Sunday, July 17, 2011

Shoping raya?

Bukan shoping baju raya..tp beli-belah pelengkap rumah kat Ikea..tahu kan Ikea ada buat sale ;) mmg bestt tgk angka2 diskaun kt situ =P

ok,fine exited lebey padahal tahun ni Insyaallah kami beraya kt kampung Gelok,Lenggong tp persiapan utk rmh tetap diadakan walau tak beraya kt rumah sendiri ;) nak buat camner..asal dtg hari raya mesti nak beli benda baru =P *tabiat kot? ke buang tebiat? =P hehhehe

yg penting jgnlah terover bajet..beli ikut kemampuan :D kalau agak2 tak mampu haku dok je dendiam *senang citer.hehe.

Kami berempat ke sini without *boboy* eh tp boboy kecik tu wajib lah follow kami ;) dan harini boboy kecik tu  meragam! nasib nenek penyabar..kalau mamy yg garang ni dah lama haku *henyuk2 =P tak tahu sebab penyebab dia nak meragam..ada je serba tak kena..ohhh tp bersyukur kakal meragam kejap2 je..taklah dia amuk sampai kita hilang sabar ;) hehee dan dia mudah di pujuk.. ok syabas bety ngeh =P
Cikngah & mamy beli meja makan kt sini..yg penting ada diskaun dan amik meja yg comel saiznya sesuailah utk ruang mkn kami yg kecik ;) kaler pun amik yg sama..cuma kusi je lain sikit :)

ni yg tak sabar nak balik rmh sendiri :D

opsss! baba tak tau mamy beli meja mkn nih =P tak rancang pon.. habis dah murah beli jelah ganti kan meja mkn rmh kita yg dah uzur tu ok tak idea isterimu ni baba? hehe *peace :)
hmm lepas ni nak fikir mana haku nak letak meja mkn lama tu..*fikir *fikir  dan tak sabarnya tunggu baba balik sbb nak pasang meja mkn ituwww :)

Ok nak tido dulu..lenguh kaki berjln ulang alik dlm ikea tadi..

pic last ni hasil shoping mamy&cikngah di Ikea ;)


x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
satu troli jer ;)

happy read ;)

12 comments:

Mimy Hamid said...

gi ikea satu troley penuh tu...heheh..mamy baper harga set meja comel tu..cam minat lak...

♥cikmOt♥ said...

dah lama tak p ikea...kena p ni...hehehe

syariza09 said...

comel meja....kakal sajer nk manja2 jer tu, weekend ni nk g ikea juga...ada sale lg ker

ieda said...

wah2 dah sopink, bila tgk sopink2 nie dikkk x sabar tunggu ramdhan dan syawal kan :)

akak pun membeli semalam .. dlm nak berjimat2 tu sehelai baju 30 .. cecah jugak 300 ++ huuhu .. memang skrg kena berjimat cermat .. barang x banyak rege je malambung naik .. rasa dah murah dah baju anak2 tuu huhuhu

Riri Yoorin said...

hehe riri pon berkunjung ker ikea sabtu lepas.. misi mencari cermin last2 cermin itu pasang di tempat lain sabo jer lah..

wahida said...

banyaknya shopping...

lama tak masuk Ikea...huhu....

munna said...

teringinlah nak pergi IKEA.... lagi nak rasa meatball dia yg famous tu...

~izan~ said...

seronoknya dkt dgn IKEA,kami kalu pergi beli yg kecik2 je kak,ikutkan hati nk je beli sofa2 kusi2 diorang.best sgt.warranty dah la up to 10-15years kan...

nnt dh pasang amik gmbr tau kak.

mamyharraz said...

mimy: harga meja tu 95 jer;) kusi lain harga.

cikmot:sale kt situ pegi tau ;)

sya: kakal meragam bila lapar hehe. sale baru je mula..rasa lambat lg habis.

kakieda:yalah bahang ramadhan dah terbau-bau je..lg2 kita sibuk buat persiapan..

amboi kak shoping sakan baju2an :)

riri:tak pe nnt borong lg kt situ ya :)

wahida: ni pun lama tak masuk..ada yg mengajak baru lah sampai ke situ =P

munna: nt pegi tau menu2 pun ada promotion :)

izan: akk yg dekat ni pun beli brg yg kecik2 je..tak mampu nak beli yg besar2 tu mau ribu riban hehe.
tp benda2 kt situ semua kiut2 kan gerammmm je.

ok nnt dah siap pasang akk boh pic kt sini ;)

Softtouch [Hanim] said...

wa....meja makan barulah meja tu yer kak....haah skrg ikea tgh sale kan...tp bila sale ni tak pg pun ikea sbb tau ramai org...

mamyharraz said...

hanim: mmg ramai betul org kt situ..

azura samsuddin said...

mmg minat ngan brgn IKEA simple n moden kan