Sunday, January 16, 2011

bestnya bila ditaja :)

Citer hari Sabtu,mamy keje...nak dekat2 pukul satu mak call..bgtau mkn tengahhari atok harraz nak belanja nasi kandar..jadi depa semua tunggu mamy sampai segambut dlm 1/2 jam dr Kelana Jaya...nasib baik depa semua nak tunggu ai...tengkiu mak ayah :)

ke Penang? no no no kedai ni kt area....hmm bagaimana blind road ni mau citer ini tempat...ok begini..kedai ni dekat2 area sebelum sampai SOGO....selepas ChowKit...boleh tak info begini..huhuuu sory mamy memang buta jln...padahal mamy yg drive kesini =P tu pun ada yg guide :) ~ alah kedai ni memang tepi jln besar...senang je cari...kot2lah ada yg teringin mau kesini kann..

Nasi kandar kt sini hevennnnn sgt2...haiii memang payahlah kalau nak banding2 kan dgn tempat lain...sebab kt sini memang besttt lah!!tengoklah bukan mudah ya nak pakai order...ko kena beratur panjang nak dptkan menu ~ jadi kesabaran tu penting ...tak kiralah mekap ko tebal seinci...kete ko mewah sedepa if nak mkn sini ko kena beratur ikut turn okey?jelas?...air je boleh order kt meja :)

Nenek Harraz tukang Q hehe tengkiuuuu mak...ai kan beranak kecik jadi sukar lah mau beratur panjang2 sbb anak kejap2 bikin hal =P nasib baik ada ERL {alah yg menjalar kt kt atas mcm lrt tu} jadi Harraz dok leka tgk benda alah tu..jadi senang sikit keje haku =P atok kan tukang bayar jadi dok je diam2 huhuuu
nampak kan air tu? bandung soda uhhhhh sedap sedapppppp

Menu pilihan bersama ~ kari ketam,daging hitam,ayam kampung berkuah,ayam goreng :)
papadom free...sayur tak payah sbb kt nasi mamak tu dah letak sikit punya comel bendi rebus :)
beratur panjang pun berbaloi sbb sedapppppp

Ketam punya lah besarrrr wuhuuu selawat jelah bebanyak time bayar nnt huhuuu ketam ni acu yg pilih =P oh ya..kami kesini berlima kecuali cikngah.
Sebab tu mamy jarang puasa time weken...sebab ramaiii yg sudi nak belanja mkn ~family mamy memang suka mkn kt luar :) ~ wek day je mamy selalu puasa ;)
Ohhh suamiku...abg tak payah risau pasal mkn kami anak banak k, sbb mak ayah terlalu ambil berat kami dua banak :)

hew hewww ni mamy curi2 snap ~ jgn main2 k dahlah tgh lapar lagi nak snap2 gambar...mau ada yg kena sound huhuu *ayahku yg garangggg* tp sgt baik hati :) suka belanja kami mkn :D


Semua menikmati nasi kandar,tp budak kecik ni cuma mkn papadom yg free tu..nasik langsung takmo..ok suka hati lah anak oiii bukan boleh paksa =P



Ok habis citer lunch..
ni citer mlm pulak...kami semua kenyang sampai ke malam...tp Harraz yg lapar,sbb siang td kami mkn nasi kandar dia cuma makan papadom..sudahnya turn nenek pulak yg belanja cucu yg banyak songeh ni haaaaa =P sekalik lagik tengkiuuuu mak =P

ke Kfc makan drumstik =P

Baba,tgklah anak bujang u ni...dah pandai kokak ayam!
sejak 2-3 hari ni kann Harraz bahasakan diri dia "abg" huhu comel sgt! soalannya mau adik kah Harraz oiiii =P
ehh ada lagi satu citer pasal harraz =P
tadi dia ckp dgn mamy :
Harraz :"mamy,kakal nak mkn renyuk goncang makan"
mamy : "ha? apa tu???"
Harraz : *berangin* sbb mamy tak paham =P
rupa2nya dia nak mkn *keropok mamee monster*haha comelll sgt sbb harraz tak moh sama kan panggil *keropok mamee" tu dgn *mamy dia* sbb tu dia ckp nak mkn *renyuk goncang makan* =P huhuuu
faham tak?haha okey kalau tak faham pun tak pe..biar ai je yg paham =P







13 comments:

izan_cute said...

hehe..anak izan pun pnggil izan mummy monster bila izan marah.. mujur dia tak makan mamee kalau tak mesti dia kata dia makan izan plak =)..

pndai harraz cari perkataan gantian yg sesuai..lagu tema mamee yer..hehe

mamyharraz said...

izan,sampai skrg akk ingat kelakar sgt hehe

tulah pandai je dia guna lagu tema mamee monster tu..pengaruh iklan banyak budak tu hehe

eLYies said...

ya allah kak tie..sedapnya nampak...leleh dah ni!!!

syariza09 said...

mak aii...panjang bratur, konpem sedap nie.
tergelak pula ngan ayat harraz...kalo tgk iklan tu, sy pun suka nyanyi2 camtu kat Aiman.

mamy..rasanya yg tu bkn ERL, tp monorel sbb ERL last stesen kt KL sentral jer...hehe

mamyharraz said...

yies~ akk yg tgk ni pun dah meleleh semula haha


syariza~ memang sedappp harga dia pun sedappp =P
tulah harraz ni kadang ayat dia ckp kita pun tak terfikir ;P

ooooo bukan ERL ya *malu ai*
tengkiuuuu syariza ok skrg mamy dah tau yg menjalar tu monorel hihii :)

SUZIE APAI said...

gigih ye beratur! nk mkn sedap punye hal...

terliur la plak...

okey, thanks jadik follower kita!!

***ank sy pun suka mamee

Myrilicious said...

mumy..riri dh penah gi makan kat situ ngn collegemate.. dia yg intro mmg terbaik kedai ni siap ada p.ramlee.. kebtln dkt ngn kolej riri

mamyharraz said...

suzie~ sama2..meriahkah dunia blog kan ;)

cikriri~ owh awk dah pernah sampai ya

memang bestkan mknan kt sini

Softtouch [Hanim] said...

ok tau kedai nie...mmg sedap...masa sek dulu pernah mkn...sbb abah sy pernah bwk sy mkn sini...

alolo cutenya kakal..pkai guna pktaan utk gantikan mamee tu...

adik?apa lagi kak, suami akak kan nk balik mac ni..heehehehe jgn marah..gurau sajer..

Ogy said...

tak pandai sgt makan nasi kandar tp sgt heaven lah itu air....adusssss

mamyharraz said...

gee~ best tau nasi kandar ni..tp siaplah tangan bau kari =P tonyoh2 pun tak hilang bauu..air soda tu memang heven :D

BUNGA said...

sdapnya nasi kandar.. lama x makan.... terliur..

p/s: mamyharraz, jom join GA ni.jadikan saya sbgi referrer anda

http://bungacokelat.blogspot.com/2011/01/new-year-giveaway-by-kedaigambarkami.html :)

mamyharraz said...

bunga~tq singgah sini