Wednesday, June 8, 2011

Tasik Perdana ;)

Pantang nampak tmn permainan sure2 budak kecik ni nak main..
..selalunya memang tak dptlaaa dia nak main2 kt situ..
 yg dpt ko tgk je lah dr kejauhan ..ngeh ngehh =P

tapi..mamy tak sekejam itu...tetap akan tunaikan permintaan budak kecik nih..walaupun lambatt ;)
..habis kalau permintaan tu tgh matahari tegak apa kes?..konfom2 lah tak dpt kann..
ok,cari time yg sesuai...mainlah sampai berjam2 mamy rela kan je heh hehh..
lastweek bwk kakal ke tasik perdana :)
situ banyak benda yg dia boleh explore...ada mcm2...luas pulak tu..
tp sabar jelah banyak2 nak dptkan parking ptg2 hari...lagi2 cuti sekolah ni kannn sana sini penuh manusia..

nak dekat2 nak balik baru bagi dia mkn acem hehee..
terjilat-jilat..habis comot baju okar hehee dia suka baju nih kengkonon mcm baba =p
anak askar lah katakannn ;)
kakal tak suka mkn acem..kengkadang je dia mintak..cokelat pun dia tak suka..
tapiiiii kopok paling suka! nak kena ada stok kt rmh...tak bagus jugak kan asyik nak mkn kopokkkk je.. T_T
tapi kengkadang tu dr dia tak mkn apa2 baiklah haku bg je kopok...asal dia mkn...

menyusu sgt kuat 1kg 4 hari!
dia ni bantailah ko tukar apa2 jenama susu..dia tetap relekkk je minum no komplen2..
tapi tulah bab yak yak pulak masalah... masa kecik minum snow sampai umur setahun...masa tu punyalah seksa setiap kali nak yak yak...survey kt kwn2 yg ada anak kecik sages soh bg duthlady 123 hehe sori anak mamy tak survey susu mahal2...dah alang2 nak tukar susu..mamy survey susu yg murah jerk =p
pastu setialah dgn duthlady 2 tahun ... tgk..masalah yak2 on off..

pastu sebulan lepas..mamy tukar lg susu dia..
kali ni pilih nespray 345..alhamdulillah yak2 pun mudah... :)
tp yg payahnya nak dptkan stok nespray324 original..kt giant,tesco kalau ada perisa madu...
sejak2 tukar nespray ni mmg mamy kena simpan stok..tu pun dpt kt speedmart...ada terus beli 6-7pack utk sebulan..tp tu pun kadang tak cukup..

nenek pantau kakal..mamy dok melepek tepi sambil2 tgk org2 sekeliling...
sambil2 snap pic kakal dr jauh..sambil2 berangan....
haiii masing2 ada suami temankan...tetiba haku jadi jeles! hehh hehh

8 comments:

fazilzura said...

selalu jgk lepak kt tmn ni , anak2 nak main senang .. dh lotih2 ado je tmpt makan , pehtu smbung main2 lg..

penh berphotoshoot jgk kt sanun..

* salam kenalan dr fazilzurakil

sha a.s said...

Huhu..rilex rilex..jgn jeles kak....jnji kakal ade :-)

mamyharraz said...

fazilzura:salam kenal :)

memang senang kan tempat ni..

sha: kakal mmg pengganti masa baba jauh..

syariza09 said...

tasik perdana & tasik titiwangsa mmg sentiasa penuh ngan org, sesak jer manjang.

aiman dulu pon guna nespray gak, pastu tuka sbb slalu pula yak, tuka pd fernleaf. kalo kt putrajaya ni susah gak nk cari nespray, kdg2 ada kdg x der.

jgn jeles2, x lama lagi baba leh temankan mamy & harraz

mamyharraz said...

sya: mmg sesak..lg2 cuti sekolah ni kan..

putrajaya pun susah stok nespray ya sya..hurmm mamy jenuh berpusing sana sini cari susu..susu susuu hehe

ada 41 days to go~

~izan~ said...

izan penah g sekali je sini,tu pun garden wedding kwn asben...

kakal mcm arissa,menyusu kuat.mmg stok 1kg 4-5hari je.tp bab susu anak mmg kita pening kan,nk cari yg serasi...

akak,masa kita utk berkepit dgn cik abe akan smpai..jgn jeles2.kita kan supermommy.kena bngga tau hehe

Softtouch [Hanim] said...

budak2 kan mmg suka main playground tu..sukalah kakal d[t lepas bebas kat situ yer..

ala susu murah ke mahal ke sama je kak..janji dia serasi n xde masalah...

xpe kak sikit lagi suami akak bali..lepas tu akak dating puas2 yer...

mamyharraz said...

izan: akk yg dekat ni jarang dpt dtg tasik perdana ni..

ya lah izan..masalah pilih susu mmg agak pening...dah serasi pun pening lg sbb nak cari stok pulak..

39 day to go~ hehe


hanim:budak baya kakal mmg pantang nampak playground ni kan hanim..

bab susu tu betul asal depa serasi lega sgt rasanya.

hehe 39 to go~