Sunday, November 20, 2011

Less is more

 Sabtu&Ahad berlalu cuma bersantai-santai kt rumah mak&rmh sendiri :)

Sebab tu tajuk cam kt atas tu ;)

Sejak balik dari misi Pbb hari tu biziiii manjang abg askar tuh..keje 48jam tanpa henti..maka sbb tulah kami dua beranak mmg bertapa kt rmh mak je..nak balik rmh sendiri takut =P huhuhu.."tak kisahlah bang oii nak keje 48jam ke 54jam ke kami rela kan..jangan nak ikut misi pbb lagi sudah yeh"..

Jadi,rutin kami sejak-sejak nih berubah sikit...contoh :  babai-babai di pagi hening hari ini ~ jumpa pelok-pelok keesokkan ptgnya ;) haaa begitulahhhh itu kalau 48jam cer 54jam ke 68jam huh *bayangkanlah sendiri* hehee tp kan tetap bersyukur walau tak jumpa tp tetap dekat dgn kami..dan sah-sah dia bukan kt negara perang :)

Kalau dah suami duty shopping mall mmg tak jejak maka, mehlah kita memasak menu "less is more" jugekk ;P hehe

 
Maaf seperah sy hanya surat kabar lama :") lauk berjaya di masak dgn gigihnya :
sup kentang+carot
ikan goreng
sambal timun
ayam goreng upin ipin
jus carot
ecehh mcm banyak jew taip begitu hehe.. dan pencuci mulut donat big apple ;) yamiii!! okey big apple nih...dua ketul mkn mcm tak sedar hehe..mkn perisa nestum&almond lain2 perisa kakal dgn baba habiskan :)
 Okey, ni otomen kecik nak mkn ayam goreng upin ipin :D

Hujung minggu yg sederhana tapi sgt hepi ;) adengan gaduh manja dgn otomen mmg wajib =P lasakkkkkkk sgt dia tuh..bikin hati panassss je..tp marah mamy tak lama ;) marah-marah sayang gitu :)

happy read ;)

18 comments:

Qhaifa Nur said...

demi negara, relakan...berdoa moga selamat...

simple2 pun menyelerakan...

rasp said...

saya suka menu simple...
tu yg lagi menyelerakan...

Pepel BoNda AmaNi said...

sama la saperah kita..kekekekkeke...

Riri Yoorin said...

sedap tu walaupon simple

Mimy Hamid said...

betul mamy setuju bila husben depan mata biarlah dia keje banyak bzz ke apa...janji dia tak pegi ke lover the sea...bukan pa hati risau....

amboi mamy roh rajin masak dah meresap ek..heheh

syariza09 said...

betul tu..w.pun jauhn tp dekat dhati, janji baba x gi obersi lg. lunch mammy nampak simle tp meriah, asal perut kenyang udah ler...lama sungguh x mkn big apple

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

sup kentang n karot anak saya pun suka...dierang suke no kalau makan kentang kejap jer lesap...best nyer namer ayam gorengnyer...

munna said...

munna pun pakai seperah mcm tu jugak...hehehe

~izan~ said...

izan sgt suka carrot juice! less is more pun sodap!

ottomen akak tu comel! geram tgk!

tang seperah tu kak,izan pun gitu bila mkn kt lantai sbb faham2 je la anak2 kecik ni hehe...

-Sara- said...

wah mamy masak, keles gitu! hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

simple tu yang tedap.selera tengok otomen ngap ayam. kat umah cik ina pun lapik suratkhabar gak.

mamaNoriz said...

amboi, siap ber-jus karet sakan...
kalah kedai ni!

hehehe..

camana sambal timun tu?
bagilah resepi mami...

ratusiput said...

em saperah surat kabo lg sng.dah habis leh buang.tak kose ratu nak pakai2 kain bagai nk cuci lak pastu.ehehe.wow pencuci mulut dia big apple la..leh la dtg umah ni yati ni :)

nazirah said...

wah ayam upin ipin pun ade ek hehe :)

wahida said...

alamak, terasa lama lak tak mkn big apple...

Cho Zila said...

anak akakpoun panggil ayam yang pehatu upin ipin... menu simple memang jadi pilihan...

ieda said...

petang2 nie lapoor
dah lah banyak kerja huwaaaaaaa
miss yati !

ps : sory dikk nak update punn x terupdate akak nie huhuh .. sejak tukar program nie banyak kerja , nak nangis huwaaaaaaaaaaaaaa

Softtouch [Hanim] said...

kak, lauk less is more lah sedap kak...berselera je makan....kakal, untie nk ayam upin ipin tu...untie suka ayam tau!!!