Monday, April 16, 2012

langsir raya

Pagi-pagi ni kalau fikir yg advance sikit best..contohnya nak pakai kaler apa raya ni..baju peten apa..nak masak menu apa juadah pagi raya nak raya kt mana..langsir peten apa ~ bestttnyaa :D

Puasa dah ganti (?) hehe ok jawapan tu ada kt diri sendiri ;)

Minggu lepas cikngah dtg dgn nenek angkut mamy&harraz p ikea...motif saja jalan2 cuci mata sambil2 pasang niat nak beli itu ini termasuklah langsir rumah...lama dah tak tempah langsir..beli yg dah siap senang...yg penting langsir tu mestilah simple..tak payah ropol-ropol..kaler pun yg biasa-biasa je ;)

Jom tengok pilihan langsir yg dah berkenan di hatiku ;)

 Putih.mmg kaler feveret for ever ;) rasa mcm rmh bunian pun ada kalau berlangsir putih nih hihiii ..disebabkan langsir kaler putih dah ada,maka raya kali ni kita pilih kaler lain pulak..takmo yg cikngah pegang tu ;P

harga 2 pcs langsir putih tu dalam RM160. ok kot kan...yelah kalau yg suka jenis simple mmg oklah...beli boleh terus pasang.
Kelabu ;) ya ini pilihan hati 2 pcs RM174.kalau nak beli kena beli 2 setlah maknanya RM348..
langsir ni belum dibeli lagi..cuma baru aim-aim jew hehe

Langsir kelabu yg kusuka,kalau ada jodoh nnt kita ketemu ya ;) tgg suami ai backdated gaji mana le tau dia nak bg bolehlah kitew bertemu hewhewhew :")


happy read ;)

22 comments:

Rara Nasiha said...

gambar first tu dekat Ikea kan kan? :)

:: Mrs.Eady :: said...

WAAAHHH...baju raya kaler ape?

mamyharraz said...

rara: ye dikk kt ikea.ada bgtau kan ;)

mrseady : baju belum fikir =P

mama maman aka yana said...

Syok gak survey2 nih.. tp selalunya terus terbeli terus.. hahaha..

mamyharraz said...

mama maman : yelah selalu begitulah jadinya hehe

bunga_rose said...

wahh dah aim dah tuk raye.. tak penah masuk dlm ikea lagi.. kecian kan hahaahah

mamyharraz said...

bunga: saja aim siap2 ;P nnt senang hehee

Pepel BoNda AmaNi said...

jom taun nie kita pakat2 tukar langsir baru...kekekek dah 2tahun langsir di umahku xberganti...asyik ganti cadar jerk...wah apakah.. ahhaha :P

Mimy Hamid said...

mamy cuba try survey kat ampang point tengah ada promosi household..langsir murah tau...sy rasa IKEA quite mahal sikit...huwaa bestnya nengok org tukar langsir umah..kite bilaaaaaaa....


mamy, nanti jumpa besday kakal yer 1 Mei kan..Insya Allah datang...then pastu bebila on May kita dating lak

ieda said...

kalau warna putih memang nampak sgt2 suci dan elegant kan dik
cuma risau macam anak2 akk nie , specially zahrien , mak aihhh lasak sgt .. risoooo x habis bulan raya langsir putih jadi jingge muahhahaha

-Sara- said...

langsir ikea mmg cntik2! geramm! cuma sedia duit jee..hehekk

wahida said...

aku pulak dah ada langsir coklat ngan kuning, tahun ni nak pakai putih la pulak...

sbb tgk langsir putih tu cantik...hehe...

rATu kEBaYA said...

samalah.. tunggu backdated suami jugak ni.. hehehe.. lepas tu bolehlah menyoping...

Mama Gee said...

haah lah langsir kt umah pun dh 2 tahun tak berganti...hik3

Rtp Farra Arisha said...

Arisha prefer langsir colour yang terang dan bercorak floral! pun nampak cantik langsir colour grey...

miloais milo said...

awalnya buat planning
ehehehehe

iols baru tukar tahun lepas
ni kalo khabo nak tukar lagi langsir tu
mau hangin my hb
ahahahaha

Softtouch [Hanim] said...

sy punya umahpun xtukar lgsir dah..nk crlah jgk

sy pun suka simple2..yg jahit lurus tu je ....xnk ropol2

syariza09 said...

alamak tersilap ruang plak..

harap2 dpt ketemu lg la langsir tu yer..hihihi

nazirah said...

waahh i lOikeee hrp2 cci pn dpt ketemu dgn lngsir2 itew di ikea nt hee ;)

ariana said...

Akak pun dh lama nak try warna putih, tp selalu hubby tak setuju..huhu..cepat kotor..
Tahun ni tak pasti umah akak nak ganti ke tak, sbb baru je lepas ganti last year..
Yg kelabu tu ok juga yati..:)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah cptnye dh fikir raya...

munna said...

baru je thn lepas tukar langsir baru... jadi tahun ni tak de tukar lagi...