Thursday, June 23, 2011

Buat tutorial :)

Salam Jumaat :)

Blog mamy dah lain sikit..hehehh ada profile fesbuk kt tepi tuh ;) hasil tutorial smlm :D best kan bila ada tuan blog yg sudi buat tuto begini..jd mudahlah org mcm mamy ni ikut step by step kalau nak ubah apa2 kt blog ;) yelah kadang benda mudah pun kita tak tau..nak tanya kwn *malu*.. bagi yg teror mmglah nampak cam kacang..tp bg yg tak tau nak tukar benda palingggg senang pun terkial2 hehehh..tengkiu pd kwn2 blog mamy yg sudi ajar bila mamy bertanya :)

Bulan puasa dah nak dekat..puasa dah pun ganti awal2 tahun :D jadi skrg ni diri sendiri fokus nak khatam kan quran lg sekali sebelum raya :) tapi boleh kah? hehe Insyaallah.. dulu masa kecik2 time nak mengaji bukan main mengelat! sapa sanggup oii guru mengajar ngaji garang cam singa! dia panggil je soh mengaji kami adik badik dah kecut perut =P tp la ni dah tua bangka pandai pulak haku bwk quran serah diri minta guru ngaji tu pantaukan bacaan =P hehehee tu lah kan... ini lah kebaikan bila dpt guru garang..sbb dia garang kami adik badik lancar mengaji ... Terima kasih mak ... mak lah guru mengaji kami adik beradik :)

Ikut perangai mak..mamy pun garang cam singa hehehh haku tak boleh ajar Harraz okeh!...rasa nak cucuk2 jer dgn bulu landak kalau dia memain masa haku tgh ajar =P hehe tp dari skrg lah nak di ajar...takpelah dia tak tau pong...tp try jelah.... lama2 dpt gak dia tangkap sebaris dua ayat :D

Raya tahun ni tak balik Sabah.. ikut giliranlah kann.. mungkin hujung tahun balik sana..jadi mama sabar ya tgg anak lelaki mama pulang =P hehe..Syukur sgt sbb misi suami habis ngam2 before puasa :D kalau tidak sure2 sedihhhhh...

Selamat berhujung minggu utk semua :D ow ye next rabu cuti umum kan? wehoo ok *plan sesuatu* ;)

11 comments:

Mimy Hamid said...

keje selangor ehhh...cuti israk mikraj kan..habis la kl sesak org beli baju raya...ahaksss

ieda said...

aah lah dikk bagilah tutor atau link mcm mana nak letak tuu tapi akak risau kalau letak nanti berat .. :)

huhuhu lagi sebulan nak puasa kan .. kejappp je masa berlalu .. sungguh indah bila memikirkan ramadhan semakin menjelama :)

dikk kalau balik sabah leh lah beli ole2 Fm ekekek ( x malu tul akak nie ekekek ) oo tahun nie adik x balik ya .. x per yg penting kesefahaman tuu ada :))

wahida said...

saya ni masih belajar ngaji lagi kat opis saya ni...nasib ada ustazah dtg, kalau tak, saya tak tau nak belajar ngaji kat mana...huhu...

munna said...

kat phg tak cuti pun.....

syariza09 said...

bagus la mengaji tu..sya ni pon harap2 tercapai gak misi nk khatam tu..baca sendiri jer,,tu yg slalu lmbt khatam..huhuhu

best la org slangor coti, kl x coti pon

Fieza79 said...

yg penting harus berani mencuba sesuatu yg baru..tkyah takut2 nk tukar itu ini...

wahh tahun ni balik kg sendiri la ni..mesti tk sabar dh...

Papa Mifz said...

skrg bila saya dah kawin baru percaya pada penggiliran bila time nak balik raya...hehe

Mama Gee said...

seronoklah dpt beraya dgn cik abg...pasni dh tak kena pergi sana balik ya?

mamyharraz said...

mimy: sy tersalah info :( selangor tak cuti rabu ni..hehe

kakieda:insyaallah nnt sy balik sana sy belikan utk akk :D

wahida: takpe..selagi boleh belajar kita belajar je.. sy ni pun nasib mak dekat.. :)

munna: sy silap info..sini pun tak
cuti sebenarnya..

sya: sy kalau kt rmh sendiri pong ngaji sensorg,ni kebetulan dok rmh mak tu yg pulun ngaji cecepat :)

fieza: insyaallah raya tahun ni kt perak :D

papa mifz : ya sy pun begitu..bila dah berkahwin baru percaya ;)

mamagee: alhamdulillah dia dah balik sini :) mision dia kt sana dah habis next month :D

Softtouch [Hanim] said...

sy dulu nenek yg ngajar ngaji..pun garang jgk...dlm darjah 3 ke 4 sy dah khatam Quran...:)

sy rabu ni xcuti tp sy amik cuti..nak soping2 ngan mak.

mamyharraz said...

hanim: tulah untung mak atau nenek kita yg ajar kan :D akk juga bersyukur sbb mak yg ajar.

sbb tu ada je peluang skrg ni cepat nak baca bg mak pantau bacaan..indah je rasa dpt khatam berkali2 dgn mak sendri ajarkan :D