Friday, July 1, 2011

Kisah FM

Nak citer pasal FM :)

Diri sendiri mmg pengumpul fm dari dulu lagi..sebelum kawin dah start buat koleksi..tp fm-fm kesayanganku tu tak lekat pun kt peti ais rmh mak =P tp di simpan rapi dlm kotak dgn niat nak lekat kt peti ais sendiri pas kawin nnt hehehe jadi bila dpt pegi negara org benda lain tak dpt beli pong tak pe asal dpt beli fm dah seribu rahmat! haaaa sampai begitu okeh perasan kalau sukakan sesuatu ;)

Sekarang pulak kalau tak berjln2 negara/negeri org..dpt kirim kt sesapa yg berjln besttnya...{tu pun kalau org tu sudi nak belikan} hehehh tp setakat ni kalau mamy kirim kt kengkawan yg journey jejauh deme ok je belikan kiriman fm mamy tuh :) bila mamy ada kt dunia blog ni rupanya ramaaaiii pengumpul fm mcm diri sendiri..sebab tu ai dpt rasa felling pengumpul fm camner :)

Jadi,
bila suami sendiri ada kt luar negara.. benda pertama mamy kirim soh beli ialah fm lah :D suami pun tau si isteri yg cerewet nih suka benar benda alah tu...maka baiklah dia tunaikan permintaan isteri yg tak seberapa tu kannn :) hari tu suami balik bercuti bwk balik kiriman mamy :D sekali bukak kotak bukan satu atau dua dia belikan FM from Lebanon..tp sebungkus besar!! *tanjat boboiii* hahaaa =P maknanya dlm bungkus tu banyaklah fm-fm made in Lebanon....well...nilah org lelaki..kadang kita tak boleh jangka apa yg depa boleh beli...lain yg kita sangka lain yg depa buat... tp kes mamy ni haku suka lahhh sbb benda yg kita suka dia beli banyak heheee ;)

Tapiiii,
takkan nak jadi tamak.. dan takkan haku nak letak penuh peti ais semua fm-fm dr Lebanon tu..peti ais dahlah kecik..agak2lah kannn maka baki yg ada mamy bg pada kwn2 terdekat..kakak2 ipar,adik ipar dan mak sedara..adik..dah sumer org haku bagi baki fm tu tetap ada..

Dan.....,
Ingat tak janji manis mamy yg dah lapuk nih tp masih tak tunai2 kan sebab haku malas =P
dannn hari ni baru hegeh2 nak buat entry pasal janji itu ;) hehee

maka,
utk tidak derhaka pd janji itu..dlm slow2..mamy dah pilih kwn blog utk di bagi FM from Lebanon sbg tanda persahabatan dlm dunia blog selama setahun lebih mamy ada dlm dunia blogger :D
mamy pilih 4 org utk terima fm sempena blog mamyharraz setahun :)

siapa mereka jom tgk ;)


1) Hari tu kebetulan cikmot ada buat entry yg dia suka kumpul fm nih..jadi mamy yg memahami jiwa pengumpul fm {eceh!} telah tinggalkan komen soh dia bg add sbb nak kurierkan fm utk dia jd kira cikmot antara org yg mamy pilih secara suka hatiku..alhamdulillah fm tu sudah cikmot terima dgn selamat :)


2) Izan : < {cer klik link yg mamy highlight tu} izan penah komen balik kt entry dia nak gak fm from Lebanon..jadi memang awal2lah mamy dah list izan utk terima fm tu.. hehe punyalah berkurun kann tp takpelah..tetap nak bagi gak fm tak seberapa ini sbg kenang kenangan.. hehe tp sampai harini mamy belum pun post kt dia fm nih =P tgh tgg izan bg add 


3) Syariza ~ pernah jd org pertama komen kt entry yg mamy berangan konon nak buat kontes tp tak reti =P hehehh.. tp in my heart  mmg pilih syariza sbb dia rajin komen entry mamy :) setiap entry mamy sya antara org yg selalu bg respon :) tq sya. nnt bg add kt email mamy sbb add haritu dah ilang =P hehe


4) Hanim ~ mamy dpt tau hanim pengumpul fm juga..dan , hanim org pertama tak jemu-jemu singgah dan tinggalkan komen kt entry-entry mamy :)) tq hanim.. setiap komen kwn2 blog amat bermakna ^___^ tau .
..mamy penah dpt hadiah dr hanim jadi tak salah kali ni mamy bg pula kt hanim kann walau tak seberapa ~
hanim, nnt bg add awk kt email akk ya ;)


dah 4 org kan ;)
tapi mamy nak post fm ni  kt sorang lg kwn blog yg sgt ramah ;)

siapa?



Kak ieda : mamy terbaca kt komen yg kak ieda suka fm lebanon ni juga :)
jadi apasalahnya sbb memang ada lebih.. kak, nnt sy post kan ya tq dah bg add.


..tamat citer kisah fm yg mamy dah peram berbulan-bulan hehe..dan FM from Lebanon tu pun dah habis..yg ada pun adalah seketul dua..manalah tau kot ada yg blogger buat wish nak tukar suka sama suka 
nnt boleh lah mamy menyelit komen kt blog dia nak tukar2 fm ;) 

Konsep mamy senang je...apasalahnya rezeki di kongsi bersama..walaupun bukanlah besar mana pun pemberian kita pd org.. dan kita puas hati kalau pemberian kita org hargai :) 

Suami hujung bulan ni dah tamat mision under PBB kt Lebanon nun..
dannn awal2 dah mamy pesan balik ni jgn lupa beli FM lagi hehehehhh
so..tgk jelah dia beli ke tidak...kang kita bersungguh2 pesan sekali dia beli seketol je =P
org lelaki soping bukan boleh kita jangka bukan? hehehh

-Tamat-

9 comments:

sha a.s said...

sha pn suk fm..kt peti aias hampir penuh... :)

mamyharraz said...

sha: best dpt kumpul byk2 kan ;)

mekchu said...

alaa... ruginya tak dpt tau awal.. ehem ehem.. tak de ke lebih lagi? hehehe.. mekchu nak penuhkan pintu bawah pulak :)

Softtouch [Hanim] said...

akakkkkkk...thanx byk2..sy ada bc komen sy akak minta ddress kan..nnti sy bg....lupekak..maklumlah anak br baik demam..nnti sy bg address yer..thanx kak...

yeay! suami akak nk balik dah....bestlah akak n harraz kan..

mamyharraz said...

mekchu: laku fm sy tu =P walaupun sekadar krim kt suami hehehe.. ok nnt kalau ada mamy cari mekchu ;)

hanim : ok takpe ambil masa akk tgg :)
most welc :)

ya kami tak sabar tgg hujung bulan ni :D

syariza09 said...

TQ mamy...
suka sgt2 sbb FM tu ada tulis besar2 LEBANON...nanti sya bg add


psttt....blog dh tukar baju baru yerrr..cantikss

mamyharraz said...

syariza: sama2 :)

a'aa dah tukar baju baru kengkonon sempena blog dah setahun hehe..

Mimy Hamid said...

mamy kalau nak beli pun sanggup...kita pun pemgemar FM jugak..eh mamy..boleh la..beli pun boleh..hehe

mamyharraz said...

mimy : hehe ok check msj fesbuk mamy jual mahal2 kt awk =P hehe