Sunday, November 11, 2012

kakiku kaku

Waktu kejadian 7/11 hari tu .. tengah malam aku jatuh terselepok! jam 1.30am! nak lompat , salah langkah,terpijak mainan ank terus terjelepuk!! terkaku ko aku kat situ adoyaiii nak taip semula pun ngeri,..sakit jangan ckplah sampai nak bangun pun tak boleh!

Masa kejadian syukur mak ada temankan aku dgn ank..suami ai kan takde dia g kursus kt Genting tu haaa...jd keesokkan pagi maklah yg bawak aku ke emergency ..kemain mak drift kete utk selamatkan kakiku ittew :") terima kasih mak.

Sampai je kt klinik kesihatan jinjang ramai yg membantu aku turun dr kete .. masa mak g parking kete adalah 2 org nurse tolong itu ini tolong amikkan kerusi roda..terima kasih kerana baik hati bantu sy dlm kesakitan :)
masa tu mmg tak boleh berjalan.. aduhai...dlm otak ni dah terbayang bukan-bukan..buatnya tak boleh jln selamanya camana? ohhh Tuhan...takutnya....

 Doktor check .. apa yg patut .. tarik kaki aku nak tgk patah ke tidak ..syukur tak patah..cuma retak sikit dan ada urat tersimpul ..tu pun tau selepas ujian x-ray kt kakiku ;)

Maka, DR tu suruh balut guna satu alat tu boleh beli kt farmasi .. dan sapu ubat yg dia bagi .. makan ubat ..dalam 2 hari aku dah boleh jalan ..Syukur Ya Allah..

Jumaat lepas dah pun selamat aku drive kete g naik ke Genting Highland :) hehe tak padan kaki sakit ada hati nak berjalan =P

Konon plan nak amik cuti bersambung minggu ni di batalkan sebabnya aku dah awal2 ambik cuti masa kaki sakit...hmm apa nak buat marilah kite bekerja :D


happy read ;)

19 comments:

QA's ~ mamapapa said...

aduuhhaaiii!!boleh bygkan sakitnya tu..alhamdulillah dh okkn :)

fiza said...

Terbayang kesakitan itu. Alhamdulillah...dah sembuh ☺☺

atty's said...

alhamdulillah..syukur sangat ye yati..takde apa2 kaki tu..
lepas ni be carefully tau..takecare..

:: Mrs.Eady :: said...

hamboiii sempat naik genting tuuu..hehehehehe...tapi alhamdulillah dah kurang sakit ye..

inazamri said...

hebat tu dlm dok sakit leh drive naik genting.

♥ Wina ♥ said...

aduhhhh! sib baik xde pape..kena banyakkan berehat nie

jom bekerja :)

Kesuma Angsana said...

seb baik xde apa2 yg lebih serius !

Rasp said...

ya Allah sis...
sib baik lah tak patah....
memang syukur sangat2....

Daddy Ziyyad said...

maybe cuma hairline crack...sebab cepat sembuhnya..Syukur..;)

Nong Andy said...

dlm pada kaki sakit tu pergi juga genting ya.. haha...

save ko punya anual leave hehe...

syariza09 said...

sib baik ramai yg tolong, sib baik gak mamy cepat plak sembuh. leh la mkn kek besday di atas sana kan :)

-Sara- said...

akak, cmne jatuh tu? kuat kee? nasib baik dah okey..pasni hati2 tau kak :)

AiNuN FaUzI said...

Begitu ceritanya pasal kaki akak tu.. Take care taw!!!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

kemain sakit tu...ngeri lak raser...sib baik ader mak boleh tolong..

Azian Elias said...

INNALILLAH.. moga cepat sembuh.. so boleh kerap BW lah kan.. cuti panjang tuu.. hee

ariana said...

Syukur lah x de apa ye..Owh..rupanya masa holiday kat Genting tu kaki yati baru baik lah tu ye..:-)

NM02 said...

uishh....






ngilu kite

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nasib xder paper kan..lepas ni kena hati2 lebih la kak :-)

ellynadyra said...

Tak padan sakit, drive lg tu, take care!