strawberi...yg lain nieyl x berapa nak suke sgt...hihi

lieyalatif said...

nape gundah gelana ni kak...meh lieya pujuk meh heheheh

wahh kelas akak siap boh dlm gelas tinggi lagi...mmg nampak menarik laaa..sejuk2 ni sedap lalu kat tekak nieh....

syariza09 said...

wow! gelas berkaki tu mmg gojes, rajin mammy..tengah2 panas ni mmg sedap jer mkn yg sejuk2 lalu kt tekak

munna said...

walaweihhh... sedapnya ...sejuk je lalu kat tekak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok sangat sedap la kak haha