Tuesday, November 29, 2011

Aktiviti cuti

 Hari cuti kelmarin kami tak kemana-mana pun..cuma dok berulang-alik rmh mak ;

Segambut (tido) ~ Damansara (pagi sampai mlm) = ulang-ulang sampai hari senin..mak dok sorang sbb ayah balik kpg..jd kami teman mak bila tiba malam :) ptg mak biasalah ada aktiviti dia sendiri (surau atau marhaban) sbb tu kami anak beranak akan berangkat ke rmh sendiri menjelang siang..bila tiba malam berangkat semula ke rmh mak..

Musafir begitulahh..jadi haku dah mcm bibik terlatih tahap comot mmg tak boleh blah~ mana tidaknya kejap rmh mak kejap rmh sendiri lama-lama haku dah konfius baju tido pakai siang.mlm pakai baju jln =P

Konfius cam mana pun anak kena layan & gembirakan ;)

 Maka, ke Jusco lah kita ;) budak busyuk ni suka kalau ke sini sbb ada play world..tak mkn pun takpe..sbb mainan tu semua mengenyangkan dia ~ sabar jelaaaaa takpe kita layan je dia :)

..time kt jusco nih ada cerita..time dlm kete..si baba dah janji kengkonon mlm ni mkn ikut tekak mamy.alih2 sampai dlm jusco dia nak mkn benda lain! arghhh tensi haku! terus *hangin*  *hangin* *hangin* (pandang dia dgn jeling yg amat tajam!)

Pastu terus #tak hingin aku nak mkn! maka, berlaparlah aku sensorang kt situ hahahaa

..nak pujuk hati masuk popular baca sinopsis buku-buku pastu dpt hidu bau buku beshhhnya ;) depa dua banak kt dlm playworld ~
 Boh coin benda ni tergedik-gedik mainan yg sgt dia suka.
 Okey dah agak-agak dua jam dlm nih baru gerak pulang ;) #hati masih marah sbb lapar =P

abg askar pun soud..takyahlah sentap lelama kita kan dah tua heh? dah tua yeh? okla oklaaaaaa oklaaaaa tp lain kali jgn berjanji..sbb sy kan pegang pada janji ;)


Maka,keluarlah 3 beranak dari Jusco Kepong menuju pulak ke KFC sebelah jusco tuh...
 Kakal kalau keluar dari Mall otomatik dia ok.dan boleh mkn dgn nyaman..tanpa ingat segala mak nenek mainan tu semua~
 Sekarang 2 ketul ayam drumstik dia boleh habiskan..
 Dann mamy tak sentap lagi sbb dpt coffee & egg tart yg lazat nih ;)

 Begitulah aktiviti kami tiga banak..bila dah berkumpul kejap ketawa gembira..kejap sentap..kejap marah..tp semua tu(marah2) kejap-kejap jer tak simpan dlm hati langsung ;) kan kakal kan abg? hehehee

apapun mamy bahagia sebab anda berdua selalu gembirakan hidup mamy :)



happy read ;)

11 comments:

syariza09 said...

kelakar pula ayat baba, x yah sentap lama2 sbb kite dh tua...hihihi
haraz pon mcm aiman, pantang tul jumpa jj coz dok igt playworld tu...

kalo gi keje jgn pula pakai baju tido tau :P

Mimy Hamid said...

leh guna ayat baba tu..sentap lelama dah tua hihih...i like leh guna kat megat...hahaha...kakal jumpa kehepsi suka terus diam..bodek ni je kat bebudak kan..senang...mamy rasanya nanti kita mcm mamy gak kot dah ada anak...sbb umah mak dekat KL ..so mmg ke hulu hilor...syiokk pe..

~izan~ said...

amboi kakal,auntie nk abiskan seketul pun perlukan talian hayat haha.selera tgh naik mcm kakal ni yg syok tgk kalau kita bwk g mkn2 atau masak kan kak.

eh mana gmbr mami? ke mami dok konpius terpakai baju tdo gi jusco? *larikkkkk

munna said...

mmg best layan anak...mmg selalunya kita berkorban...

-Sara- said...

merajuk manjee yee..hehe

mamyharraz said...

sya: hahaha sib baik dtg keje pakai pakaian seswei :")

mimy:yelah kan mimy tulah untungnya kita dekat dgn makayah :)

izan : #mana mahu larik? (sedang kejar penuh smgt!) hahaha

*pecah tembelang akk pakai baju tido time tuh* hahaaa

munna: kan..janji mereka gembira..sanggup je lakukan apa saja :)

sara: merajuk betul2 bukan manja-manja (siap jln hentak-hentak kaki!!) heheheee :")

ieda said...

amboiiii sedapnya eag tart tuu dik .. ciann , yelah kalau dah janji nak makan ikut selera kita tetiba tukar , mana x hangin kan ..

tapi kan dik akak selalu jadi mcm tuu hubby cukup x suke mkn mcD .. bila nak makan kena janji dulu dgn dia sblm kuar ekekke baru leh dpt :))

nazirah said...

wOw egg tart tu sdp kan kak huhu nyummy ;))

mamyharraz said...

kakieda: tepat sgt! before keluar janji2 siap2 baru bole ikut taste kita (tu pun ikut nasib) sy lah tu hehe

cci: yup sgt yamiiii.akk suka. :)

Softtouch [Hanim] said...

bagus kakal dah main pastu makan....gud boy...gerenti lepas ni mamy bwk awk p main playworld lg yer...

Cik Ina Do Do Cheng said...

oo harraz suka KFC sama cam Firduas, mummy plak sama ngan cik ina suka egg tart.tedapnya minum ngan coffee