Tuesday, April 24, 2012

Sarapan capati

Hari ni EL ;)
saja.
alasan "saja" tu macam menempah maut kan? hewhew 

Tak kisahlah...dah EL dah punnn..org yg paling happy bila aku cuti tentulah kakal ;P
mulalah perangai mengada-ngada dia terbit.nak itu ini yg buat haku hangin..tak pe layan kan je ;)
bukan kakal je happy nenek pun happy sbb boleh rekues mkn breakfast jauh dari biasa ;)

Okey...jommmmm kita makan capati kt area Sogo ;)
kalaulah mamy dah gaji..mau haku tawaf jln masjid india tu..tp apakan daya..
org gov.mesti sedang gembira sbb dah gaji ;)

 Info : kedai ni sebelah belakang gulatis

Dah bertahun-tahun tau wujudnya kedai capati nih...sapa pernah mkn mesti tau.sbb sedap.
nak dtg sini bukan mudah..yelahhh dok damansara damai..kalau hujung minggu nak kesini mmg tak lah kan..
kalau dok kat rmh mak bolehlah nak kesini pagi2 segambut-ke sogo kan dekat~
terima kasih mak belanja kami dua beranak ;)
mak amik kari ayam - sepiring kecik - RM3.50
aku amik kari kambing - sepiring kecik - RM3.50

Disebabkan pagi2 dah bersarapan dgn budak kecik..mamak tu bg diskaun sepiring RM3 ;)
Alhamdulillah.semoga rezeki mereka bertambah sbb tak kedekut ;)

okey ; skrg dah ready nak mkn tghhari pulak =  lauk sambal udang,ikan masak taucu mak dah siap masak :)
aku kalau cuti takkan nya dok rmh sendiri =P mesti nak menempel kt rmh mak jugak =P
mak-ayah redha  jelah menerima kehadiran kami nih hewheww :")

happy read ;)

16 comments:

syariza09 said...

jauhnya sarapan, dekat ngan SOGO tuuuu. dasyat..untung dpt diskaun. alaa...mammy kecek2 la baba, dia kan dh gaji.. hehehe

Fieza79 said...

fieza suka capati...

cuti2 fieza kdg suka gak menempel umah mak...boleh rehat kan diri xyah memasak..hahaa...

mamyharraz said...

sya: kecek baba pun dpt sikit je :( mamy nak semuaaa haha dasar tamak =P

fieza: kann samalah kita hehe

Mama Gee said...

dlm2 byk2 roti...roti canai, tosei, nan....capatti g lum rs lagi...heeh ntah kenapa tak terbuka hati nk terai...

atty's said...

kan main lagi..sedapnya makan capati..kuah kari kambing lak tu..nak jugak...

Daddy Ziyyad said...

apa nama kedai jual capati tu ye?

kakchik@ella said...

saya suka makan capati dgn sambal sardin. sedapsss.

munna said...

sedapnya sarapan dia hari ini.... munna pun nak EL lah esok.. saja...

mamaNoriz said...

eh, murah hrga kambing tu...

bestnye mak banje ;)

ellynadyra said...

nampak sedap capati tu, ni yg nk test nih

izan mama mia said...

dh lama tak makan capati..teringin gak..nampak sedap jjer tuu

Riri Yoorin said...

memang sedap mkanan kt situ

mamyharraz said...

daddy ziyyad : nama retoran tu santa capati

ieda said...

aah akk pun dah lama x makan capati nie .. biasa makan tossei atau tempayan ! .. sedap2 .. yumx3

Softtouch [Hanim] said...

syok p kl xramai org..tenang jer.

sy lama dah xmkn capati.igt dulu mak sy rajin jgk buat capati ni mkn ngan ayam masak pretel..ayam tu mcm masak kari tp kuah xbyk n rasa msm2 sket..sedap

IDAZS said...

kedai fevret saya ni. dulu2 kedainya kecik je, 2-3 tahun ni dah besar. suka kari ayam dia, makan dgn nasi pun sedap :)