Wednesday, November 23, 2011

December cepat datang ;)

 Asal tiba hujung tahun mesti *hepi* sbb dapat balik kampung :)

Bukan balik Lenggong tapi balik Labuan :) abg askar kan asal dari Sabah sana..jadi di sebabkan kampung jauh lintas laut..maka kita decide cukup setahun sekali jer balik =P hehe (tp bergantung pd bajet ) if bajet melimpah ruah balik 2 bulan sekali pun lagi bagus ;) kan abg kann? kann?

Seperti biasa...ahkak nih mmg busy body sikit...bab-bab nak balik ke Labuan ahkak yg exited lelebey abg askar tu relaxxxxx jer..bila dah pertengahan tahun..haku dok lah hari-hari berzikir tanya kt dia :

syygover: "abg,date balik Labuan dah confirmkan?"
suami: "belum tau lagik"
syygover: "Ishhh abg nih confirmlah cepattt org nak cop cuti nih" (alasan)
suami: "tengoklah"

see! see! jawapan langsung tak macho :( mencik mencik mencikkkkkkk!!
tapi dalam diam-diam dia confirmkan jugak date nak balik Labuan :D bila dia dah bg green light nak balik sana *hati terus berbunga-bunga* pastu mulalah buat persiapan contoh : betulkan tayar bagasi (haha) takpun beli bagasi baru yuhuuuu mamy sukaaaa :)

Bukanlah setiap kali balik Labuan beli bagasi baru atau repair (itu cuma contoh terdekat) lain2 contoh susah nak explain =P hehehe

 dari kiri :
Felicia,kak winnie,MIL,kak Julie 
Ya Allah aku sgt sgt sayang mereka semua :) 

Bulan lepas abg ipar kawin..tp kami tak balik..sebabnya date utk balik sana dah pun kami plan.Gambar pengantin mamy tak berani letak..taulah abg askar tu selalu tak menjaga hati saya..asyik sound begini ;

"ehemmm jangan letak kt fesbuk tau gambar nih"

bila dpt jer pic terbaru sound lagik 

"ehemmmmmmm!! jangan letak kt fesbuk tauuuu"

#kecikhatiku tauuuuu :( haha
elehhhhh mcmlah aku nak letak sumer kt fesbuk tuh..#agak-agaklah kannnnnn 

ok,pic kt atas tu ada mama so korang jangan berani coba-coba mau sound gua yeh? *ini amaran* kuakaka

 ok, sambung.
balik bukan boleh sehari dua..mau-mau dua atau tiga minggu :) (habislah aku kena unpaid =p) sebab tu juga kami pilih yg ada cuti sambung-sambung...jd bolehlah jadikan alasan dlm borang cuti tu nanti :)
sebab tu kami pilih cuti raya,
atau krismas atau chineese new year jadi tahun ni kami pilih amik cuti sambung-sambung Krismas dan New year :)

Dan kebetulan separuh family my husben sambut Krismas ,dengan adanya perayaan dapatlah semua adik beradik my husben berkumpul :) dan begitulah sebaliknya ~

Moral citer ini (ecehhh) jgnlah ada yg salah faham kami balik sana semata-mata mahu sambut perayaan itu (krismas) yg kami mahu hanyalah berkumpul sama-sama adik beradik dan gembira bertanya khabar..

kami yg wujud dlm keluarga campuran mmg saling hormat menghormati anutan masaing-masing dan tak jadikan itu sebagai jurang utk kami berkasih-sayang :)

now hatiku mmg sudah berada di Labuan :))

December cepat datang ya ;)

happy read ;)

17 comments:

Zue AnnaLeeya said...

somi org labuan yer????
ingat sama2 semenanjung...
mestilah sonot balik sana sbb lama x balik kan???
pastuh mesti plan nak soping byk2 kan????
dah klu namanya pompuan...
soping tuh terapi.... hehehehe...

wahida said...

baru aku tau suami ko org labuan...dan baru aku tau family ko family majmuk...

kalau aku pun, tak sabar dah nak balik kampung...hehe..


dear, ko email apa kat aku ni? kenapa aku x dapat? huhu...aku ada tinggalkan email add aku kat n3 bawah ni...ko tak baca kot...
tak sabar nak tau apa yg ko email kat aku tu...cepat reply...hehe...

mamyharraz said...

kak zue: ye suami mmg asal kota kinabalu :)

wahida: tepat sekali :) FIL mmg campuran :)

mamaNoriz said...

wah, balik oversea ek...

best nyeee....

hihi

mamyharraz said...

mamanoriz : oversea the laut jekk =P

bestt boleh naik 'belon' ;)hehee

Mimy Hamid said...

oh mamy kawen campur yer..bestnya harraz ada kenal byk budaya...tak gaduh la nak balik raya..heheh...selamat balik labuan..apa menarik belikan tau..especially choc..yeyeye

~izan~ said...

seronok tu kak..nama pun 1 malaysia..semua merasa.. izan suka la tgk family akak.

slmt bercuti tau kak! jaga diri nanti =) mesti kakal hepi jumpa tok sana pulak =)

ctmarqonah said...

Hepi holidayyy akak!!!! Kakal seronot laaa tuhhh nk p holiday!!! Heheheh....

mamyharraz said...

mimy: pasal balik raya tetappp bergaduh mimy mana bolrh beralah hehehe..

ok take noted nnt sy belikan :)

izan:betul tu kami 1 malaysia hehe :")

kakal tak exited dn blur2 haha akk ni ha yg terlebih seronok&exited hehe

teh:terima kasih :)

Riri Yoorin said...

mamy.. seronok yer balik labuan.. bila la riri nk jejak kaki kat sana :)

ratusiput said...

bertuah tau kalau ada family 1 malaysia ni.ble tgk budaya dorang lak camne.uishh sabah..bila lah ratu nk jejak sana...malaysia sini pun tak habis pegi lg :)

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya..balik kg naik belon....

-Sara- said...

bwatny labuan! ;)

mamyharraz said...

riri: mehlah amik angin labuan ;) bestt ooo

ratu: berjodoh dgn org #asing nih best jugak hehee lagi2 sy yg kaki jalan :)

bonda: sgtlah beshh hee belon besarrr

sara: ya labuan ;)

Cik Ina Do Do Cheng said...

betul tu mami, kita kahwin keluarga campuran, kenalah hormat ngan agama budaya dan adat dorang. ooo baru cik ina tau ko keluarga campuran:)

mamyharraz said...

cik ina: tulah kan..kita mmg kena sentiasa hormat agama,budaya&adat depa :)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya ajaj balik labuan...seronoknya balik kg smbil holiday...untung akak sbb dpt rasa mcm2 perayaan..inilah untung kwin cmpur kan..