Monday, July 4, 2011

Tugu Negara :D

 Bulan Ogos dah nak sampai kan :D
Sempena nak sambut bulan kemerdekaan ni kita boh entry semangat-semangat :)
Haritu dah pegi kedai 1 Malaysia..kali ni mamy bawak 2 eskot ke Tugu Negara pulak :D

Kadang dah jemu asyik2 hujung minggu pegi mall..asal hujung minggu Jusco,Midvaley ~ulang2 benda yg sama setiap hujung mingu...kali ni nak kelainan pulak..tu yg ubah plan bwk harraz riadah ke Taman  < {next entry citer}& jln2 ke Tugu Negara tanamkan semangat sbg anak tentera :)) ~cewahh ;) sesambil tu harraz boleh explore sesuatu yg baru :)
Terima kasih mak selalu ada disisi kami :)
Saya anak tentera!

Tiang tinggi belakang mak tu ada ukiran nama2 patriot yg terkorban..ada tahun,tarikh dan segala maklumat setiap anggota..oh ya masa balik Labuan last year mamy ada lawat War Memorial kt sana..lebih kurang mcm Tugu Negara ni lah...bezanya nama2 patriot depa susun bentuk kubur..jasad depa takdelah situ..cuma nama yg terkorban depa susun kt situ :D ~ jadi sesapa p Labuan jgn lupa kesitu ya ;)

..mamy suka melawat tempat2 sejarah ;) 
best je hehehe sesuai mamy nih jadi isteri askar kan? ^__^
Pelancong asing je ramai kt sini haritu..
warganegara hanya kami bertiga =P ni pun kali pertama mamy kesini hehe..

kagummmmnya tgk Tugu tersergam indah!
dok bayangkan kecik je Tugu tu...tak sangka tinggi dan besarrr sgt..
Harraz hepi dpt sesuatu belajar sesuatu yg baru hehe mengenal sejarah Negara :D
baiklah ,kalau ada sesapa teringin nak kesini..kt atas tu ada time waktu melawat Tugu Negara :)


happy read ;)

10 comments:

sha a.s said...

last pegi zaman skolah rendah..gile lama kn? ehehe

syariza09 said...

wahhh...semangat gitu, bagus ni serap semangat tu kat anak..mana pic mamy, ker dh jadi tugu..hehehe

mamyharraz said...

sha : ok gak dah penah sampai..akk ni pertama kali kesini =P

sya: tekaan awk tepat! mamy mmg dah jadi tugu haha cukup lengkap comot..jd pic comot mana buleh letak sini ngehhhngehh

ieda said...

AHAHAH aaa semangat patriotik tu perlu ada kan dik .. specially bawak anak2 nie .. masa akak bawak anak2 akak kan dik , adoii mcm2 soklan mereka tanye .. sape yg duk atas sekali tuu .. siapa yg mati tuu huhuuh fening2 hampir2 nak jerit punn ada .. sbb akak x tahu hahahah

mamyharraz said...

kakieda: anak2 skrg advance kan..kita pulak kena hard stadi nak jawap soklan2 depa..

Riri Yoorin said...

vavavava... kerlas harraz...!! momy jom nnt lepak kat pantai gold coast sepang

mamyharraz said...

riri: waaaaa besttt tu gold coast sepang! bila?bape? ok nnt kita diskas detail2 ;)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun pg masa sek rendah dulu...lama giler xpegi..nak kene bawak ni anak2 p sini...heeee...

hensem je harraz buat tabik tu..

makdara TERdiva said...

teringin sangat nak ke tugu negara..tsk!

Mimy Hamid said...

semangat anak tentera...tangan tu tabik...