Wednesday, July 27, 2011

Tiba masa yg ditunggu :)

Alhamdulillah Syukur Ya Allah di atas kepulangan insan yg kami rindui :)

27/7/2011 ~ Kem TUDM Subang : suami mamy & semua anggota turun kt sini.

Pagi mamy&harraz keluar rmh berdua ke TUDM..alhamdulillah kali ni tak sesat..ikut NKVE pastu ikuttt je signboard..mak tak ikut kami sbb kurang sihat..jadi belasah je pegi dua beranak ;) harraz memang gud boy..tak banyak meragam dan tak banyak gaduh dgn mamy :D

Sampai je kt Kem anggota bertugas bgtau jam 10 kapal terbang landing~terus berdebar giler ;)

Alhamdulillah ituuuu baba ;)
agak konfius sbb semua sepesennnn je kann.tp suami sendiri mestilah kenal hehe lagi2 harraz dia punyalah exited sampai terus sebak dok *jebek* hehe

Turun je dari pesawat belum boleh pelok2 lagi hehee sbb depa semua kena check darah bagai..dlm 1 jam baru selesai..~menunggulah mamy&harraz kt bwh khemah di sediakan tu :) *menanti dgn sabar
pihak tentera mmg sediakan keselesaan utk kami yg menunggu..siap sediakan mknan minum dan tempat yg selesa.katering yg disediakan mmg sedap2 mknan ada western & local tip top sgt ;)..tp mamy tak lalu mkn sbb *exited tunggu baba *ehemm*
yeayy dah boleh pandang-pandang pegang-pegang opssss ~ rindunyaaaaaaaaaaaaa :)

ok.bertenang semua takde aksi berlebihan okay ;) hehee sbb kami hanya berpeluang jumpa hanya DUA JAM sebelum semua anggota&suami mamy bertolak ke Kuantan utk di kuarantin sampailah hujung minggu ni :)

2 jam tu kami tak byk berbual..hanya pandang tenung je sbb mamy&suami asyik tgk jam *sebak* masa yg ada  baba layan karenah kakal..dan mamy pandang dgn sayu dan berdoa dlm hati jgnlah ko menangis anak oiii jap lg baba nak tinggal lagi sekali =P

Harraz paling hepi :)
mengadu itu ini dgn baba..ikut je baba ke mana-mana..sampaikan baba nak buat sesi photo pun dia menyelit sibuk~ sabar ya anak esok kita jumpa baba ;)

Semalam mmg tak mood nak snap2 pic sbbnya nak habiskan masa yg singkat itu sebaik mungkin dgn suami~

Harraz wit uncle Fedelis~abg ipar mamy..kiranya suami mamy&abg dia keje bidang yg sama {tentera}cuma bezanya suami mamy tentera darat abg ipar pula tentera udara :D

.. mamy tak kisah berdua je dtg TUDM sbb ada uncle harraz jd taklah kekok sgt =P

Harraz dah boleh harap soh snap pic ;) oklah kan dr takde hehe

Esok petang mamy&family nak bertolak ke Kuantan~sambil ambil suami dan kami nak bercuti ke Cherating :D Insyaallah dann yg bestnya mamy nak jumpa kwn blog yg ada di Kuantan :)
setakat ni dah janji dgn izan & ct nak jumpa mereka :D lagipun kem suami mamy dok tu sebelah je rmh izan :) semoga Allah permudahkan segalanya amin.


happy read ;)

17 comments:

ctmarqonah said...

Waaaaa!!! Ahamdulillah... Akhirnyaaaa... Dapat juga bertemu kembali... Eceececece... Happy laaa akak!!! Saya pn tumpang hepi... Errrrr.. kakal nanges x mase baba die kena pegi semula lepas tu??

mamyharraz said...

ct:alhamdulillah kami bertemu semua bertiga :)

menangis..akkk pun sama hehe

ieda said...

dgn akak x mo jumpe ke ???

sedeyyyyyyyyyyyyyyyy :(

** wink

Mimy Hamid said...

mamy pagi tadi kuar paper kepulangan dari lebanon..terus teringat...oh laki mamy harraz ada dalam misi ni...

syariza09 said...

2 jam tu tersangatlah penting, x per esk leh jumpa lg ngan baba.

nk jumpa izan ekk...bestnya, ni rasa semangat kobar2 nk jln2 ke sana gak ni

rafaliah said...

Assalam..:-)
http://rafaliah.blogspot.com/2011/07/cerita-shida-brunei-tentang-mealshake.html

mamyharraz said...

kakieda: kalau akk sudi mestilah sy nak :)

mimy:yelah salah sorg abg askar tulah pakwe mamy :D

sya:masa yg singkat tu kami guna sebaik2nya

aa kebetulan kem dekat dgn rmh izan..jd sy nak jln2 kt sana sekali :)

rafaliah:wsalam.

sha a.s said...

sbr ye kak...at least dpt jmpe jugak kn wpun skjp...

-Sara- said...

oo 2 jam yg sgt singkat tapi xpelah nnti jumpa kt kuantan blk..siap berhanimun! ececehh..xpee..faham2.. hehe :D

*slmt berpuasa :)

Zue AnnaLeeya said...

wlupon kejap, tp dpt gak lepaskan rindu kan????
harraz hepi jmpa baba yer...

siti nurkhijah said...

oooo... bestnya, berakhirlah penantian mummy harraz...alhamdulillah semua selamat kan...
harap hubby ct kat sana yg menggantikan suami mummy selamat pulang lagi 1 thun...

wahida said...

aku lak yg sebak baca n3 ni...
mcm bercinta jarak jauh lak kekdahnya kan...huhu..

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah suami akak dah selamat smpai...betsnya cuti2....hepy holiday kak..

~izan~ said...

akak,ingat pesanan izan kekeke...tumpang hepi..penantian akak berakhir dah,penantian izan pulak...

ok,jumpa lusa k..amik kek hehehe...take care..

mamyharraz said...

sha: betul tu :)

sara:dugaan kan :)

zara:kakal sgt hepi :D

siti:sabar menanti k :)

wahida: pinjam bahu :( nak nangis

hanim: tq. akk exited sgt :)

izan: hehe ingat sgt pesanan izan tu :)

exited nak jumpa izan :D

Mama Gee said...

sekejap je dh esok dah.....tungguuuuuu....hehehee

munna said...

alhamdulillah..bersatu kembali...tumpang happy buat mamy...