Wednesday, April 4, 2012

Buku foto kenangan - Indonesia & Sabah

Abadikan kenangan percutian kt buku.best tau :)
anak tgk pun terkagum-kagum sbb pelik dia ada dlm buku tu hehe pastu dia tanya "mamy,bila abg masuk dlm buku kisah dongeng nih" kuakakaka swetttt soalan ko nakkkk :D

Sekurangnya bila tengok semula gambar-gambar tu besttt je rasa ;) ayah dgn mak pun dpt tgk dgn jelas..yelah org tua nih tak suka tgk gambar dlm screen komputer/laptop..mana diorg nak melanguk depan pc lama-lama ;P lainlah aku yg suka jew dok depan pc doplohpatjam -__-

Buat 2 buku -

satu holiday ke Indonesia Jakarta-Bandung - amik saiz besar

yg kedua holiday Kota Kinabalu & Labuan - amik saiz kecik

Harga boleh refer kt kedai gambar ;P sbb ahkak kelupaan yelah sebulan ko booking sebulan kendian baru nak ambik mana nak ingat ~ ada banyak kategori nak mahal lagi lawaaaalah dia buat..tp yg mcm mamy amik  ni pun dah cukup lawa dah ;)
Jadi jom kita pegi holiday... kendian bukukan kenangan holiday kita tu ;) kendian ko kena perli dgn org sebab asyiklahhh g bercuti...kendian ko sentap sensorg =P  hehehee biasalah manusia mmg begitu ada je tak puas hati kan? tapi tak kisahlah..inilah dinamakan rencah kehidupan kan ;)


happy read ;)

20 comments:

-Sara- said...

akak, best ah wat story book lagi! ;)

wardah @ fie shah said...

Kita pun nak buat satu! Tgu percutian KK! Hehe,

Fieza79 said...

wahh best nya tk terpikir pun nk buat...mesti best bila nti2 leh selak2 tgk gamba2...

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan..

Unik lah cara ni utk abadikan foto2 tu....Saya teringin nak buat jugak..byk foto simpan dalam hard disc aja ni...print pun tidak..boleh bagi tau kat mana nak buat photobook ni? TQ

munna said...

bagus gak buat mcm ni ye ... abadikan kenangan dlm buku....

wahida said...

menariknya...aku pun baaaaaaaanyaak gambar holiday duk perap dlm external...tak print pun...sedih betul la...

berapa anggaran rega ni nok?

mamyharraz said...

daddy ziyyad - buat kt kedai gambar.alahh kedai kodak tu.ada byk pakej dan harga berlainan.

apapun salam perkenalan juga :)

wahida - anggaran yg saiz besar tu dlm RM120 (ini anggaran je tau) yg kecik tu dlm RM40

bunga_rose said...

wahhhh bestnyeeee... bernas idea buat buku tu kak..

mahal tak kos buat ni?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe...biarkan ajer org suka perli2 buat kita tersentap tu.. jeles ler tue.. cuti x ajak kan.. ngee~

janji kita bahagia.. xsusahkan org lain..

ieda said...

wahh got idea already ..
hurmm cuma kekangan masa je skrg nie
nak ke kedai gambar punnn selalu lupe ..
pic2 dlm komp akk nie ingat nak save dlm cd je ;)

rasp said...

memang berbaloi buat gini....
puas hati tgk kan...
i pun byk gambar2 dlm folder...
simpannnn jer...
leh ler nanti2 nak pilih2 gambar buat cenggini...
thx for sharing this brilliant idea....

* ada rencah adalah skit warna warni kehidupan kannnn...

mamyharraz said...

bunga = kos satu buku dlm RM120 yg kecik RM40 (ini anggaran tau)

cikmoon = penat kita jaga hati org.tp org senang2 guris hati kita.tak mengapalah :)

kakieda = simpan dlm cd pun bagus.sy pun byk gambar2 simpan dlm cd.senang.tp tulah susah mak ayah nak tgk ;)

rasp = mmg berbaloi dgn harganya puas sgt dpt tgk ulang2..boleh simpan sbg koleksi :)

ratusiput said...

tau lama dh menda ni tp tu la tahan nafsuuuuuuuu nk buat.pasni nak buatlah dpt buat yg kecik pun jadilah..tp limit bpe keping ek kalau yg besar and yg kecik tu plak?

Mimy Hamid said...

ni konsep macam photobook kan...budak opis sy diorg create sendiri photobook beli kat groupon..nice jugak macam photo kawen lak...

Mama Gee said...

wahh bestlah,
mcm2 ade skrg ni kan
punyalah lama tak mencuci gambar
sejak ada digital kamera ni...


ileks je kalo kena perli..bukan kita guna duit derang tu nk pi bercuti,, :)

ariana said...

Akak pun biasa kena yati..asyik bercuti je..sbnrnya bercuti ni kan baik utk mengeratkan hubungan kekeluargaan..kalau mampu apa salah..sptutnya diorang berdoa agar dapat rezeki lebih, boleh lah turut sama bercuti..huhu
Yati, akak pun nak buat lah buku macam yati tu..boleh tengok sampai bila2..kenangan manis kan..

Pepel BoNda AmaNi said...

baru plan nak buat jugak....gambar masa photoshoot ngan amani dulu...tengok mamy buat nie..lagi bersemangat ai nak buat...hehehehhehe

Riri Yoorin said...

mamy macam best jer tuhh haha klu cuci gambo kan.. mesti gambo tu ilang.. kita banyak gambo nk cuci .. melambak sana sini folder gambo..klu ilang abis laa haha

Softtouch [Hanim] said...

mcm best je kak..xpernah plak kedai gambar ada photobook ni..nk crlah..xtau pun ada mcm ni..tq kak

Hj Ashari Hj Warno said...

Haaa.....ni saya nak kongsi ni...
Kawan saya tengah set up website buat photo book ni..dah hampir siap...dah siap nanti saya bagi tau... konsepnya senang jer... bukak website dia, install software jap, pilih frame album, nak macamana... masukkan gambar2 akak2 semua, tulis la apa nak tulis sikit...semua ikut kita sendiri pilih...dah ok bayar dan upload gambar...tunggu 4 hari Buku Album sampai rumah(buku tau, bukan mcm album dulu dulu)... tak payah pegi kedai gambar...buat malam2 kat rumah dgn hubby ke famili...dah cantik baru upload. Memang best...
Mana rupa buku tu?... mula mula ada kotak...kotak mahal ada gambar kita hitam putih lagi atas kotak...bukak kotak, ada buku...memang cantik...bebbaloi untuk kita simpan 40 Tahun... Kalau malas nak arrange sendiri, ada la team saya pulak yang akan arrangekan, free je kot...tengoklah nanti kalu kawan saya tu blh bagi saya sikit upah...hehe amik email saya ni dulu dan hantar email akak2 semua...dah ready nnt saya contact...
saya Ashh yer... amg.hotline@gmail.com

ma kasihhhh