Monday, July 4, 2011

Kedai 1 Malaysia :)

Salam satu Malaysia :)

Tau tak pasal kedai 1 Malaysia tu?
Ok,meh nak citer sikit ;) kedai tu ada kt LRT Kelana Jaya..betul2 dlm terminal tuh.. sah-sah kedai tu dekatttt sgt -sgt dgn ofis{seberang jln jer}..maka bila kuar kt tv citer pasal kedai nih..mamy pun siboklah dok ckp : "eeee dekat ngan ofis org ni mak..dekat sgt-sgt" {ulang2 banyak2 kali =P}....jadi mak pun soh bwk dia kesitu...yelah kata murah..sapa tak terpedaya bukan?hehee

Baiklah mak sy anak menurut perintah :D
jadi sabtu baru2 nih dtglah kami kesini .. dgn pasang niat dihati "sahaja aku membeli" ;)
hari yg sama kami p mkn sushi kt giant Kelana Jaya :)

Bab nak bandingkan harga ni mamy memang fail!
sbb tu kalau tanya murah ke mahal ahkak agak konfius..maklumlah beli brg dapur jaranggg sekali =P
tp mak ckp ada setengah harga murahlah...dr harga biasa :D
yg ada label cam kt atas nih murah..
tu pun mak yg citer hehe..yelah mamy mana tau harga pasaran susu pekat nih..
yg haku tau : *mamak teh tarik sato!!* hehee
Budak kecik ni tukar tarik troli yg penuh susu kotak,megi dan kopok-kopok :D
nenek cam biasa menelek dan busy membanding harga =P
mak harraz sibokk menyenap gambar =P



happy read ;)

10 comments:

sha a.s said...

xpenah g lagi!

Mimy Hamid said...

jauh sgt kelana jaya...rasanya murah sbb label 1 malaysia kot..macam giant, tesco ..care4..kalu brand diorang kan murah

ieda said...

waa bagus nie .. ada dgr dlm berita .. ermm kalau ada kiktn nie sure akak leh terjah jugak :)

mamyharraz said...

sha : sbb dekat tu kami kesini ;)

mimy: betul tu.depa dah labelkan stiker 1 malaysia mcm produk giant tesco tu semua.

kakieda: ni pun sbb dekat kak..kalau jauh..payahlah sikit :D

Mama Gee said...

pestime tau ada kedai 1 mesia...
hehe ketinggalan lg...

mamyharraz said...

mamagee: skrg dah tahu kan :)hehe

Softtouch [Hanim] said...

ooo akak dah pegi yer..yelah kot kan yg ada label 1 malaysia je yg murah kalu brand lain mahal kot kat kedai 1 malaysia tu...

syariza09 said...

ooo..opis mamy dekat ngan LRT Kelana Jaya rupanya

Lorr kedai ni dlm terminal ke, igtkan kat luar & d bangunan lain. Nak terjah ke sana pon jauh sgt, nanti la tgg buka cawangan yg baru pula

mamyharraz said...

hanim: harga murah sikit lah..mcm susu kotak..kopok beza murah dlm singgit dua je..

sya: aa dekat2 situ

kedai tu betul2 dlm terminal..ni pun sbb dekat tu yg dtg...cer jauh..mmg tak lah kot hehe

Riri Yoorin said...

lo gegurl pk kat putrajaya noon.. boleh la nnt gegurl war2 kan kat mama kat umah tuh