Sunday, June 10, 2012

Hadiah utk anak

 Selamat hari isnin :)

Hujung minggu terisi dgn buat keje-keje rmh yg tertangguh..
lega sgt mesin basuh dah sambung paip..paip yg bocor dah settle..semua dah ok :D
Penat pindah pun dah settle :)
Happy dapat berjiran dgn mak dan tak lama lagi nak berjiran dgn cikngah pulak ;)

Cuaca skrg panas sgt kan.hadoii tak tahannn sejak pindah ni tido hanya berkipas..bayangkan selama ni tido ber ekon bagai...masak tahu masakkkk. mengada mcm nak kena lempang kan? tp tulah hakikatnya T__T
ank bujang lagi over...peluh mcm air terjun..plan mmg nak beli ekon..lantakk.bukan nak suruh suami belanja..tapi haku nak beli sendiri! =P tak kuasa okeh nak tgg lagi panassss..

Tapi...bulan ni kan kita banyak belanja..mana dgn baru selesai kenduri..itulah inilah..jadi plan nak beli ekon kita anjak dulu kedepan ;P

 Air cooler ;)
Buat masa ni mamy belanja kakal air cooler dulu ya sayang ;)
fungsi yg ada kt air cooler ni taklah sehebat sejuk ekon..tp bolehlah.selesa jugak ;)

brand hentam jelah janji ada gerenti dan lulus sijil sirim kira halallah ya ;)
RM368
murah ke mahal tak taulah...beli ni pun pakai hentam.janji malam kami tak mandi peluh lagi :D
 Hadiah ni mamy beli utk anak bujang ni :)
nnt ada rezeki mamy belanja ekon pulak ya sayang.sabar tau.
baba simpan duit belanja nak balik Sabah itu sudah cukup ;)

gaya terkini ank bujang kalau bergambar gitulahhh~
layankan sajewww :)

happy read ;)

17 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

waaahhh....sejuk skit ek?

Qhaifa Nur said...

bestnya hadiah mamy...
hansemnya anak bujang nih...

mamyharraz said...

mrseady: bolehlahh ;)

qhaifa : ini je mampu mamy bg kt dia :")

♥cikmOt♥ said...

ok mamy...terima kasih...kakal tunggu ekon dari mamy...lalala

kakcik said...

Anak2 sekrang memang manja sebenarnya. Anak2 kakcik bila panas sikit mulalah 'menggelupur', sedangkan maknya dulu masa kecik, kipas angin pun tak kenal! :)

Daddy Ziyyad said...

kena letak ais dalam tu, lagi sejuk :)

syariza09 said...

ok gak tu, yg panas jadi sejuk sikit. tido pon lena. aiman pon kalo suruh bergaya, camtu gak la dia wat muka

maszmadi said...

bestnyer... nak adiah gitu jugak boleh?..... hehe

-Sara- said...

baiknya mamy dia bg adiah air cooler kat anak..hehe

Wanieys said...

wah bestnyer mummy kasi hadiah air cooler...xekon pun xper janji sejuk hehe...

salam kenal dr ibuqalief follower ke 270 :))

nazirah said...

aah la kak, mmg cuaca skrg ni ya Allah panas sgt kan.. aih tak taw la bile puasa nt.. hrp krg la panasnye.. aih.. wah air cooler tu ..mcm menarik je.. sikit2 kak lama2 jadi bukit.. yeayyy ;)

Mama Gee said...

camne hasilnya? okay tak?

Deq's Qienz said...

lagik sedap la hero tuh tido..hehee

ariana said...

mmg cuaca agk panas skrg..dlm seminggu payah nak jumpa hujan..ok lah air cooler tu..ada org kata aircond x brp baik utk kesihatan..tp akak pakai jg sbb x tahan panas..hehe

wah..makin manja lah Haikal ye..sbb Cikngah pun nk pindah dok dekat ye..

ratusiput said...

brand hentam2 pun rega dah 3 ratus lebih kan.sama la ratu sejak kawin mmg ekon manjang...bila tido umah mil angkut kipas sendiri sbb warga2 kat umah mil sme jenis tak tahan sejuk.menantu lak kulit getah kan.mane ble pepanas ni...jd sungai kang.ehehe..

Riri Yoorin said...

sekarang ni musim panas..mmg memerlukan cooler

Mimy Hamid said...

eh idea menarik la..nak beli air cooler jugak..mamy tunjuk cara camner nak guna..ada kata keana letak ais batu dalam