Monday, March 19, 2012

surat cinta?

Masa kemas-kemas segala fail hari tu jumpalah surat-surat lama..
alahaiii terus rasa rindu kt pengirim tu ;)
 Bila baca balik isi kandungan tu mmg kelakar..ayat zaman sekolah kan seteretttt je hihihi agaknya aku punya balasan pun double kelakar ayatnya kan ;P

ok, jangan panik..ni bukan surat cinta ;) nak berbalas surat cinta mcmmana? bercinta pun aku tak pernah! eh ye ke? entah...lupalah pernah bercinta ke tidak..rasanya tak pernah :P huh! ;P dgn abg askar kami tak cinta cintun kami terus kawin jew tak dan nak karang2 surat bagai ;) *love u abg askar* hew heww

tp ni surat balasan antara kawan baik yg duduk kat Tasek Gelugor Penang..Norfarina :) rajin berbalas surat dgn dia sampai lah satu saat tetiba terus senyappp menyepikan diri sampailah hari ini~ mana Farina? takde FB kah? Twitter?YM? konteklah sy balikkk T__T

dulu pernah sekejap sekolah kt Tasek Menerong sbb ayah beli rmh kt sana :D  sbb tulah boleh kenal dgn Farina :)

okey,settle mengimbas kenangan lalu gigihlah haku berkemas segala bil-bil lama ..kutip buang! zaman mana punya bil dok kepam simpan sampai naik hilang ink kt bil tu..buat semak almari..buat penuh fail..jd kita susunlah ikut kategori supaya org nyanyuk mcm aku nih mudah nak cari kalau memerlukan bil-bil,surat ke..

taklah aku gelabah bila tetiba suami yg berlagak poyo tanya mana bil mentenen,mana s&p mana mana? T__T  tau nakkkk jer kan? haaaa masa nilah bersyukur sgt sbb aku dah siap failing segala mak nenek bil-bil tu semua :D ambik je fail yg dah list sua kt dia senang kan ;)

Okey kan dah comel elok tersusun ;) kalau mak dtg secara mengejut bukak almari taklah dia *tanjatt gegirl* bila mak bukak almari mamyharraz ;P baju pun dah comel tersusun ikut kategori memasing..takde lah pening bila nak cari seluar baju bagai ;)

..ini tandanya tengah rajin cuba mood malas datang tak kuasa aku nak buat segala kategori bagai ;P 

happy read ;)

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

kenangan indah gituuu :)

♥cikmOt♥ said...

saya pun, ritu tengah mengemas terjumpa gak surat cinta ngan bf lama...adehh...rasa ritu dah buang seme...rupanya masih ada yang tertinggal...hehehe

Riri Yoorin said...

senang kan sebab smua in order.. tapi cuba ada orang lain dh sentuh.. agrggh sentap jap

LiErOSe~QiEmi said...

bagusnya susun ikot kategori.. bunga dah lama nak susun bil ikot kategori, tapi tak terbuat2 pun hahaaha... mood rajin tu tak nak hinggap mai hihi

rasp said...

bila dah berkemas, puas hati kan...
tengok semuanya tersusun cantiks...
u tak terasa ker nak dtg2 rumah i utk berkemas hehehehe...

munna said...

SURAT2 KENANGAN LAMA MUNNA DAH TERBUANG MASA PINDAH RUMAH HARI TU...SAYANGNYA

Pepel BoNda AmaNi said...

kekekekekke hari tue amani tolong 'mengemas' umah...terjumpa lak surat cinta bonda dia tuk dedi ahahahaha malu kot...nasib baik dia xpandai membaca...

syariza09 said...

td dh komen, tp mcm ilang jer. xper komen sklai lg.

srt2 sy byk yg dh buang coz dh byk kali berpindah randah.
senang susun mcm mammy, nk cari pon cpt jer. baju2 lam mari dh tersusun tu ok la, x der la tanjat gegirl lg

Qhaifa Nur said...

surat cinta tak ada...

bila tersusun senang untuk diri kita juga..

Mimy Hamid said...

rajinnya simpan surat kenangan...dulu kita pernah la merasa gak zaman bercinta pakai surat..bila putus baca balik geli...hahaha tp rasa nyesal lak buang sbb nak baca balik buat bahan lawak

Mama Gee said...

wahhhhh byk gitu..
nk tumpang baca leh? hehe
err...i takde surat cinta le...
surat saman je ada...hahaaa

ieda said...

kenangan nie dik
akak ada jugak simpan , tapi bila lepas kawin je akak buang , sblm buang akak tunjuk kat hubby dulu ekekeke aci ! .. ;)

miloais milo said...

meh lah datang rumah iols - tolong kemas plak....
ehehehehe

mamyharraz said...

kwn2 surat tu BUKAN surat cinta saya tp tu surat berbalas antara kwn perempuan sy ;) jgn salah faham ya :D

Softtouch [Hanim] said...

rajinnya akka kemas..paling xsuka simpan bill..main gantung je kat dinding...

ariana said...

akak pun kalau dtg mood rajin sampai tak sedar terbuang resit2 penting hubby..huhu. Lps tu dia siap pesan, jgn main buang je..tanya dia dulu.

Kenangan ngan kwn2 lama mmg takkan dpt kita lupa sampai bila2 kan..kdg dok sorang2 teringat kat member lama..
Dulu mmg lah banayk tulis surat, tak mcm zaman skrg..mcm2 alat penghubung lain yg ada..fb, twitter, e mail..mcm2 lg lah..

-Sara- said...

best kan zaman dedulu..main balas2 surat :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

mummy samalah ngan cik ina paling seram kalau suami tanya tok nenek bil nga apa benda semua. selalu cik ina campak je.seminggu sekali jadi budak baik fail semua.kui kui kui bestnya ada surat cinta, simpan , nanti bila duk duk baca mesti best, cik ina pun ada simpan.