Sunday, April 8, 2012

Smaland Ikea

 Dua hari di hujung minggu luang masa dgn Harraz Haikal kat Smaland ;)

Sebelum ni tau tentang smaland ni cuma rasa mcm tak sesuai je nak bg harraz joint sbb kecik lagi kan..tp tak sangkaan mamy silap ~ try letakkan dia dalam playworld selama 2 jam tanpa mamy&baba harraz sgt berdikari :)

Untuk sesuatu perkara yg pertama kali mmg mendebarkan.termasuklah kes harraz nih..yelah,nampak mcm benda kecik je kan..tp bg mamy&baba..tinggalkan kakal berdikari tanpa kami adalah mendebarkan ;P takut jugak kang tetiba dia nangis ke moody ke.. namun ;

Alhamdulillah harraz boleh sesuaikan diri nak berkawan-kawan ;)

 Dah besar budak busyuk ni..tp kan dalam hati mamy dia tetap baby selamanya :")

kami intai dari jauh...kakal mmg pandai sesuaikan diri :) sikit pun tak cari baba&mamy . Okey,ni perkembangan yg sgt baik :D nampaknya kakal mmg dah ready nak masuk sekolah :)
 Bila cukup time dia tak meragam nak tinggalkan tempat tu :)

sebabkan harraz tak meragam esoknya kami bawak lagi dia ke sini ;)
masa harraz dlm smaland sempatlah mamy beli satu dua brg dlm ikea tu ;P
mkn nachos kt pinggan comel ikea cicah pulak dgn dressing mmg sedap ;)
kiut sgt brg ikea ni kan.
Ni pic hari ahad semalam ;)
kali ni luang masa dlm smaland cuma satu jam :)


 Lepas makan kek daim,makan aiskrim baru pulang rumah :)

Harraz Haikal gembira mamy&baba lagiiiii gembira :)

happy read ;)

14 comments:

Mimy Hamid said...

menarik nya pinggan ikea colourfull tu..eh mcm nak beli la....before ni buat ak pandang je hihi


kakal good boy dah independent dia...yeayy

Riri Yoorin said...

hihi amboi kakal.. dah besar kan.. kakal nanti jaga mamy ngn baba plak ok

Fieza79 said...

ensem anak bujang ni besar karang..hehee...

amboi kalerful pinggan ikea...cute

:: Mrs.Eady :: said...

hensem nyer!!

LYAfrina said...

ALHAMDULLIAH..BLH BERDIKARI KAN...

CUN SGT PINGGAN TU

atty's said...

cantik pinggan colorful tu..

beshnya harraz dpt pergi ikea..unty lama dah tak makan kek daim nie

rasp said...

sis, kkdg nie kita as parents sangat over protective kan...
i pun cam u...
alwiz anggap Sapphire tu still baby...
tapi ekceli dorang dah a lil' bit grown up kan...
ada things that they can manage without us :(
how time flies!

-Sara- said...

dh besar dh diaaa :)

mamyharraz said...

mimy: brg ikea byk yg comel2 ank suka mak pun suka ;)

cikriri: insyaallah.itulah yg mamy harapkan :)

fieza: kalerful kan.

mrseady: tq :")

lyafrina: Alhamdulillah dia makin berdikari :)

kty: sy pun lama tak mkn.sesekali dpt mkn kek tu oklah ;) hehe

rasp: ya.betul tu..sy selalu rasa tak yakin nak lepaskan ank..hmm tp tahu dia boleh berdikari..mungkin inilah naluri ibu.susah lepaskan ank walau dah sampai masa ank tu berdikari kan ~

ratusiput said...

betul kdg2 kita tak expect yg anak kite boleh berdikari camtu.pdhal dorang boleh sebenarnya.yela ibu bapa mana tak risau n sayangkan anak kan...so pasni...jgn mamy jgn risau lagi :)

munna said...

TERINGIN NAK PERGI KAT IKEA TU....

mamaNoriz said...

betull, wlu camana besar pun hero kita tetap dia baby kita selamanya kan...


cute betul pinggan ikea tu!

Pepel BoNda AmaNi said...

memang kan..kadang2 kita sentiasa ingat yang anak2 kita kecik lagi...ibu biasa la..emo lebey..hehehehe...kakal dah big boy dah kan...dah nak g school dah...

Softtouch [Hanim] said...

bagusnya harraz nk duk ctu tnpa mamy..gud boy la dia..