Monday, January 3, 2011

sarapan best dihari cuti :)

Breakfast dihujung minggu memang heaven =P
sbb tu mamy suka kalau sabtu off day..ada 2 hari merasa breakfast lazattt
pilih je tempat dan pegi!~jarang sgt kalau hari cuti breakfast kt rmh lainlah
kalau terbangun lewattt =P
hujung minggu lepas mamy pilih tempat nih :
pasar batu 5 area jln ipoh..alah dekat gold tuuuu :)
kat sini pilih ja mau mkn apa semuaaaaa ada
paling best mee kari,soto,pulut cicah kelapa,segala kuihhhh uhhh banyaklah!
pendek kata apa menu breakfat yg nak semua ada
okeh kali ni mamy takmo segala mee kuihhh tu =P
menu yg dipilih : roti steamed + egg half boiled besttttt tak terkata !!
ada 2 pilihan bun tu ya =P
yg bulat dgn yg putih~dua2 sedap nak mammmmmm =P
harga?punnn murah nak mamp..... hihiii
hari tu mamy amik 2 set roti putih,egg half boiled,satu set bun bulat ;
RM4.20 murahhhh kannnn
tapiii ko siap sedialah bangun sesubuh hening ya
jgn berangan nak order kalau sampai situ dlm jam 9!
penuhhh kustemer satu malaysia mkn kt sini =P melayu cina india semua adaaa
ohh ya melayu kadazan jugak ada =p ngeh ngeh harraz lah tuuuu
ohh lagik satu nak bagi tauu ni kedai nyonya comel punya tauuu =P
bukan melayu hihii insyaallah dijamin halal :)
alahhhhh kt kopitiam tu pun amoy gak yg pecahkan egg half boiled tu kannnnn =P


10 comments:

syariza09 said...

teruja tgk telo tu mamy....huhu dh lama xmkn..kalo buat sendiri slalu x jd separuh masak, trus jd telo rebus...huhu..tskkkk..tskkk..dh terasa kt tekak ni

mamyharraz said...

syariza~mamy tgk ni pun teruja jer =P
tulah kan kalau buat mesti tak menjadi nak kena mkn kt kedai baru best

Ogy said...

roti ke tu..yg putih2 tu....comeinyaa....geram tgk...

mamyharraz said...

gee~ aa yg putih tu roti steamed..bestt comei dan lazattt :)

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya roti stim tu...tp kan mamy kedai2 kopi mcm nie mmg biasanya cina punya tp halal..mcm kat teluk intan roti di apun mcm tu jgk n mmg cina punya n halal sbb dia beniaga dr zaman dulu2 lagi...

mamyharraz said...

hanim~kedai nyonya ni pun dah berzaman rasanya..kustemer dia pun kebanyakkan melayu..

dd dudu said...

jln ipoh? akak duk mane ekk hihi

Myrilicious said...

mumy kat kedai dada pun dh ada roti kukus.. smlm riri g..so yummy2

mamyharraz said...

dd~ akk dok area segambut dekat2 jln kuching :)

cik riri~ ya ka?? okeh dgn segera mamy terjah ini malam ^^

Myrilicious said...

terjah jgn tk terjah.. riri mkn sepinggan kak lang smlm hehe :D