Sunday, October 28, 2012

Aidiladha 2012

Salam Aidil Adha utk semua ..

Alhamdulillah .. sambutan kali ni secara sederhana .. atok & nenek ada masuk korban kat surau rmh .. jadi takdelah open house ke apa sbb 3 hari beturut depa sibuk kt surau ..

Pic pakai baju raya pun takde .. salam-salam-an pun takde pic sbb atok nenek kemain busy dgn lembu2 kat surau tew hehe .. yg aku pulak dah nak gerak berjalan baru tukar baju semenggah.. salam dgn atok , nenek , baba selamber je pakai t-shirt gajah thailand huhuu

Dalam jam 12 tghhari kami semua (atok,nenek,cikngah&suami & aku family) gerak ke Kundang Jaya rmh adik bongsu atok .. adik beradik atok semua berkumpul kt situ .. dari Penang semua turun raya kt Kundang .. bila dah bertemu mak-mak sedara barulah terasa bahang raya :)

Selesai je kaum lelaki solat Jumaat - kami makan tghhari ..

Harraz & pakngah Oyie atau dgn nama glamer 'abg ayie' hehe.. single but not available (?) betul kan yie? hehe

Malam sambung buat BBQ

:)
Menu mcm biasalah sup tulang , mee rebus tulang , daging bakar , petai bakar , kari daging dan ulam-ulaman.. chef pada hari tu semua berbahagi kerja - bersatu kita teguh bercerai kita roboh ;)
hasil paduan memasing menu sgtlah meletup kebabom :D

 hai bang pandai ke ? ke action jew 

 atok citer apa tu ;P


Pic ni semua oyie yg snap .. aku sibuk bergosip kt dalam rmh ..  sampai ank kemana pun lantak ko lah .. hehe bukan senang nak jumpa sepupu , mak2 sedara semua tew ;)

kalau dah dalam rmh tau jelah memasing tak bertudung tu yg tak nak snap pic deme .. kang kalau dah snap aku masukkan dlm blog .. hehe

 ok, ni lah chef mee rebus tulang , cik ana 
jangan main-main setahun sekali je taw dpt rasa mee rebus dia hehe
mmg tak dpt lawanlah terbaik sgt mee rebus cik :D

 mee rebus tulang :)

Dah settle kenyang bagai barulah g cari harraz ucuk banga .. peluk cium budak cemok tu hehe ..

Selesailah cerita raya korban kami yg sederhana .. namun meriah sgt disambut dgn suami , anak ,ayah mak ,sanak saudara dan adik beradik di sayangi .. Terima Kasih Allah kerana berikanku nikmat bahagia ini.

:)






happy read ;)

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

raya ku sederhana juga :)

ieda said...

raya ku jua dikk ..
nak2 hubby dan anak2 akk demam
laa nie akk lak demam huhu

sedappp pulakk demam2 tgk mee rebus tulan tuu .. walawehhh ;)

mamyharraz said...

mrs eady: samalah kita :)

kakieda: semoga cepat sembuh ya kak.

♥cikmOt♥ said...

mana daging korban ni...hehehe...

mamyharraz said...

cikmot: daging korban dlm mee tu hehe

AiNuN FaUzI said...

Selamat Hari Raya Akak!! Part Mee Rebus Tulang tu memang maveless!!! Slurrppp!!!

munna said...

meriah nampaknya...salam aidiladha juga....

mamyharraz said...

ainun: slmt hari raya teh.

munna : slmt hari raya juga

Daddy Ziyyad said...

Sedappp tu buat BBQ daging fresh.....petai bakar? 1st time dengar

mamyharraz said...

daddy ziyyad : sedap taw petai bakar :D

atuk said...

Assalamualaikum Mamy

anak2 dah besar ni, Raya Haji tak balik kampung...lagi pun menyebukan diri di surau...

mamyharraz said...

atuk: waalaikummussalam..

samalah dgn mak ayah sy..depa sibuk urusan surau sbb tu tak balik kampung kali ni..

yan's cottage said...

menu2 yang best sangat.....yan suka sup tulang.....maveles gitu....

Qhaifa Nur said...

sedapnya mee rebus tulang tuh....

Kakzakie said...

Setuju benar bila dah sesekali jumpa memang tak ingat apa. Sama macam kakak sampai lupa makan sebab seronok tengok org makan. Tapi minum bergelas-gelas tak sedar sampai senak perut...

Cida de' Nuanza said...

bestnya beraya di kg yer...wpun x pakai bj raya...hehehhe..

kami beraya di putrajaya je..surammm je rasa...

syariza09 said...

sedapnya mee rebus tulang, x nah lg dpt merasa..sy raya ktm KL ni lagi la x rasa raya pon huhuhu.....

izzah said...

Bila masuk je raya haji menu2 mmg xlari dr daging2 ni kn...hehe...yelah, daging korban byk:-)

Kesuma Angsana said...

meriah yek!

SURIA AMANDA said...

kongsi la resepi mee rebus tulang tu...