Tuesday, November 6, 2012

The Coffee Bean Paradigm

 Hari ni lunch tak menggelupur sangat..sbb pagi dah mkn nasik goreng bekal mak masak..kemain sedap..walau dah kenyang pon kaki nih tetap gatal nak merayap bila tiba lunch time...

ok..kita layankan je kaki dan hati sementara awal bulan ni kannn..kang dah hujung bulan ko doklah diam-diam kt ofis hehe..

Pusing sana sini cari tempat yg boleh borak sambil santai-santai...at last pilih The Coffee Bean ..

 Tiramisu Classics RM9.50

Lunch bertiga - lama tak keluar sama-sama...biasa kami berdua je lunch (aku&waiyee) -
luang masa borak-borak tentang masa depan sambil luahkan angan-anganku mahu menjadi suri rumah hehe..yg depa berdua nih iya kan jelah apa yg aku dok angankan hehe.. dah masuk umur 30-an ni..cita2 apalah yg hebat melainkan mahu menjadi suri rumah sepenuh masa kan? ke aku sorang je mcmni... ;P

 Cranberry Scone RM4.80
&
Cafe Latte Large (hot) RM12.50

Order se limit yg mungkin dan share bertiga hehe.. tu pun nak ngabis kan kau tolak kt aku aku tolak kat kau..ok lah kan..minum makan sambil cerita hal terkini .. ye uolss..company kami ni sedang di lema sejak managment baru take over .. sbb tu iolss dalam kebimbangan..tp gaji + bonus tetap dpt mcm biasa.. tu yg pelik ke mungkin khabar angin je? hmm malas aku nak fikir .. lantak koranglah hihihii

.biasalah hidup ni sering dilanda dugaan barulah ada cabaran .. yg penting kita redho kan je apa yg bakal berlaku , berdoa dan berserah segala-galanya pada Allah..

jadi..tak salahlah kalau cita-cita aku nak jadi suri rumah tu kot (?) hmm biar masa yg menentukan :D


happy read ;)

23 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik dah lama bercita2 nak jadi surirumah sepenuh masa, tapi tak kesampaian nampaknya. :(

Cho Zila said...

bestnyer lepak2 sambil minum2 dan makan2 gitu... bercerita2 dan layan cita2.. akakpun berangan nak jadi suri rumah sepenuh masa tak sampai2 lagi hajat..

Nai @ TPJ said...

biasa la tu dear.. yg surirumah kdg@2 terasa nak keja, yg keja terasa nak jadi surirumah.. heheh. semoga impian awak tercapai nanti, ameeeen...

wahida said...

nok, aku baru festaim sampai paradigm mall tu nok masa sabtu lepas...lepas tu melilau tak tau nak mkn kat mana yg best....tapi aku singgah paradigm ni mmg ingat kan ko je la...ko kan selalu mkn kat sini....
hehe

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah lagi rasa coffee bean!harus try lepas niii...

♥ Wina ♥ said...

lama x makan scone!

ieda said...

sedapp nyee tiramitsuu !
mengancam ..
huhuhu management baru ! aduhhhh kalau akak pun risau huhuh

IDAZS said...

waaaah, tiramisuuuu. nyum-nyum

Nong Andy said...

Aku pon nak join sekaki cita-cita jadi suri rumah.. padahal malas nak kerja.. lagi kan.. kalau jadi surirumah. wah.. bestnya. keja ku nanti hantar anak g sekolah.. pastu online.. pastu online lagi.. hahahaha..

Kalau aku jadi surirumah.. aku tentu ada byk masa menulis.. mana tahu boleh jadi novelis sebenar ekekekeke... sekarang ni curi2 masa saja nak tulis2 semua ni.. huh!

Rasp said...

i pun selalu verangan jadi SAHM tau...
tapi nak buat camne...
'responsibility' banyak....

insyaAllah one day tercapai keinginan u tu nanti sis :)

AiNuN FaUzI said...

Tiramisu tu Maveles!!!! Insyaallah kak.. Maybe one day impian akak tu tercapai... For now, just follow the flow... =)

norhidana said...

tak penah pg lg paradigm tuh... mcm best je kan, untung kalu opis dkt tmpt supink2 nih hehehe...

munna said...

munna pun tgh bercita2 nak jadi fulltime housewife.... dah kata dgn en abg klu ada rezeki dpt yg ketiga nanti nak berhenti kerja

lieyalatif said...

sedapnye kak....lieya tak penah lagi plak mkn coffee beans nie....tgk akak punye gamba ni mmg buat lieya teliur laah....

insyaallah kak, takde ape2 tu...moga2 kabar angin jek tuh....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tiramisu tu mengancam sgt hehe...

Kesuma Angsana said...

sedap2 tu, apapun jua redha ajelah, Allah lebih mengetahui segalanyer

Fieza79 said...

Sedapp...hehe
Alhamdulillah impian utk mnjadi suri umh akhir nya mnjd knyataan wlaupun xla spenuh msa..sparuh msa pn jd la kn hehe

Hazana Ariana said...

bertuahlah org,,boleh bawa bekal n.goreng mak buat..:)
Akak dulu keje, pastu ank kecik, berenti..now..ank dah besau2 keje balik sbb boring..caya tak?hihi so,kalau nk berenti baik pikir dua kali..takut nnti jd mcm akak..sib baik lah ada rezeki akak bila minta keje kali kedua tu:)tp terserah lah diri msg2 kan..ada org suka dok umah je..

atty's said...

teringin nak jadi surirumah..tp surirumah yg ada bisnes online

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ai pun teringin jadik suri rumah...memacam boleh buat kan...

4feet8 said...

wa..besnya bila ada geng kaki makan..sy pun kaki makan. tapi, takjumpa geng yg kaki makan..sobsobsob..

ellynadyra said...

love coffee bean so much!

syariza09 said...

besarrnya cwn tu, kalo sy yg minum mmg puas, x suka minum cwn kecik2 ni..

company dlm dilema ker? harap2 biarlah khabar angin yerr..nanti byk plak masalah yg timbul