Wednesday, April 18, 2012

Ole-Ole Bali - Empire Subang

Sempena farewell 2 org kawan yg bakal meninggalkan group BGB ~
Kami pilih Ole-Ole Bali utk lunchoen..1 jam yg ada digunakan sebaik mungkin - makan-berborak-bergambar-tawa dalam sedih...

yup..sedih sgt bagi diri aku sbb keduanya terlalu sayang :( mereka paling rapat dan mereka bakal tinggalkan aku :(  adat pertemuan mesti ada perpisahan...

okey jom teroka apa ada kt ole-ole bali ni ;)
 Tak silap pilih sini..ruang yg cantik,bersih,makan yg sedap..pekerja yg cekap..serba serbi sempurna!
 Kesini seramai 13 org tp yg sporting berfoto cuma kami ;P biasalah lapar menggigil pun tetap menten senyum ;) yang lain-lain ada menanti kt dalam :)

Dari kiri : k.sherry,shanti (farewell),tracy,Y.E,k.alijah (farewell) dan saya mamyharraz ;)
Bila tengok pic ni terasa hilang kata-kata :( sayang sgt kt mereka semua ~
mereka yg paling rapat dgn diri aku...dan mereka-mereka bakal tinggalkan aku ...ohh Tuhan kuatkan hati ini :(

minggu ni mmg minggu emosi..mcm tak percaya shanti mengalah dan tinggalkan BGB ... susah nak luahkan dgn kata-kata..namun apa yg berlaku hanya Allah yg tahu..dan aku tak jemu-jemu luahkan pada shanti aku sayangkan dia.sayang sangat-sangat.

Kak Alijah juga..walau dapat kenal dan rapat dgn dia cuma beberapa ketika ...dia terlalu rapat dgn aku-teman makan lunch-teman dengar luahan cuma satu je kak alijah tak suka bergambar huhu tp tu semua apa ada hal sy tetap sayang akk :( :(

enuf ;
jom tgk mknan pulak
 set utk ni RM40+ = ambil 3 set

mmg di rekomen! sedappp sgt! boleh share mkn 3 org.
Set yg ni RM40+ juga =ambil 3 set
direkemen jugak! sedap :) boleh share 3 org juga
 Air minuman kami ambil 2 jug bali lime = campuran bali+lemon mmg sedap! :D

kami ambil menu set dan share mkn bersama.mmg puas hati..jadi taklah membazir..kalau order satu menu sorang mmg takkan habis!sbb jumlah dlm satu set tu banyak!
 my lovely kawan-kawan..terasa manja berada dekat dgn mereka sbb gegirl kan paling muda ;P walaupun dah tua *kofkof* tp mmg selalu dimanja-manja oleh kakak-kakakku ni semua :D
Gado-gado = harga kurang pasti...
pun sedap! = ambil 3 set

Tukang order my lovely Tracy :) dia mmg mcm mak sbb jaga makan minum utk kami semua tip top semalam:)
 Dan diakhiri desert pisang bakar RM13..sapa dtg sini jgn lupa order okey.sbb mmg tak kan menyesal rasa dia punya kelazatan! hehe serius lazat sgt!

grand total kami makan semalam RM451.00 - share bayar seramai 11 org yelah tolak 2 org yg kami raikan farewell maka,kena bayar sorang RM41.00 ;)

Berbaloi sangat nak bandingkan momen-momen indah yg kami dapat rasa semalam tak kan dapat diulang kembali..GEMBIRA!! gembira kerana dapat luangkan masa gembira disaat-saat berpisah -Terima Kasih Allah-


happy read ;)

16 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

aarrgghh..terliur!!

rasp said...

mmg terasa sedih bila teman rapat akan tinggalkan kita...
smoga they be happier and life treats them better wherever they go...

mamyharraz said...

mrseady: sorry :") hehe

sisrasp: ya..mmg terasa.tp hidup perlu diteruskan..

Lady Rina said...

mula la rasa lapar nihhh...:)

ratusiput said...

ble tahan gak ye harga dia...kalau reramai tak rasa sgt.kalau tak...telan liur gak ni.ehehe.tp tmpt dia tgk mmg cantik siap ada payung2 lgi...

Mimy Hamid said...

mamy ole ole barli kat ner eh?? kat sunway tu ke..selalu keliru ole ole bali ngan jom bali..

dah pernah rasa apa mamy rasa hilang kawan rapat opis..dulu opis lama 7 tahun keje at last sorang sorang tinggal kan berhijrah..sy tak tahan tukar gak ..mmg sedih..terasa sgt

-Sara- said...

perghh! mcm besttt! nak try gaklah pasni! ehehe!

syariza09 said...

cantik tempat ni, & menunya mmg mantop.

tabahkan hati mummy..mmg sedih bila org yg kita rapat x der di sisi kita..huhuhu sydh rasa smua ni

mamyharraz said...

ratu:kalau berdua mmg sy mkn desert jelah ratu hehe mmg mahal..ni nasiblah share2.

sya&mimy : nak tumpang bahu.. :( sobs sobss mmg sedihhhh :"(

lady rina: jemput jamu mata ;) hihi

sara: pegi tau ;)

Mama Gee said...

sedihh tu dpt difahami..samalah juga bila azmah syariza pergi tgglkan dca ari tu...huhuhhuhu

atty's said...

makanan semuanya nampak sedap2..
lepas share..harga tu..mmg berbaloi makan kat situ

wahida said...

makanan sedap tapi hati sedih...huhu...sabar je la yer...


aku dulu pun pernah rasa masa keje private dulu, sorang2 blah tinggalkan company tu...dah la yg pegi tu semua kawan baik aku...huhu...sudahnya aku pun mengalah..tak tahan hadap karenah company sorang2...huhu...

LYAfrina said...

ermm..sedap nyerr...

dugaan la tu..apakah lg dgn org y rpt kan...

munna said...

sedapnya makanan kat situ... walaupun farewell tapi meriahkan

Softtouch [Hanim] said...

sedap ye kak..xpernah cubelg ole ole bali..nnti nk try sbb akak bg review best..

akak sy paham perasaan akak...sbb ari tu pun sy ada farewell kan...yelah sedih mngenangkan kwn yg kita rapat nk berenti..xpelah kak yg patah hilang berganti..

akka jgn sedih yer...hugs

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ