Sunday, October 14, 2012

wiken Harraz

Wiken hari yg dinantikan - biarpun tanpa aktiviti ..  hari wiken tetap di nantikan ..

Biasanya hujung minggulah masa nak kemas rmh,lap dapur,mop,lipat baju,cuci bilik air fuhh segala mcm nak di buat hujung minggu...hari-hari lain tak kuasa nak buat sbb malas =P

Ok,settle keje rmh semua ~ suami sebut je "jom keluar"!! aku org pertama yg bersiap ;)

aktiviti :
  • repair kereta  kt Segambut
Tukar wiper,pasang cap yg halang hujan masuk , tukar karpet ,tukar kipas aicond

siap semua kite ke One Utama pulak

Saja luangkan masa utk Harraz Haikal - bg chance main semua game's dan masukkan dia kt play world bg dia gembira kt situ ~

Beli brg Harraz & aku kt Jusco serba sikit , teruskan ke chowkit pulak ;)
  • Beli mainan Harraz sbb kt area chowkit murah giler2 ;)
siap kite mkn malam pulak kat sini ;)

 Chop N Steak Kampung Baru  ..
 Ambik set prawn grille RM33 sedap!!
 yg ni sizzling steak RM11.00 pun sedap :)

Dah kenyang masa utk pulang ~ nampak org jual ikan bela kt depan restoran nih...ank mengamuk nak ok laaaa beli lah sekor ambil yg kecik sudah - RM10 + RM3 (makanan ikan)

 Marilah berdoa semoga ikan laga ni panjang umur .. tau je lah tuan dia semua stok ganas-ganas lagi2 yg pakai baju hijau tu - ko tgk muka dia pun tau dah kan ganas dia camana T__T

Ahad semalam keluar ke NSK beli barang dapur - beli brg kering je bahan basah cuma beli ketam utk pass kt mak mintak tolong masakkan kari ketam :") hehe

sekian cerita hujung minggu saya dan family kecil ;)

happy read ;)

22 comments:

♥ Wina ♥ said...

lama x makan western..yummy!

norhidana said...

wah2 penuh aktiviti... bestnyer pg mkn kt situ, dh lama tak dinner situ tau, masa bujang dulu selalu gk dinner kt situ... sedap menu2 yg ada...

heheheh sian la ikan laga tuh, mintak2 lah tuan yg jaganyer lbh prihatin

atty's said...

sizzling steak tu fuh mengoda

kan main harraz senyum lebar dpt ikan

Tihara said...

as salam,

sedapnye weyh western, baju ijau tu nampak aktif..abes la ikan tu..hehe :)

atuk said...

Assalamualaikum Mamy

biasa kat Chop N Steak Kg Baru...pekena kambing ajer..

fiza said...

Seekend yg penuh dgn aktiviti. Sedapnya makanan2 tu ☺☺

AiNuN FaUzI said...

Minat ikan Harraz ni rupanya.. Xpe kak.. Ikan laga ni jenis ikan yg tahan lasak..

wahida said...

chop n steak kampung baru tu kami suka pegi dulu2...tapi bila ada one day dia served kami dishes yg sejuk, terus kami boikot tak nak dtg situ dah...huhu...

Kesuma Angsana said...

seronok jug wiken awak ye

ieda said...

waahh seronok weekan qakal yee ..
senyum sampai ke telinga mummy dan daddy melayan yee ;))

dah dpt dah tuu apa yg dia nak ;))

wahh sedappp nyee western ! .. dah lama akak x makan nie yati ;))

Rasp said...

restoran tu dah dekan bebenor dgn opis i sis...
lama tul i tak gi terjah situ...
semuanya nampak sodap....

ikan laga selalunya tahan lama sis...

Daddy Ziyyad said...

mantappp lah prawn grilled tu!

maszmadi said...

pergh!!! udang tu mengancam sungguh.....

Qhaifa Nur said...

bole tahan juga mahal udang tuh..
tapi best.....

LiYa HaNiF :: said...

bila tengok ikan laga tu teringat kat anak buah liya... kalau balik kampung jer mesti pak ngah nya belikan ikan laga.. lps tu tak sampai blk umh dia dh mampus...hhihi

♥cikmOt♥ said...

amin...tengah doa ni..moga ikan tu tak jadi lauk si harraz...hahaha

lovely said...

follow..
http://lovelyberryintheblog.blogspot.com

lovely said...

duk kl yer.
mak saya tggl kat jln ipoh kl.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

errm kemain sedap. siap berasap lagi sizzling steak..tu...

syariza09 said...

padat juga xtiviti weekend mummy. tp berbaloi kan..
x per la, nk doakan juga smoga ikan tu panjang umo...hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

makanan tu yg buat wani tergoda sebenarnya hikhik

ellynadyra said...

x aci hoi anto ketam kt mak masak