Wednesday, November 30, 2011

Minum petang

 Isnin lepas,dah puas merantau jadi,on the way mahu pulang ke Damansara terus tuju ke Secret Recipe Sungai Buloh..kengkonon minum petanglah ;)

Situ kan kalau start 3pm-5pm one slice cake free one coffee :) coffee kt sini alahaiii sukanya...sedaps sgt..kalau buat sendiri mmg tak sedap!  kenapa coffee kt mcd,secret,kfc dan lain-lain cafe sgt sedap?adakah sbb mesinnya yg canggih tu? hmm apa-apalah janji mamy sgt suka coffee tu semua ;P
 Budak manja ;) sayang sangat-sangat :)

Beli mainan 2 kali sehari! (tgk keadaan) kalau kerap keluar lagi kerap beli!over sgt kan? tp yg murah jer tak dapatlah nak oiii kalau yg mahal-mahal baik beli baju :")
 Yg riba budak manja tu pun mamy sayang (ckp sambil tutup muka) hehe..mau tak sayang dia kan kwn baik mamy :") hari tu dia dah janji dgn mamy mahu temankan tgk ombak rindu..ok kita tgk mcmana..jadi ke tidak dia nak temankan haku ;) kalau tak jadi SIAPPPPPP !! hehehh
 Mesti nak duduk dgn baba..sbb tu pic depa berdua jer ada sbb mamy rajin snap ;)

ehemmm tolong jangan rekues gambar mamy..kalau tak de dlm entry maknanya haku mmg dlm keadaan selebet yg tak bole blah hikhikkk (bajet comel) :")
 Amik menu #apakeentahnamanya.. berjam-jam nak siap..apa ko pegi kejar ayam pastu ko sembelih pastu ko siang pastu ko perap pastu ko grill lepas dah haku ala-ala hulk baru ko nak bagi heh? *mengundang marah* (dlm hati je)

nasiblah ko adik secret sbb anak haku dah teraburkan gula kt bawah meja tuuu..yelah lama sgt..patutlah harraz senyap..rupanya dia teraburkan gula!!

 Pumpkin soup
Rasa herba-herba tp sgt unik..trylah kalau nak tau unik tu apa =P
..cicah dgn bun mmg ngam :)

Lepas duduk-duduk,borak-borak,makan-makan tiga sekawan ni pun pulang ke rumah ;)

happy read ;)

25 comments:

miloais said...

makan2 kat secret resepi memang best..
lama dah iols tak bawak my kids gi SR ni...

:: Mrs.Eady :: said...

harus di cuba nih!

Mimy Hamid said...

pumpkin sup secret recipe kah?? kena turun bawah opis la gini..

Riri Yoorin said...

sedapnya mamy.. harraz dh hensem la

~izan~ said...

izan hantu SR jugak..seminggu sekali mesti nak pergi jugak adehh..parah gini huhu..

tp sedap plak tgk pumpkin soup tu,tak pernah order sbb asyik order yg sama aje memanjang..

syariza09 said...

harp2 kali ni dpt la ngedate aombak rindu ngan baba, pastikan dia x buat2 lupa ok..

betul ker pumpkin ni rasa unik..ooo camni kena la rasa..harap2 tekak leh trima lah

munna said...

munna pun rasa service kat SR Temerloh ni sgtlah lembap...

sha a.s said...

pumpkin soup mmg sedap cuma cepat muak kak kak?

Dalila Hamid said...

sedap2... nk kena cuba nnti

mama tims said...

bestnye kite tak penah mkn sr lg..kesian kan saya..

mamyharraz said...

milo: dpt santai2 dgn ank mmg best.sy suka.

mrs.eady: pasti tak menyesal ;)

mimy: trylah best jugak soup nih :)

izan: soup ni kegemaran akk.dtg sini wajib order :")

sya: harap2 dia tak buat2 lupa.kalau tak pun jom kita deting g tgk ombak rindu? ;)

munna: kt sini pun sama..

sha: a'aa agak muak.

dalila: try ya ;)

mama tims:ohh nnt trylah ya ;)

Mama Gee said...

pumkin soup...menu baru ek.....g bayangkan mcm cepat kenyang je makan...heheee

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga...

cantiknya gambar sop labu tu.... mesti sedap rasanya tu....

mamyharraz said...

kazman&sue: salam kenal :)

secantik gambar ;) sbb mmg sedap :)

ieda said...

uishh dua2 si jantung hati kannn :)

akak doakan yati cepat2 timang anak lagi .. aminnn sure meriah kan :)

adoiii sib baik dah pekena kek SR last week ( bday ummi akak ) .. kalau tidak harus kena terjah nie :)

mamyharraz said...

kakieda: alahai sy sgt tersentuh utk doa akk :) nak aminnnnnnnn panjang2 :)

Softtouch [Hanim] said...

SR sservis dia mmg sgt lmbat...akak p sg buloh x roger pun i tau...meh lah singgah umah...

mamyharraz said...

hanim: skrg akk mmg rajin rayau2 area sg buloh. jom deting :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

lenkali kalau gi secret recipe , nak order pumpkin soup, dah berani order sebab ko kata sedap:), jarang ada gambar ko pemalu ye, cam cik ina.

nazirah said...

wah tak taw pun kat SR ade free kopi ble beli kek wiwiw nak g la nanti anyway bubur pumpkin tu takOt la nak cube huhuhu

wahida said...

last singgah SR ni masa bukak puasa Ramadhan lepas..

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapnya kek kat SR....aduh tetiba teringin....

-Sara- said...

xpenah try pumpkin soup kat SR

Mama Gee said...

mamy..nnti gantikan link blog gee tu kepada link blog baru ya...yg tu dh nak tutup dah..

Amie said...

Assalam,
inilah bestnya hidup, ada saja perubahan mood.. he hehh jadi taklah rasa stereotype sepanjang waktu..bosan tu.
salam kenal.