Sunday, March 25, 2012

Kualiti masa itu....

 Kualiti masa diisi sebaik-baiknya ;)

Walau singkat,walau malas , ku cuba sebaik mungkin utk bagi suami & anak merasa air tangan ni walau tak selalu ;P bila ada kesempatan ambil je order dr baba dan kakal mamy akan tunaikan :D Insyaallah.

 Tapi jangan demand menu yg over sbb mamy ni bukan teror pun ;P takat kerapu steam begini oklah ;)
akhirnya setelah berbulan periuk kukus pemberian mak sudah berjaya diguna hujung minggu kelmarin :D terima kasih mak :)

segala bahan msk beli kt econ save Damansara Damai :) murah sgt-sgt kt situ..

 ..masukkan je segala bahan ikut sukahatiku :D resepi amik dari Kak Julie sayang :) kalau balik Labuan ni jelah menu yg aku rekues kt kakak sbb sedapppp lahaii ikan steam kakak buatkan. :)

 Menjadilah menu mkn tengahhari tp pada jam 3 ptg ;P

mana tak mkn jam 3 ptg sbb merayau lebih over tghhari td nak beli ikan tp ke lain siap mkn roti bakarlah singah sanalah sinilah...sampai naik lunyai ikan baru hegeh-hegeh cari jln pulang ~

Malam tu pulak jam 12 mlm mamy gigih buatkan kek bater utk ank bujang sbb dia rekues ,pic takde..alaa kek plain je tp ank dah suka tetengah mlm pun rela mamy buatkan :) membaking jam 12mlm sbb baru pulang dr mkn mlm kt luar~ demi ank mamy sanggup :)

 Dan malam tu di sudahi dgn desert trifle ni ;)

sejukkan dalam freez..esoknya bwk p kenduri rmh sepupu bg depa rasa hewhew :")
nasib rasanya ok ok saja :) terus hati berbunga-bunga hilang segala letih :")

happy read ;)

22 comments:

-Sara- said...

pergghh..tu diaaa..skali dia masuk dapor..ehehe..menarik je sume2 makanan tu kak :)

cayok2! hehe

wahida said...

dulu masa bujang tak berapa gemar masuk dapur, sekali dah kawen ni suka sgt main masak2 setiap hujung minggu...kita akan rasa puas bila anak2 dan suami mkn bertambah2 kan...

mamyharraz said...

sara: try&error je.nasib menjadi :)

wahida: samalah.dulu masa bujang semua mak sediakan..dah kawin nilah baru nak berkenal-kenalan dgn segala rempah ratus bagai.

LiErOSe~QiEmi said...

wahhhhh dasat gak menu2 tu.. sumernye menyelerakan..

pandai buat dessert trifle erk, bunga tak pandai..

mamyharraz said...

bunga:trifle ni senang je.paling mudah ;)

syariza09 said...

wahhh...mesti baba puas hati ngan menu2 yg mammy buat..kelasssss u...mcm2 ada, vangga tau sanggup baking kek demi ank tercinta

mamyharraz said...

sya: komen si baba tu ok lah sbb menjaga hati saya ;P hehe

Fieza79 said...

pperghh...sgt best ikan steam tu..seumur idup belum penah try buat...tp nmpk cm sng je kan..men campak2 hehe..

Cik Ina Do Do Cheng said...

tiba-tiba je cik ina rasa lapau. sedapnya ikan kukus tu mummy, mesti suami mummy ngan kakal suka.

Qhaifa Nur said...

special betul nih...
suka tau makan ikan yang distim...

dessert juga nampak sedappp...

mamyharraz said...

fieza: menu steam nilah palinggg senang.boh je ikut suka steam.senang. ;)

cikina:rasa bolehlah tahan :") cuba2 masak praktis sampai boleh :)

qaifa:ikan msk steam gitu je mmg best kan :)

Cho Zila said...

yang penting rajin... steam memang sedap tau.. dah ler berkhasiatkan... boleh diet...

Mimy Hamid said...

nak kena belajar masak sikit ni gak nampaknya sbb macam mamy ckp anak request nak makan takkan cakap nak beli...kann...bagus mamy ni...rajin

ariana said...

Wah,,macam super mommy dah ni yati..dlm sehari, macam2 menu ada..bertuahlah Kakal n papanya..:)

Memang kalau hasil tangan sendiri, hilang rasa penatkan..puashati org kata:)

Softtouch [Hanim] said...

perghhh kak menu hebat...kat umah ni balik2 request ayam kicap..hehehhr nmpak nau asik maska itu je...kek2 belum lg nk bakingpe

munna said...

wah.... sesekali org demand dan tunaikan.. mmg berbaloi hasilnya....lagi2 bila ada yg puji

Riri Yoorin said...

amboi mamy meriah sungguh ni makanan :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

urm sedapnyer...hidangan sihat tu terliur tul ngan desrt triffle tu...

ieda said...

sedapnyee dikk
akak jarang buat ikan steam nie
anak2 x suke makan .. even hubby pun kurang ..
hurmm menu yg simple dan mengenyangkan itu lebih penting kan ;)

Mama Gee said...

sedapp ajee...walaupun menu simple...
yg tak tahan tgk triffle tu...sbb warna dia lain dr yg lain :)

mummY daniSha said...

hi salam kenal..demi anak semua pun sggp kan =)

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama xmasak.....