Tuesday, January 25, 2011

Pssttt...nak kenal sy tak???



Dpt tag dr kwn blog mamy yg sgt comel : syariza :) tengkiu ya..sebelum ni ada juga mamy citer tentang diri ini kt sini dan sini tp apa salah citer lagi lagi dan lagi kannn ok, skrg meh kenal2 25 perkara tentang mamy lagi ;) 1. Suka laut,tp tak suka mandi laut..sebab? malas nak bilas diri..yelah lepas mandi sure melekit satu badan kann ;)
2. Seorang driver keluarga :) tapi selalu sesat tak jumpa jalan..jadi sapa2 yg naik kete dgn mamy sila bwk bersabar sbb haku nak ke sogo kl pun boleh sesat! well ai kan banyak fikiran jadi sesat tu alah bisa tegal biasa =P
3. Selain wayang,teater juga jadi kegemaran...sgt gembira bila dpt tgk teater puteri gunung ledang~tp kenapalah tiket teater mahal sgt ya?~
4. Pelupa yg amat2...kwn ofis yg mahu tumpang waktu balik tu sila tunggu lebih awal kt parking..kalau tidak haku selamber je start kete dah blah~pastu esok hari baru teringat!!ya ampun!! aku dah tinggalkan org yg mahu tumpang ~ jadi jgn salahkan mamy ya..mahu tumpang cepat2 lah korang tgg kt parking =P
5. Bila suami bg hint nak balik Sabah mamy yg teruja lebih..suka tau balik Labuan...tenang je suasana kt sana..tak berjln2 kemana2 pun tak apa..janji balik Labuan :))

6. Tak berminat joint renuion anjuran bekas pelajar sek.menengah! titik. sebab? mamy malas ambil pusing lagi masa silam =P padahal sorag je yg kecewakan diri ini...tp tak apa sy beralah utk tak mahu ambil pusing lagi hal itu!! terguris tahu..~ok ok tak mo emosi disini =P tp kalau reunion bekas Sek. Rendah Kuang & Sek men.kebangsaan Bakti kt Tasek Menerong mamy mauuu :)))
7. Sudah ada nama utk bakal anak kedua,ketiga ngeh ngeh ^^
8. Tak pandai memasak =P sgt kagum bila tgk org pandai masak mcm2 menu huuuhuu
9. Ada ke sapa2 yg masih tak tau ya? ok nak bgtau lagi sekali =P suami mamy berasal dr Sabah dan mamy pula berasal dari Gelok Lenggong Perak dan anak kami dilahirkan di KL :) dan sekarang kami duduk di Damansara Damai :))
10. Suka hadirkan diri utk aktiviti BAKAT anjuran Kem ~ khas utk isteri2 tentera. Baba pun pelik..selalunya byk isteri yg mengelak nak sertai..tp mamy suka =P tp jarang dpt joint sbb selalu aktiviti hari Sabtu jatuh hari mamy bekerja...jadi bila ada peluang memang mamy tak lepaskan peluang utk hadirkan diri :))
11. Kt ofis kan sejuk..tp tak suka pakai sweater..haii baju lawa2 nak balut diri pakai sweater rugilah =P ~ sanggup mengigil2 huhuu
12. Mula2 Harraz belajar cakap,dia panggil mamy adalah "mimi" letih okeh haku nak betulkan supaya dia panggil "MAMY" dgn betul~hehe skrg tune "MAMY" dah betul dan jelas harraz panggil ;P
13. mamy ni jenis tak romantik,suami pulak selalu ber sayang2 yang yang yang aduhhh kadang rimas...selalu komplen kt baba...tp kannn sejak baba jauh ni perkataan itulah yg mamy rindu nak dengar :( yelah sapa lagi nak panggil kita syg yang yang yang kalau tak suami sendiri kannn~ ok ok mamy hargai baba panggil panggilan itu mulai skrg dan lepas ni ok abg? =P
14. Selalu bila Harraz tak tido2 dah lewat malam,mamy mengantukkkkk sgt2 dlm hati "bilalah budak ni nak tido"...tp bila harraz lena,mata mamy pulak segarrrrr bugar! tskkk selalu tau jadi mcm tu~
15. Sejak anak dah pandai mkn KFC & Mcd..adalah tak tergamak mkn dgn kwn2 dah kecuali yg delivery kt ofis..hati ibu kan rapuh benda2 kecik pun mesti teringat kt anak ;)

anak2 kesayanganku :)
16. setiap 3 atau 4 bulan sekali mamy & suami sediakan bajet utk beli baju jalan ke baju tido utk harraz..jadi taklah selalu mamy beli baju harraz...dah tiba masa baru beli sekali harung :) tp cikngah harraz sgt baik hati kerap beli baju utk harraz :))
17. Pernah Burn kan all pakej ke Bangkok sbb takut H1N1 ~ sgt ralat tp nak buat mcmmana masa tu H1N1 tgh hot sapa tak syg nyawa oiiii sedih sgt masa last reminder call dr flight bgtau dah nak terbang :( huhuuuu kempunan haku nak tgk gajah melukis =P ok tak pe next time okey.
18. Sangat bengang keje org lain tapi haku kena buat! alasan depa mamy je yg tahu! helo!!! tak tahu belajar okey...tanyalah kann meh sini nak ajar!bukan berkira..tp adil kah? haku tungkus lumus org lain dpt nama =P
19. Dah 3 kali ke Indonesia tp tak jemu...rasa mahu lagi kesana...mamy suka jln negara yg matawangnya kecik jd syoknya bershoping2 ~alah bukan shoping intan berlian~sekadar yg mampu..negara China pun suka..sana murah2 ~ jgn tak tau walau murah brg dr sana pun berkualiti tak percaya~ tgk panda bear mamy beli kt Shanghai sampai skrg menten hensem!! sapa ckp brg buatan china tak bagus =P
20. suka suka amik duit tabung baba utk bayar tol =P baba simpan mamy korek huhuuu
21. sgt2 hargai kawan2 ~ tak rugi sapa2 yg bebaik dgnku sbb sy sgt sgt sgt sygkan anda semua yg rapat dgn diri ini~ dan sy sebolehnya elak bolehkan org lain kecik hati ~Insyaallah. bg yg tak mau berkwn dgn sy,sy ok je dan taklah sampai meroyan =P
22. Org lain kebanyakkan semua save no fon dlm henpon tp mamy yg kuno ini masih save dlm buku ..segala maklumat semua ada dlm buku usang itu jgnlah tertinggal atau hilang..nnt boleh susah hati..
23. Suka minum susu dan suka semua jenis produk susu :)))
24. Dah 3 bulan pakai parfume far away avon :) hari tu beli satu percuma satu hehe hari2 sembur masih tak habis2 suka sgt bau parfume nih..
25. Setengah hari okeh haku dok fikir nak taip 25 perkara tentang diriku kt sini hehe...jadi meh lah singgah baca...gigih tahu taip,fikir,taip,fikir,taip,fikir dan SIAP!!!
nak kena tag 25 org? wehoooo ramainya...mamy cuma nak tag :
sudi2lah buat ya ;)




12 comments:

Ogy said...

barulah kenal sedikit sebanyak tentang mamy ni...hehe.

tapi yg bagusnya mamy ni suka minum susu ya...kontra lah kita...g ni sket punyal iat nk minum susu....huhu

rATu kEBaYA said...

banyak info ye.. barulah dapat mengenali

mamyharraz said...

gee~ hehe tulah kalau tidak org tak tau

ratu~bila kwn tag baru sikit2 pecah rahsia diri hehe

Myrilicious said...

cik riri bru smpt baca.. tgh pk nk buat ayat

mamyharraz said...

cikriri~okeh amik tag ni ya :)))) tak sabar nak baca kt blog awk pula hehe

hyazz said...

ooo... isteri tentera ropenyer... sama la kiter... yg ne satu ni... atas ke tengah ke laut ka... hahahaa... ya ni nama jer isteri tentera... BAKAT tak join pon... xsempat la...hahaha

Samawati Samhuri said...

hr ni baru smpat baca dgn khusyuk blog mamy... kalo x sebelum serabut koje jer... x pn ada jer yg kaco...
suka no 10..., bakat apa tu mamy...
blh sy tau... :) :) :)

mamyharraz said...

hyazz~ ya sy isteri tentera darat :))

wati~ no 10 BAKAT tu ajuran kem khas utk isteri2 tentera ~ada mcm2 aktiviti

biasanya kelas masakan,jahitan,bacaan yasin dan mcm2lah.. :) tq ya sudi baca :))

-Sara- said...

hii mamy, sara follow sini ye :)

mamyharraz said...

hai sara,tq ya sudi follow mamy :)))

syariza09 said...

thanks sbb buat, kiranya cpt gak la tu. sy org tag ni, amik masa 2 minggu nk siap hehehe

tringin gak nk gi melancong sana sini mcm mamy, tp pitis x cukup2 lagi...ralat di situ

mamyharraz said...

syariza~ sama2 dgn adanya tag mcmni barulah boleh citer serba sikit kann best juga..bila baca balik oooo aku begitu rupanya hihii

takpe nnt mesti ada rezeki :)