Wednesday, July 6, 2011

Riadah kt Taman Tasik Perdana :)

As Salam :)

Sebenarnya tak plan pun nak ke Tugu  haritu .. mlm dah janji dgn Harraz nak bwk dia pegi taman main2 kt playground..jd pagi2 lg dia dah bangun..punyalah exited..dlm jam 8am lebih camtu turun hujan lebat..frustlah member =P kalau dah hujan camner nak main2 kt playground kann sah2lah tempat tu basah..walau hujan dah berenti.. utk tak hampa kan dia dlm jam 10am bwk juga dia ke Tasik Perdana..

Hujan dah stop..tp keadaan tetaplah basah..maka mamy pun bwklah dia jln2 kat Tugu Negara :) lgpun Tugu kan sebelah je Tasik Perdana..
tp bila tiba sini haku pulak yg frust sbb tak pakai baju lawa =P habis dah baju tak tawa camner nak bergambar hehhehh... 

Dah puas soh harraz&nenek posing kat Tugu kami ke sini pulak ;

v
v
v
v
Budak kecik bukan paham org ckp playground basah..tak boleh main..tsskk tetap nak juga kesitu..ok mamy bwk...last2 dia surrender =P dia pegang semua benda basah..hehe..jadi kami pun pusing2 tasik perdana..tgk ada tram {pic atas} tanya2 guard dia bgtau boleh naik utk round dlm tasik nih dlm 20 minit :D
naiklah kami keliling Tasik Perdana cam pelancong hehehh  :))
nasib harraz suka :D
berbaloilah 20 minit yg dia bwk kami pusing2 ni sbb satu kepala hanya 50sen ;)
bayar 50sen utk round 20 minit budak free :) oklah kan dr ko nak berjln menapak kt satu Tasik Perdana baik naik tram nih...jimat tenaga hehehh...
Ok,habis citer hujung minggu bersama harraz :D
akhir pic inilah trade mark terbaru harraz haikal =P
"tabikkk hormat!!"
happy read ;)

19 comments:

cikmOt said...

lama tak p sini...last p rasanya masa bercinta cintun dulu la...owhh rindunya

syariza09 said...

ooo tasik perdana dh ada tram yer..bagus la tu, x der la lenguh2 kaki berjalan kt tempat luas tu

Riri Yoorin said...

riri selalu lunch kt tasik perdana hehe.. mmg best!

cute la harraz kasi tabik hormat!! ai ai ai captain

sha a.s said...

tabik springg!!! so comel la dia...

wahida said...

alamak, sian harraz, nak main playground hujan la pulok....huhu...

mamyharraz said...

cikmot: penah deting sini ya ;)

sya: nasiblah ada tram tu..kalau tidah hazab nak berdokong si tembam tu =P

riri: laksa kt tasik perdana best! mamy dah try :D

sha: anak askar =P

wahida: tu yg ubatkan luka dia dgn naik tram tuh hihi ;)

ieda said...

teringat akak masa kami semua naik train kat dlm muzium terengganu .. :)

mamyharraz said...

kakieda: best juga naik tram nih..sy sendiri pun suka :)

munna said...

best juga naik tram tu ye...0.50 sen kira murahlah naik pun lama...

mamyharraz said...

munna : best juga dpt round2 satu taman..harga pun murah :)

Softtouch [Hanim] said...

ooo ada tram ye kak...xtau plak...sian harraz xdpt main kat playground..xpe nnti mamy bwk lagi ye kat cni....

makdara TERdiva said...

kalau takde tram ni jenuh gak nak jelajah satu tasik tu :)

Mama Gee said...

org kata tasik perdana dh cantik skrg...teringin nk pi..tapi incik botak tak berapa gemar taman2 ni...adesss

mamyharraz said...

hanim : harraz tu tiap weken tempat playground wajib dia lawat =P hehe

makdara: kalau tade tram tu..mmg tak roundlah tasik tu..

mamgee: mmg cantik.
ni kalau ada baba pun bukan suka nak jln2 ketaman2..sib baik ada alasan anak suka..hehee

Manismadu84 said...

http://manismadu84.blogspot.com/2011/07/sempena-bulan-kelahiranku.html

Mimy Hamid said...

tangan bertabik masih lagi ..anak tentera kan..jiwa patriotik..heheh..lawa la tasik perdana skrang..

mamyharraz said...

mimy: aa mmg lawa situ skrg..terasa nak buat fotoshoot kt situ :)

maya amir said...

eh baguslaa bawak anak gi sini..supaya die kenal erti sejarah kan.. kalau saya dekat tingin nak bawak anak2 gi sini..:)

| SUE | said...

eh ada tram eks...tk pernah prasan pon...