Thursday, January 20, 2011

Ayah :)


21/1 hari jadi ayah..Selamat hari lahir ayah :))


Biasanya tahun2 dulu ayah share kek dgn arwah makitam...jadi tarikh 21hb tak perna kami semua lupa,sebab?arwah makitam sibuk mcmmana pun mesti dia ingatkan kami semua :)) walau arwah makitam dah tiada..ingatan kami terhadap arwah tak pernah luput,dan hari ni mana mungkin tarikh 21hb januari kami buat2 lupa :)


Tak adalah sambutan yg hebat...cuma biarlah dgn ingatnya tarikh2 penting dlm setiap ahli keluarga dapat merapatkan silaturahim sesama sendiri :) ya lah dah makin dewasa ni makin jauhhhh je hubungan mesra tu kann jadi bila sesakali keluar dapatlah merapat kembali :) dah lumrah bila makin meningkat dewasa kita masing2 ada hal sendiri...itu tak dinafikan...



Ayah dan mak jgn bimbang kami adik beradik akan ingat dan rai kan tarikh2 penting itu :))) Kek utk ayah :)

ni tukang sibuk =P dia nak potong dia nak makan dia buat kacauuuu tp semalam good boy


Ayah mamy :)

kami berdua bukanlah kategori *mesra* namun kami saling mengambil berat :))) tak mesra tu bukanlah maksud selisih faham atau sebaliknya...cuma ayah tu ibarat cara org dulu2 trick anak =P {garang} mamy yg dah 30 tahun ni masih takuttt dgn ayah huhuuu entahlah...mungkin rasa hormat...atau dah terbiasa di trick begitu...jadi bila nak bincang sesuatu dgn ayah mesti melalui mak~begitulahh



tapi ada masa2 tu kami berbual lah juga :)) dan masa tu *berbunga-bunga* je hati dpt berbual dgn ayah =P sebab tu telinga nih dah kebal bila ayah selamber sound kete haku mcm kete perebet sapu!! huhuu







sekarang posing mesti ada yg menyibuk hehe..mak dgn ayah tak romantik wahhh kadang berborak mcm bergaduh kalau yg tak faham mesti konfius tapi kami adik badik dah biasa=P namun hubungan begitu lah yg suwitttt "makayah,org doakan panjang jodoh dan murah rezeki buat mak dan ayah"aminnnn.
mungkin ayah mamy bukan mcm org lain yg senang citer yg boleh bertepuk tampar...tp ayah ada cara tersendiri utk melayan kami semua..ayah selalu bwk kami berjalan,bercuti..makan2 tempat mahal dan selalu bagi kami duit belanja :)) ~ mamy dah kawin ni pun ayah selalu bagi duit belanja pastu saman sendiri pun ayah yg settle kan =P tengkiuuu ayah


haaa kan dah kata,mesti ada yg menyibukkkk hehe kali ni mamyharraz pulak yg menempel =P




Buah hatiku, dua2 buah hatiku dunia akhirat :))))


sayang mak ayah dunia akhirat :))


menu pilihan bersama semalam : kerapu masam manis,ketam black paper,sup ketam,udang goreng butter,udang goreng pedas,kepah bercili,sotong goreng tepung dan kerang bakar :)
Oh ya semalam cikngah bawa bakal suami dia bertemu ayah :) Alhamdulillah ayah ok je :))


Ehhh tetiba ada baba =P
ni pic sebelum baba berangkat ke Lebanon...ayah jugak yg belanja makan kat Aroma Jeram :)
dan semalam juga kami ke Aroma Jeram lagi...banyak2 seafood kami semua suka kt sini...sbb tu selalu dtg sini walau jauhhhh.

Dan,ini kebun ayah di kampung Gelok,Lenggong :)
Ayah ambil keputusan nak usaha kan tanah yg ada kt kampung,...rancangan ayah lepas dia pencen nak duduk kampung..sebagai anak mamy sokong saja..sekurangnya bila kami balik kampung ada tempat utk kami bermalam..sebab ayah ada buat rmh kt sebelah rmh arwah opah...kecik je rmh ayah tp bolehlah sekadar nak singgah...dan tiap kali balik lenggong tak delah kami semua perlu menumpang rmh org :)
"Ayah,org doakan dipanjangkan umur,dpt kesihatan yg baik dan sentiasa dimurahkan rezeki olehNya yg Maha Esa" ~Selamat hari Lahir :)










11 comments:

izan_cute said...

happy besday utk ayah akak...semoga dipanjangkan usia dan berada di bawah lindunganNya selalu.Amin...

seronok tu celeb besday kt tepi pantai =D

mamyharraz said...

izan~t.kasih :) AMIN

seronok bila tgk org yg kita syg gembira :D

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kak...ramai2 pergi ngan satu family..bahagia sgt..xpe wpun garang ayah akak sgt baik hati yer..mcm abah sy smpai skrg kdg2 bagi duit n beli brg utk sy..hehehehe

br nk tanya akak mkn kat mana, nasib akak dah bg tau dah..

mamyharraz said...

hanim~ sesekali keluar bestt sgt :) ini pun tak lengkap..kalau semua ada lagi best..

Ogy said...

seronok yaa...g seumur hidup tak pernah meraikan besday ayah g mcm ni..hehe mak pernah...ayah tak pernah...sgt2 tidak rapat dgn ayah...

mamyharraz said...

gee~ini dah tua2 baru berani rapat2kan diri dgn ayah huhu

syariza09 said...

sama ler..x brp rapat serapatnya ngan bapa. kalo sembang pon biasa2 jer, x reti nk gurau over2 nanti kena sound pula. tp apa2 pun tetap hormat di asbg bapa.

mamyharraz said...

syariza~ tulah kan...kaku je bila berborak dgn ayah..

hyazz said...

mamy...best nyer kalau hari2 dapat berkelah tepi pantai kan... sedia duit jer...hehee
ai dah follow u jugak

hyazz said...

satu lagi...lupa lak...hepi birthday to your daddy... semoga panjang umor murah rezki lagi...

mamyharraz said...

hyzaz~tq ya dan tq sekali lagi sudi follow mamy :)))