Monday, June 25, 2012

Aktiviti sabtu & ahad

 Hujung Minggu aktiviti mesti pack.
Kalau aku free aktiviti dgn suami.. mesti nenek kakal booking driver idaman ramai (akulah tew) utk dipakai dihujung minggu ;P jangan bimbang driver ni baik arah  kemana je dia mesti ok tapi mesti kena tabah hati yeh sebab confirm akan sesat sbb dia tak tau jalan =P

Bukan takmo pakai driver yg lain-lain..taulah ponpuan ni kalau dah stop kt satu-satu tempat makan masa yg panjang..mcm ai ok sbb ai paham - even kalau masuk pasar takat sejam dua tu asal bisa tegal biasa ;) yelah masa tulah kita nak kenal ikan tu asal dari mana?laut mana dia dtg? tihehehe

Sabtu

 Breakfast dgn acu :)
cuma berempat sbb yg lain2 ada hal memasing..
Lepas kenyang hantar acu pulang kami ke pasar tani.

tengahhari keluar p kenduri kawan nnt kita citer lain entry ;)

malam
 cikngah datang bawak chatime yg sedap dan gula-gula kapas sambil tonton citer sinchan dgn harraz haikal ;)
cikngah bermlm kat sini..
tido dekat2 jam 1 pagi! time tu aku dah lama masuk alam mimpi...sedar-sedar kakal menangis sebab kena cubit dgn cikngah =P haha nasib ko lah anak sapa suruh takmo tido hehee

Ahad

Cikngah &the gang semua g breakfast kt tempat roti steam jalan ipoh..area pasar jln ipoh
makan sampai kekenyangan -beli lauk-pauk utk masak lunch pulak..
ikan,udang kt situ mahal melampau! lainkali takmo beli dah..

 hasilnya ;)
udang masak pedas yg super sedap mak masakkan :)
 kailan ikan masin aku masak ;)
sedap melampau jugak hewhew nak jugakkk =P
 tomyam campur aku masak ;)
abg askar tanya sapa masak nih?
motif tanya sapa masak tidaklah aku tau hehe adakah sedap atau tak sedap =P
tapi licin dua beranak tu hirup kuah 
terus aku syak mesti sedap tomyam aku nih ^__^  ngehhngehh

Petang

Tunggu nenek balik dari aktiviti dgn sahabat-sahabatnya terus siap-siap nak ke satu tempat lain ;)
cikngah ditinggalkan yg pergi kami je termasuk abg askar.

 busyuk banga nenek ni manja yg teramatttt dgn nenek!
sampaikan nenek dah surender takmo jaga bakal adik nnt T__T huhuuu
sampai payah nenek nak bergerak sbb melekat mcm besi berani kt nenek =P

selesai urusan cikngah call tanya mkn petang apa..
mula nak beli kuih-muih..tgk jam dah hujung petang last ubah plan 
makan malam nenek gorengkan mee :D

 mee goreng marveles hidangan makan malam kami malam tu ;)
2 peket mee selamat dijamu utk 5 org tak termasuk kakal dan atok.

kakal makan nasik dan atok pulak takde hujung minggu tu sebab balik kampung ;)


happy read ;)

15 comments:

Kesuma Angsana said...

paling suka kailan ikan masin.. mudah tpi sedap!

kakcik said...

Wah... semua makanan nampak menyelerakan. :)

:: Mrs.Eady :: said...

aduiiii sambal tumis udang tu mmg tertelan air liur laaaa!!!

lieyalatif said...

WAH ..mmg meriah mkn2 akak...lieya yg terliur nie sbb sume sedap2 nampaknye nie......

lagi pun time cuti ni mmg aktivit penoh jek kak...penoh ngan masak2 n makan2 n jalan2 heheeheh....best2....

Mama Gee said...

kembang kempes idung kita kalo org makan masakan kita bertambah atau habis licin kan...tu belum puji lg..kalo puji lg kembang semangkuk..hehee

Daddy Ziyyad said...

tu makan kat restoren Dawood cawangan mana tu?

mamyharraz said...

kesuma: kann mmg mudah dan sedap :)

kakcik: sy tgk pic ni semua dah lapar semula hehe

mrseady: mmg marveles ;)

lieya: mmg kan..hujung minggulahkita pulun nak buat itu ini..jd walau penat tp best sgt :)

mamagee: hehe sbb tu dia tak puji kot? sbb takut kita kembang semangkuk :")

daddyziyyad: cawangan segambut luar

-Sara- said...

wah cayalah akak masak sampai licin abg askar hirup! orait ah tuu! ehehe

norhidana said...

menu nyer sume sedap2...

Fieza79 said...

auduhh padat nya aktiviti...padat jgk dgn masakan...rajin mamy snap2 update aktiviti spnjang ari...hehee...

gmba last tu nmpk sdp sguh..huu

ieda said...

rajinnnn adik akak nie masak
janji anak2 dan suami suke kan dik .. tu lebih penting ;)

mee grg tuu kakal x makan ?? kenaopa , rasanya kalau dia makan , konperm jadi macam zahrien duk ashik nak suh simpan baki pada dia ekekek ;) ulang2 kann ...

ellynadyra said...

sambal udang ngan mee goreng tu sungguh meliurkan...dah le aku pose hari ni aduyaiiiiiii

syariza09 said...

hahaha...abg askar kias2 tu, ekceli dia nk puji yg tomyam tu sodappp

munna said...

bab makan2 ni mmg suka ...mesti sedap tomyam tu.....

bunga_rose said...

aduiii semua2 lauk pun buat air liur jejes ni.. sedapnyeee nmpakkk