Wednesday, November 2, 2011

Wong Solo & AP

Wong Solo Kampung baru,bukan kt Indonesia ;) lokasi betul-betul sebelah hospital Kampung baru tu :) lepas cikngah citer situ avacodo best..terus lonjak-lonjak mahu kesitu..masa ke sini mamy dah seram sejuk sbb virus demam dah menular! owhh tak suka demam :( tetap tak pedulik...tekak harus dilayan ;)

.. kat sini mamy dah senyapppp jer..kakal buat pangai haku buat derkkkk jew sbb diri dah tak larat~ nak telan nasik pun satu hal..tekak sakit yg hamat! tp tak de alasan utk tak habiskan mknan yg sedap tu ;) plus avacodo yg marveles...
Kami berdua amik set sama..ayam bakar. kakal mcm biasalah..hanya minum air mineral T.T susah okeh dia nak mkn! tgk mood dia....kalau mood dia nak mkn suka mamy tahu..hmm mmg nak kena bg vitamin budak nih..

Boleh dtg lagi sbb sedap :) owye..baba ni kan lepas balik dr misi baik sgt =P ajak p mana2 okey je tak menolak..kalau dulu ajak kemana2 hujung minggu *menangis okeh! sbb dia sibok nak kilat but,kilat kasut,gosok uniform askar mmg camtu kot kan? terusss dlm hatiku *love u sawok* atas perubahan diri dia  kehkehhhh :")

Set nasi + ayam bakar + air mineral dlm rm 10 begitu
avacado tu tak ingat bape ringgit..rasanya tak sampai rm10~

makan kali ni mamy yg belanja ;) balik je mkn2 nih adalah singgah 2 tempat...elok sampai rmh je ptg tu terus mamy tak bangun terus mc 2 hari =P mlm tu pepandailah dua banak tu cari mkn sendiri sbb mamy dah pengsan tertido demam+sejuk+menggigil ohhh ngeri nak ingat.

********************
Restoran Ayam Penyet (AP)

Kannnn kalau dah start memenyet...dlm minggu tu memenyettt jelah kejenya =P 
ni pulak kt Sg Boloh ;) tapi sini takde avacodo ~

bentuk gambar sama jer mamy snap hehe.. yelah masa nak amik order je boleh snap pic laju2..pastu jgn harap galaxy nih kt tangan mamy..sbb dah bertukar tangan kakal..gambar mamy mmg takde sbb kita letak gambar yg molek2 je kt sini agak2 comot simpan je dlm folder heheheeeee ;)
Kat sini baba amik set ayam penyet..kakal kami amikkan set kids meal.. comel je kentang tu bentuk abjad abc pastu ada naget dgn aiskrim..ni semua mamy yg habiskan ^_^ ~

Begitulah hari-hari kami terisi dgn makan-makan cammana lah gas ko tak habis2 sejak 4 tahun kawin? huhuu

happy read ;)

16 comments:

syariza09 said...

murah gak ler set ayambakar tu xsampai pun $10...ari tu napak gak kt kg baru tu, tp kaki ni x masuk2 gak lam tu. pasni nk try la, dh ramai kata mkn ctu best..

.best kan bila partner kita pun join ngan apa yg kita suka buat :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ok ler RM10...boleh try nie. tq

mamyharraz said...

sya: ambik yg set murah sikit..menu yg asing2 agak mahallah sya..ayam bakar dia lembuttt sgt ;)

bsb: must try sbb sedapss ;)

mamaNoriz said...

sya selalu dgr nama wong solo ni...
glamer ek...

mesti sedap tgok hero mamy bukan main khusyuk ngadap...hehehe

bila lah dpt rasa...

wahida said...

huwaaaaa.....sedapnya!!!!

terus teringat wong solo bali...tgh mkn sedap tu gempa bumi lak..huhu...

Softtouch [Hanim] said...

sy uska ayam penyet..nyum nyum

Riri Yoorin said...

yummy2 mumy sedap

ariana said...

Sama lah kita..akak ngan family pun, suka sgt makan kat luar..jarang berasap dapur..bila makan kat luar, rasa suka tgk anak2 pun seronok..:)
Orang kata..asalkan bahagia kan..hehe

ieda said...

aduhhh dah makan sedap2 yati demam pula .. hurmmm penangan makan sedap nie .. :)

avocado tuu sedap ke dik ?/ akak x pernah minum punnn

Mimy Hamid said...

kita kt kg baru tak pernah pegi tapi biasa kat ampang...dulu seblm penyet ada feberet wong solo...suka ayam bakar dgn sos tu...pehh pedas berapi sedappp....then penyet dh ada ...memenyet je la kejenya

mama tims said...

wahh..semuanya sedap2 nampak..

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina terus lapau nengok nasi tu. harus ye deman tapi masih nak makan sodap. tekak kena dilayankan.

Papa Hero said...

adeehhh..kak yati, saya lapa la plak lepas baca entri ni..nak pi kedai makan kat bawah kejaplah..nak order nasik ayam...hehehe

Ana said...

siyes ke 4 thn kawen xpenah abis gas???? uyoo! best gitu! kite jarang masak gak tapi tetiba gas abis..hehehe... sbb selalu membazir masak air dlm peyuk besor buat mandi air suam pagi2...eheh!

Pepel BoNda AmaNi said...

xpenah try lagi wong solo nie....maybe nanti kena try jugak la...

~izan~ said...

dah jd blog jln2 cari makan ni kak..izan suka sgt ayam penyet tp selalu gi yg kat bdr baru ampang tu (sbb dkt ehehe).

akak suka avacado yer? izan ntah la,xbley terima tp suami izan suka sgt.kena paksa la minum jugak,nnt kulit cantik ye kak?eehehe