Monday, November 7, 2011

3 hari yg berlainan situasi :)

 Gabungkan tiga citer terus ;)

Situasi pertama : Hari Jumaat tak cadang pun nak tido rmh mak..alih-alih rasa suhu harraz lain mcm.dedar..jd tukar plan tido rmh mak je mlm tu..nasib suami bertolak ansur hmm satu sikap saiko mamy kalau ank tak sihat mula gelabah semacam T.T kadang mcm tak normal pun ya...ke semua ibu pun mcm mamy? stail gelabah semacam? tu pun nasib mak dok dekat..kalau mak dok jauh mcmmana? tak boleh mcm tu mamy! ko kena positif fikiran positif okey?

Ok,lupakan sikap saiko mamy tu =P

Dah tido rmh mak..cikngah pun call ajak keluar mkn kt area ampang rasanya...dan-dan setuju sbb mmg tak plan kemana-mana pun..dtg rmh cikngah pick-up dia&suami teruslah kami ke Thai Muslim Restoran :)


 Order utk 3 org mkn..suami cikngah mkn sup sayo jer..jadinya kami 3 orglah habiskan semua mknan yg marveles ini :D tomyam mmg sedapss air cikngah tu durian blended sedaps jugak ;) suami amik carot jus diri sendiri amik tembikai madu blended yummy!!
 Harraz Haikal biasalah mana hirau mknan ni semua~ layan beli segala mainan dia sukalah..memula beli otomen..pastu dok jejap nak pistol pulak eh? haishhhh dia tau pulak tu sebelah ni kedai mainan..
 sambil mkn..sambil tgk anugerah screen kt tv..kenapalah cantik sgt rozita cikwan tu eh... {hehe ayat jeles) serius cantik sgt dia tu..tp mana pasangan utk diri dia..rugi betul tak de partner hidup =P
 Dua org ni mmg saling merindu..walau dok dekat..tp dah jarang jumpa..tu yg sekali-sekala bwk depa bercium-ciuman utk lepaskan rindu ;) mana taknya...celik je mata cikngah yg jaga si bobok nih..tu yg depa rapat :)
 mengimpit pakngah dia =P pakngah pun rajin melayan sukalah dia :)


***********************
Situasi ke dua ;)

Hari sabtu tu kan mlm raya haji ;) kami tido rmh mak lagik heheee tak de org lain asyik kami tiga banak tido rmh makayah :")

Jadinya cikngah call dia ontheway amik kami nak g mkn :)

 Lepas temankan cikngah buat pedicure segala tu kami ke kedai mamak mkn roti bakar cheese nih~ baba&cikngah amik indo mee :)
 sedapsss sgt roti bakar cheese nih ;) satu set nih dlm rm4 begitu nama kedai spicy kt Hartamas :)

*******************

Situasi Last ;)

Ptg raya tu semua berkumpul rmh cu ani kt Kundang..alah sebelah padang golf kundang rmh dia ;) semua adik beradik belah ayah ada mlm tu. *happy* sgt sgt dpt berkumpul ramai-ramai begini..

Plan dari smlm nak BBQ maka menjadi jugak mlm tu :)
 Baju biru tu cik lan (adik ayah) dia& wife lah org kuat buat menu mkn mlm semua menu sedapssssssss :) gambar mamy tak snap banyak pon..yelah semua pakat tak berbaju raya termasuklah diri sendiri =P nak melawa camner sbb dlm rmh kan...jd sauk apa ada jew hehehee
 Yang penting BBQ mlm tu semua daging korban mereka-mereka dpt :D selain bbq nih ada seperiuk besar sup kepala lembu! hehee mak kami masuk bahagian korban..jd dptlah satu kepala lembu..cik lan pun masak menu esotik *sup kepala lembu*  sedapppp tau...
 ok, dah ready utk mkn ;) yg kurus bolehlah duduk bersimpuh hiris menghiris..hehe ai kan besar gajah jd dok tepi pegang kamera snap-snap pic T.T
 Taraaaa!! nilah daging bbq yg sgt marvelesssss kalah steak-steak tempat lain ;) tak percaya? tanyalah mereka yg dah mkn sampai pening hehehee sedappppppppppppppp!!!

 Yeahhhhh inilah sup kepala lembu *main menu* mlm tu ;) nampak lidah lembu itu? ada berani mahu mkn? hehee haku tak berani =P tp part lain no problem :")
 Habis sudah citer raya haji secara kecil-kecilan kami sekeluarga~ sederhana namun tetap meriah dgn kehadiaran sanak saudara jauh dekat :) *owhhh daku dah rindu suasana berkumpul ramai-ramai*

*sebelah cikngah tu hantu kak limah* kuakakakaaa ;)

happy read ;)

10 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

taun nie bonda amani beraya di wad...huhuhuhuhu...pengorbanan aidiladha...

wahida said...

sup kepala lembu? tak gamak aku nak mkn nok...

roti bakar cheese tu mmg sedap...aku tak pernah sampai sana, ada member belikan...mmg sedap giler...

p/s: aku kurang suka lak rozita chek wan tu sbb mekap dia tebal sgt la...huhu...dlm mana2 drama mesti mekap tebal, watak org susah pun mekap tebal...adoi la...

ieda said...

banyaknye cerita dik dlm satu entry ..
x tahu nak komen mana dulu ..

paling best daging bakar tuu .. buat nasi kerabu makan bersama sedap dik ekkeke :)

memang meriah .. nak2 makan bersama ramai2 nie :)

Mimy Hamid said...

3 situasi berkisarkan makanan...weeeeeeeeee.....mentang2 la mood raya ek..paling tertarik adalah roti bakar cheese..pasni menu baru kalau gi memana kedai mamak...agak2 dpt tak

syariza09 said...

antu k.limah tu cantik la pulok...leh jadi plakon utk filem HKLBR ke 2 :)


sup kpala lembu?? lom pernah dengar pon. lidah tu idak ler tegamak nk mkn.

x nah pon mkn roti cheese bakar, pasni kalo g kedai mamak, harus dicuba

harraz dh ok dmm ker

mamyharraz said...

bonda amani:tak apa..yg penting amani sihat :)

wahida: kalau tgk hidup kepala lembu tu mmg tak gamak nk mkn haha tp dah masuk dlm periuk lupa sudah yg sedap tu kepala lembu =P

rozita tu kalau tak mekap tebal pun ok je muka dia kan..ni tebal sgt mekapnya..

kakieda: ni namanya entry pemalas hehee..

daging bakar tu mmg superb!betullah kak kalau mkn dgn nasi kerabu terbaiklah! :)

mimy: nnt boleh try roti cheese tu mmg marveles..lain dr yg lain :)

sya: cantik ya? hantu tu pesan dia nak hero aaron aziz utk next filem =P hahahahaaa

Alhamdulillah harraz dah ok.tp ni bersambung batuk+selsema lah pulak..

munna said...

meriahnya.... best nya nampak roti cheese tu..... munna pun klu daging mmg makan part daging je ..perut. lidah ekor tak makan...

Riri Yoorin said...

http://ririlicious.blogspot.com/2011/11/me-kena-tag-oleh-madam-lala.html nanti jwb tag ok..

mamy best nyer smua itu makn2 hahah.. mauk2 .. cik ngah pon maintain jer kurus..

Softtouch [Hanim] said...

meriah kak....mcm2 situasi ada...cntik2 pic akak...camera baru tuuuuuu...

sy mmg xberani mkn lidah lembu tu...xbiasa mkn..daging n perut ok lagi...

cntik rambut akak...pjg...ayu je...mana ada hantu kak limah...

~izan~ said...

amboi kak,semua makanan dan semua sedap. sentap tau.tang daging bakar tu bapak la bestnya....seronok bila ada ramai,gie kedai mkn ramai2..pastu wat bbq bagai..adeh..jeles!