Monday, May 7, 2012

Birthday - kos

 Segala kos tiada yg tersembunyi - meh kita share sesama bajet sudah dilaburkan masa party haritu ;)

Baju - Beli melalui online di Facebook boleh kontek dida harga tak tetap tau..boleh check dgn dia nak peten apa size apa ikut kesesuaian memasing nnt dia bgtau harga yg sepatutnya ~ mcm biasa link ni jumpa masa buat blogwalking ;)

 RM46 termasuk harga pos :)
rekues nak katon otomen utk ank bujang ;)
comelkan =P

PAKEJ MAKANAN

  • 14 SET MCCHICKEN - RM5.95 x 14 + 6% (TAX) = RM88.30
  • 10 SET HAPPY MEAL CHIC BURGER - RM5.95 x 10 + 6% (TAX) = RM63.00
  • PARTY PACK RONALD'S - RM6.90 x 10 PACK = RM69.00
GRAND TOTAL ADALAH - RM220.30 

Kira-kiraan bajet ni yg aku ambik.. kalau nak pakej lain, lain lah pulak dia punya pengiraan tau..bergantunglah nak tambah apa nnt habis majlis baru kira dan bayar ;)
 set happy meal ;)
set mcchicken lupa nak snap :")
 topi comel , lukisan ni pun termasuk dalam pakej

KEK BIRTHDAY

Ulang order dari kedai kek Bukit Idaman Selayang 

Nak tema,perisa apa mcm biasa boleh rekues..mcm aku yg pemalas nak fikir segala benda tu baik serahkan je kt Hamiza~ bg je hint-hint apa yg nak kt atas kek tu.senang.perisa pun aku tak reti nak rekues jd mmg serah bulat2 kt dia ~ Alhamdulillah sangat puas hati -kek super sedap sedap ada coklat cip dlm tu-deko kek yg comel kehadiran otomen2 kecik tu ;)

HARGA KEK - RM100 - TERMASUK KOS PENGHANTARAN

boleh hubungi kt talian - 013-3727755
kos penghantaraan dr kedai dia ke Mcdonald's Kepong RM5


ini rupa kt dalam kek tu ;)
lazatttt :D

GOODIES

Saja nak meriahkan suasana tambahlah sikit utk goodies yg tak seberapa~ tapi tak sangka pulak ramai yg suka..termasuk hanim yg manis :) khas utk rekod hanim dan akk sendiri meh kita kira sama-sama :)

  • STICKER BOOK ULTRAMAN - RM2
  • STICKER NAME - RM8 - 72pcs entry ada kt SINI
  • CAWAN IKEA - RM5.90 (6PCS) x 4 SET = RM23.60
  • MKNAN RINGAN SEMUA -RM40
GRAND TOTAL UTK GOODIES = RM73.60

buku stiker ni eli kt kedai 2 ringgit Damansara Damai ;)

Bila anak tidur...mamy pun gigih menampal semua ultraman & stic nama :)
best jugak buat keje curi-curi nih ;P

dan ini hasilnya ;)

GAME

Game mmg temasuk dalam pakej ~ ada 4 game yg diuruskan oleh party planner :)

Boleh contact party planner MR ALIF SOBRI ni kt sini - 017-3900457 @ 03-62767454

inilah party planner kt McD Kepong - Mr Alif
ajak bergambar dia maluww so tak nak paksa - kita amik je pic curi ;P huhu

antara game yg ada hari tu ada 4 antaranya :
Belon beracun
rebut kerusi
sory dua je aku ingat ;P lg dua dah kelupaan :")

apapun memang happening games semua..anak2 pun happy :D
Birthday Boy ;)
Birthday Boy dapat hadiah dr pihak McD
patung ronald :)


Birthday Boy mmg mood baik sepanjang hari :)
siap ckp terima kasih kt mamy :) terharu sgt mamy ~
Alhamdulillah dia faham mamy&baba gembirakan dia :)
Semoga Harraz Haikal sihat selalu,bahagia,murah rezeki dan dengar ckp baba & mamy dan jadi anak yg soleh dunia dan akhirat.. amin yarabbbal alaminn~


Akhir sekali kos utk majlis ni tanpa kos tersembunyi ialah - RM439.90 

happy read ;)

23 comments:

LYAfrina said...

wah..kosnyer blh tahan kan.. apa2 pon y pting ank2 happy

:: Mrs.Eady :: said...

nice kos dgn brg-brg semua tuh!nice idea!

maya amir said...

bagus jugak ade entry ni.. boleh bagi referral to those yg nak celeb bday anak.. at least bolehlah buat budget sket2 kan:)

mamaNoriz said...

uiskh, mahal gak kan...huhuu...

tapi berbaloi tgok kemeriahan kawan2 Harraz dan yg penting harraz gembira!

mmg klu uat besday sana akan dpt patung Ronald ek?
best gak tu...

anak2 sya pun hantu Ottoman gak...hihi

pengorbanan mamy dan baba dia utk anak tersayang... semoga harraz besar dan kuat jadi anak yg soleh yea cayang...

ieda said...

yg penting semua happy specailly bday boy , sure dia ingat sampai bila2 kan

hurmm senang buat macam nie x penat bdan , x kecah rumah tu yg penting huhuhu

rasp said...

yang penting...
semua happy especially birthday boy....
ongkos tu leh dicari kannnnnnn...

-Sara- said...

berbaloi rasanya sbb happening! :)

ct rahani said...

agak mahal jugak kosnya.. tp x kisah la yg penting anak gembira.. tgk harraz kemain hepi jer.. :)

miloais milo said...

kos pun - tersedak sekejap iols
hak hak hak

tapi tak pe lah - for anak kesayangan
dan jugak - heols happy
berbaloi2 sangat rasanya

bunga_rose said...

wahhhh seronoknyeee...dah lama teringin nak buat party camni kat anak bujang tu, tapi sebab kos agak kemahalan, tak jadik buat haahahah..

nice job kak, nampak meriah..setuju, memang terharu sangat bila anak ucap terima kasih kan.. good boy tau harraz ni, pandai menghargai

mamyharraz said...

kwn2 semua - entry ni saja utk rekod dan info kot sapa2 nak refer :")

utk kos ni bukan sy bayar sekali harung tau..jd taklah terasa masa membayarnya.masa majlis hari tu sy cuma perlu bayar baki duit kek dan separuh dr pakej mcd~

maknanya-baju-goodies tu semua sy sediakan awal2 ;)

shark said...

x penah lg buat besday anak kat restoren begitu..:)

salam kenal dari saya :)

nur easy said...

cantiklah baju harraz... semua2 pun cantik ;)

♥cikmOt♥ said...

aler...tak dapat jemputan pung...sedih...sobs...hehehe

Mimy Hamid said...

thanks mamy review the cost..sgt berguna ni manatau besday Fayel leh buat MCD kan...rugi nya rasa tak datg tau...frust

syariza09 said...

elok gak mamy citer ttg ni "tanpa kos tersembunyi'. senang bg saper2 nk budget buat kat situ.

ooo kat mcD leh bayar sikit2 yer, kiranya mcm bg deposit dulu lah yer, dh selesai baru bayar penuh.

tgk haraz pon nampak muka dia hepi, yg penting mood dia ok masa majlis tu.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

gembira besday boy dpt sambng besady kat mcd

ariana said...

Yang penting Haikal Hepi..lagipun akak rasa memang berbaloi dan ok je budget keseluruhan tu..puas hati, lgpun anak baru sorang..:)
Yg paling best ada game yg diurus oleh party planner..tu yg buat bdk2 seronok kan..

wahida said...

bagus ko buat gini nok...at least aku boleh refer blog ko nnt...sbb sebelum ni sambut beday anak2 kecil2an je..beli kek pas tu bawak dorang gi them park...mana tau nnt aku nak buat beday rupa gini, mmg aku refer blog ko...tengs dear!!

mcm ni ko ckp majlis kecil2 an...bajet hampir rm500 buat aku tersedak ko...huhu...

SURIA AMANDA said...

best la ..thanks for sharing..tp tang baju tu mmg cantik..

munna said...

bagus juga buat party mcm ni...takdelah letih sgt lepas tu... budget pun kira ok gak....

Softtouch [Hanim] said...

thanx kak susi kongsi kosnya..kos mcm tu mcm2 leh dpt kak kan...xralat la camtu cmpur anak hepy lg....

akak tq byk2 yer....sy dah beli cawan tu...isnin ni buat dicha punya kat taska...heeeee

Mama Gee said...

meriahnya....

takpelah..sesekali kuarkan kos camtu utk anak tersayang..tu jelah pengarang jantung buah hati mamy kan :)