Monday, November 26, 2012

I Love You

Sayang sgt kat dia..ya my sister in law..Kak Julie.

Ok, ipar-ipar dan biras yg lain pun rapat, mak mertua juga rapat tapi hari ni saja nak cerita Tentang KakJulie sempena bulan kelahiran kami ,November.Citer yg lain-lain nnt ikut turn ya ;) hehe

Terlalu obses berebut dia dgn yg lain.. yea..bukan aku je adik ipar dia ramai lg selain aku yg poyo nih. haha matilaaa aku dibenci masyarakat.. apa boleh buat utk menang kita kena lawan ;) kadang suami pun naik pelik sbb aku terlalu sayangkan kak Julie well kalau nak kasih sayang  dari ai kenalah selalu manja-manjakan ai ;) hehe

Pertama kali jumpa kami dah rapat..dari situ terus mcm tertukar keadaan..mcm aku pulak adik sebenar dia..KakJulie persis arwah makitam kesayangan aku...wajah lembut dia..tingkah laku dia yg penyanyang..sgt mirip arwah makitam! sbb tu aku jadi sayang sgt kt kak Julie..lagi pun kakak selalu manja-manjakan aku.. ..ohh my aku betul2 rindukan dia.



Selalu apdet status kt twitter rindukan kakak..kalau  kt sepebuk (read:facebook) tak bolehlah nak kerap apdet status rindu-rinduan nih..kang ada je penyampuk menyakitkan hati huhu..kalau kt twitter takpe sbb tak ramai yg tahu hehe..


Aku dan kakak dilahirkan pada bulan yg sama..iaitu November..selang sehari je. Aku 9/11 kakak pula 11/11..mungkin sebab tu minat kami terhadap sesuatu barang sama! .. kumpul sesuatu koleksi pun sama!..jadi disebabkan itu kami lebih rapat dan faham satu sama lain..minat yg sama..jadi kalau berbual jadi seronoklah kan ;)
 Koleksi itik KakJulie

KakJulie suka kumpul itik..aku pun sama..dah lama aku kumpul koleksi itik-itik comel dari zaman belum kawin pun lagi..bila jumpa dgn peminat yg sama terus mcm WOW!! begituuuu ;P

Walau apapun..nak cari keserasian dgn ipar ni kena pandai-pandai sendirilah pendek kata kita dah kawin dgn suami,maknanya kita sudah bersedia menerima ahli keluarga suami kita tu..bila kita senang dgn keluarga dia..automatik suami pun bertambah sayang kat kita ;)

ya..aku ni taklah baik mana..tapi aku berusaha jadi yg terbaik utk family-inlaw..bagi aku , mereka menerima diri aku seadanya itu sudah cukup.Dan aku mmg tak reti ubah-ubah diri ni jadi sebaliknya...ubah karektor diri utk disayangi itu tidak sama sekali.. memang tak kan aku buat..sbb pura-pura nih nak bertahan lama mana je kan? menjadi diri sendiri itu lebih baik.

Crosticth hasil tangan sendiri :)

Bila balik Labuan..aku curi masa kakak utk guide aku buat sesuatu yg aku minat..contoh crosticth nih..suka nak buat tapi kurang mahir..jd,bila peluang rebutlah cepat-cepat..minta kakJulie ajarkan ..dgn luang masa beginilah kami lagi bertambah rapat..sebab saling berhubung...mudah je kan ;)

Dulu..sebelum kawin..selalu bermimpi ngeri takut-takut dapat kakak ipar atau mertua yg tak boleh terima diri aku seadanya.

Namun bila dah berkahwin dgn suami tercinta Allah hantarkan pada aku mertua yg baik,kakak-kakak ipar,adik ipar,dan biras-biras yg penyayang dan baik-baik.Alhamdulillah..aku senang dgn mereka semua.Terima Kasih Allah kerana berikan aku rasa senang ini . Sempurna.

:)

Jom search tiket utk balik Labuan ;)

happy read ;)

21 comments:

fiza said...

So sweet. alhamdulillah dpt mertua & biras yg baik.

Kesuma Angsana said...

baguslah kalau rapat dgn in laws kita !

♥cikmOt♥ said...

seronok kan...kita takde ipar duai cam gini...

dah tu ipar duai seme baya mak ayah kita jek...so bayangkan camner...huhhu

Kakcik Nur said...

Syukurlah. Tidak semua orang sama nasibnya. Kadangkala kita cuba berbaik, tapi penerimaan mereka sebaliknya pula...

lieyalatif said...

lieya bace dah mcm kembar dah plak kak....heheheeh....mmg rapat le ye akak berdua...

suke tgk pic akak kiss kak julie tu...mmg nampak sayangnye tuuu heheheehe

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

sweetnyer...

syariza09 said...

minat sama ekk, ok la tu leh tukar2 itik. rindu2an ngan kak ipar pon ada org jeles ekk, mcm2 la dorang ni kan, ada jer yg x puas ati

Daddy Ziyyad said...

hai kak Julie!!!!

suka kumpul itik ya..hahahaha

munna said...

alhamdulillah ...dpt in law yg sgt baik.... munna pun bersyukur dpt in law yg baik juga

:: Mrs.Eady :: said...

jommmm nak balik sane gak!!

SURIA AMANDA said...

dah lama x jenguk ex mertua ngan adik2 ipar...perlu ke aku menjenguk mereka instead dah jadi ex?

mizz miaizzati said...

sonoknyee dgr baik ngan kak ipar ek..jarang nak dgr org citer sayang kat kak ipar kat orang...baguss tu kak..

Mimy Hamid said...

sweet giler..jarang jumpa keakraban ipar duai gini...sbb tu masa jumpa ttwangsa sy tanya sbb rasa mcm oh mesraa...yer bukan buat buat

Cho Zila said...

akak biasa2jer ngan ipar duai... baik gitu2jer.. tapi akakni memang payah nak baik bebeno ngan orang.. baguih berbaik ngan ipar duaini...

atuk said...

Assalamualaikum Mamy

selamat hari jadi

Qasey Honey said...

slm Mamy

untungnya ade org yg syg..minat pon sama lak tu...

cantik la header blog ni..suka

Nai @ TPJ said...

Terhura pulak i baca entry neh.. Bukan senang nak rapat dgn ipar duai...! Good for you, dear...

Marya Yusof said...

As salam mamaharraz,

Tahniah! Tahniah! Tahniah! Minat sama kumpul itik? Mmg satu kebetulan yg super indah! :))

Fieza79 said...

Rapat bebenor kan mamy dgn ipar duai..suka nya tgk...tk semua yg bertuah dpt yg sehati sejiwa mcm itu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

huk aloh suwiiittt sgt2 kak :-)

ieda said...

alhamdulillahh
rasa senang dan sempurna itu akk doakan yati berkekalan sehingga bila2 .. insyaallah dikk , jaga ia baik2 tau .. ;)