Sunday, July 3, 2011

Makan sushi lagi ;)

Minggu lepas 3 kali berulang mkn sushi.
Tak tau kenapa dlm fikiran nih nak sushiiiii nak sushiii =P
paling dok teringat2 sgt ginger dgn moyonis kt situ arghh!! sedapsss
wasabi+kicap manis pun sedapssss...

Salah satu perangai mamy suka mkn benda ulang2...
:: Y.E ofismet yg suka meneman&melayan mamy mkn::

contoh : kalau minggu ni terasa nak mkn laksa..laksa je dok ulang2 sampai jemu!hari2 laksa pun takpe..esok bihun sup...ulang2 bihun sup sampai jemu!pastu stop..pastu lamaaaa tak mkn baru ulang balik. gitu lahh...tp tgk juga keadaan camner..takdelah ikutkan sgt tekak nih =P hehe..
wasabi ni kalau sapa teror telan camtu je =P
tapi mamy lebih suka campurkan kicap manis..pastu gabungkan dgn mayonis sedapsss ;)
moyonis kt sushi king sgt sedap.. lain rasa dr mayo lain :D
Harga kt sushi king sgt2 berpatutan..
tp kalau amik set bezalah harganya..tp banyak item dlm set tu..

senang je nak tau harga sushi tu berpa ringgit...tengok pada piring.
kalau piring kaler biru bermakna RM2
kalau piring pink bermakna RM4
begitulah...kt menu ada boleh refer kt situ ;)
balutan cheese :)
paling best..green tea,ginger semua free no charge..tax pung taklah mahal mana..
egg mayo kegemaran mamy :D
yg ni biasa sepiring RM2
tp mamy mintak 2 set so dia letaklah piring kaler pink...bermakna RM4 lah kann ;)


Sabtu lepas..keje...ptg tu nak bwk harraz mkn...fikir punya fikir..mamy angkut mak&harraz p mkn sushi lagi sekali =P mkn kt giant kelana jaya..kebetulan mak nak sgt p kedai 1 malaysia kt lrt kelana jaya..jd lepas beli brg kt situ terus singgah giant makan sushi ;) hehee mak&mamy jer mkn...harraz minum yakult jer =P

mak pun suka :D
jadi oklah kan ada geng nak mkn fefeling wanita jepung ;) hehehh..
ni menu kami malam tu...eh ada lg tp dah habis ngap tak sempat nak amik pic =P
selalunya kalau makan sorang2 tak sampai RM10 pun tp cukup kenyang :D
murah kan? ;)
happy read ;)

14 comments:

sha a.s said...

tp bile da masuk bab sushi, sha x leh telan dah...ekeke

wahida said...

tak tau kenapa dari dulu sampai skang tak leh telan makanan jepun ni...mungkin sbb saya ni tekak jawa kot...huhu...

mamyharraz said...

sha : trylah bestt ;)

wahida: sy ni tekak kampung tapi benda2 pelik boleh nak try hehee

Fieza79 said...

sebenar nya dh lama jgk nk try sushi..tgk org mkn rasa mcm sedap je...mmg sedap ke.hahaa...

mamyharraz said...

fieza:mmg sedap! cuba try :D

Mimy Hamid said...

makan ulang ulang la bagus..pastu kita dh takmojejak..pastu lama sikit baru dtg kan..hehe best nya mak mamy pun suka...mak kita tak le...tekak melayu tulen lol

qemaishak said...

Sama cam kak wahida, xleh telan makanan jepun mungkin tekak selera kampung je kot huhu

Mama Gee said...

huaaaaaaaaaaaaaaaa mamy mengguda geeee

mamyharraz said...

mimy: mak sy terpaksa ikut sbb dialah peneman setia kami dua beranak kemana2..jd lama2 tak suka pun dia jd suka..

qemaishak: kt sushi king bukan sushi je menu lain pun banyak..ada mee, nasik hehe ;)

mamgee: apalagi terjah nnt ek ;)mmg berbaloi :D

Softtouch [Hanim] said...

xpernha mkn kat sushi king...
xde geng..asben mmg xmkn sushi nie...sellau beli yg paket2 mcm kat jusco tu....

mamyharraz said...

Hanim: selalu pun akk tapau ky jusco..kali ni mkn kt sini pulak..

Riri Yoorin said...

mamy makan sushi nnt ajak gegurl ya.. gegurl dh addicted sushi

mamyharraz said...

riri: ok mamy take noted! best bestt

munna said...

munna suka shushi.... tapi bila letak sotong paul tu munna tak leh telan...